Социалисти громят Станишев с писмо

Бунтът в БСП срещу лидера се разгаря
1 юли 2014 08:00, Анисия Иванова
147
Социалисти громят Станишев с писмо
Сергей Станишев. Снимка, архив Булфото

Бунтът в БСП срещу лидера Сергей Станишев се разгаря отново, след като вчера бе приета декларация от влиятелния дискусионен клуб "Георги Кирков", пише на  страниците си "Труд". Тя съдържа три точки: оставка на ръководството на БСП, свикване на делегатите на 48-ия конгрес до края на месеца и избор на ново ръководство.

Темата на сбирката на клуба, подготвяна от миналата сряда, била "Бъдещето на БСП". На нея се отзовали седем депутати (между които Страхил Ангелов и Кирил Добрев), петима общински председатели на БСП, знакови кметове социалисти, като Минчо Казанджиев (Ловеч), стари партийни кадри, като Янчо Таков.

Били и бившите соцдепутати Бриго Аспарухов, Петър Мутафчиев, Румен Овчаров. Модератор на срещата бил социологът Юрий Асланов. "Асланов изнесе убийствен доклад как за последен път работещите са гласували за нас през 1997 г., а на последните избори сред пенсионерите, за които направихме всичко, сме трета политическа сила", разказа участник в сбирката.

Декларацията ще бъде внесена на пленума на Националния съвет, който трябваше да се проведе вчера, но бе отложен. Според някои за четвъртък, а според други за събота.

Очаква се на пленума Станишев да предложи промени в Изпълнителното бюро. Когато и да бъде заседанието, е сигурно, че ще бъде горещо, защото Станишев нямал намерение да подава оставка, а само да делегира повече отговорности на някого. Най-спряганото име за целта е това на председателя на парламента Михаил Миков.

В момента Станишев е в Страсбург, където се сформира новият Европарламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
24
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Остани СерГеЙ,остани да ядеш бой като мачка у дирек!!!:))))
65
5
 
19
 
! Отговори
СидерОглу преди 9 години
Моля те, Серж! ОСТАНИ!
64
1
 
19
 
! Отговори
До 65 преди 9 години
Е,то 15/15 доказа за кого гласуват ***.
63
3
 
14
 
! Отговори
До ТАКА.... преди 9 години
Човече, понаучи се да пишеш на български - слагай точки, запетаи, ползвай малки и големи букви. Писането само с главни букви издава някакво душевно разстройство и прилича на истерия. Липсата на изречения пък прави четенето трудно или почти невъзможно. Опитах се да ти прочета мнението, но направо ми стана мъка...
62
3
 
21
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До умеещите да четат комунистиКомунисти, повечето имащи малко мозък в главите си българи са единни в мнението си, че Станишев е идеалният лидер за вас. "Лидер" е подходяща дума, нали?Лидери са ви били Ленин, Сталин,Г. Димитров.
61
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пенсионерите, за които направихме всичкоЧак пък всичко... Свалихте им тока с 5%, а сега пак го вдигате, и им вдигнахте пенсиите с няколко лева. Това, ако е всичко, представям си какво е нищо.
60
20
 
3
 
! Отговори
ТАКА.... преди 9 години
ЗАБРАВИЛИ СА ДА НАПИШАТ ИМЕТО НА КАДИЕВ ИЛИ ТОЙ ВЕЧЕ Е ЗА СТАНИШЕВ - ЗА МЕН ВСИЧКИ ИМЕНА ПО ГОРЕ СА НАТЕГАЧИ ЗА ВЛАСТ ИЛИ СТАНИШЕВ ИМ Е ОТКАЗАЛ ТАКАВА - ТЕЗИ ХОРА НЕИСКАТ ДА ИМА ПО УМНИ ОТ ТЯХ АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ГЛАСУВАХМЕ ЗАРАДИ СТАНИШЕВ И ДОСЕГА С КОЙТО СМЕ ГОВОРИЛИ КАЗВАТ ЧЕ ХАРЕСВАТ СТАНИШЕВ МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХА ЧЕ СТАНИШЕВ ГИ НАПРАВИ ДЕПУТАТИ - СТИГА СТЕ КЛАТИЛИ БСП КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА ОТИВАЙТЕ В ДРУГА ПАРТИЯ
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тито се е дръвчил на Сталин и затова не е станал съюзът,а иначе нашите комунисти щяха да ни посръбчат, както го направиха в Македония.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 58 и като като го бяхем направили Балканския съюз - нова югославия, с център белград. после както сме роби по душа нямаше да можем да се откопчим от Сърбия и сърбиет щяха да ни мачкат .те диктуват политиката на Македония днес, Македонциет не се бориха за свободата си, ние също не се борихем за нашата през 1990. Дбореч че не е станал този съюз.
57
2
 
18
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
74-ти. Ти си изостанал с твоя *** Станишев. И бабите го разбраха, че нищо не става от този "президент.
56
10
 
2
 
! Отговори
Фактът преди 9 години
До емигрантЧе ти си много изостанал - Станишев е президент на Партията на европейските социалисти. Много ти е промит мозъка, драги.
55
2
 
18
 
! Отговори
сепуко преди 9 години
Станишев да си направи сепуко? Хахахаха,та той е ВЕЛИК,и мого ценен,не го ли виждаш колко е горд от действията си.Сепуко си правят достойните хора с морал,тоя ще става еврочиновник и то високоплатен
54
12
 
4
 
! Отговори
Хаос преди 9 години
До АнонименКоя България губиш? На мутрите, на олигарсите..., които след като не успяха с платените протести и глупаците като теб, решиха да сринат банковата системи...А Бойко е оръдието. Айде стига махленски клюки и плачове.
53
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако сложите един винкел в писмото ,може и да има ефект,пак не е сигурно от какъв материал е главата му.
52
2
 
15
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
Какви социалисти сте ?Махайте го този и се хванете с европейските партии, а не с руските. Гнус ме е от вас.
51
11
 
6
 
! Отговори
True преди 9 години
Ей, много прости хора в този форум. Българите страдат най-много от злоба и завист. И не могат да преглътнат европейската кариера на Станишев. Бойко за вас - не заслужавате дори пържолите, те са за кучето му.
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се самоубие -така правят достоините водачи когато загубят.Заради политиката на Станишев губим България.
49
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
към 60:маслинке сладичка,отдавна Сигантене гласуватза БСП,а организираната престъпна герП,миличка!Стара ти е информацията,а като гледам и мозъчетоти е бая промито!горкичката!
48
2
 
9
 
! Отговори
Dqdo_mraz преди 9 години
Да е жив и здрав Станишев още поне 5-10 години да ги води. Незнам за какво е цялата тая паника на мен ми харесва как води БКП-то .... към под 4 %.
47
1
 
6
 
! Отговори
мисля преди 9 години
Станишев се промени след като Моника Станишева се лепна за него.Нищо капиталистическо не му остана чуждо: и осигуряването на пиар договори за значението на ланския сняг за сметка на бюджета за милиони,и тоталитарното ,по-точно имперското поведениение на незаменим ,изключителен вожд на партия и държава, и отдалечаване от народа и проблемите му,и оплитане с удобни за вождижките му амбиции *** на *** ,и желанието му сцената на всичко да стиска властта,до момента на мятане на влака на ЕС