Ако и БСП умре като СДС, вляво ще дойде чудовище

Жална ни майка тогава, предупреди социолог
2 юли 2014 19:44,
280
Ако и БСП умре като СДС, вляво ще дойде чудовище
Снимка БТА

Ако допуснем след десния полюс в политиката да изчезне и левият, в политиката ще дойде такова ляво чудовище, че жална ни майка. Това предупреди социологът Кънчо Стойчев по време на дискусия на института „Иван Хаджийски“ за политическите процеси през миналия месец.

Като един от основните акценти през юни социолозите и политолозите определиха вътрешните процеси, които текат в БСП и зачестилите искания за оставка на лидера й Сергей Станишев.

„Видяхме какво чудовище дойде и какво стана с държавата, след като оставихме СДС да умре“, каза Стойчев. Според него БСП, макар и да не е в цветущо състояние, е стожер вляво, който, ако падне, ще остави път на ляво чудовище. „А има ситуация в страната, която може да го доведе на власт“, допълни социологът.

Политологът Борис Попиванов пък определи за странен факта, че битката кой да оглави БСП не е започнала, след като станаха ясни резултатите от евровота, а след като Станишев обяви желанието си да стане евродепутат. „Явно тогава стана ясно, че котката я няма и мишките могат да играят спокойно“, обясни той.

Попиванов беше категоричен, че БСП ще свика извънреден конгрес, защото предизборните документи на партията трябва да бъдат одобрени от най-висшия форум. Затова той изрази учудване, че опонентите на Сергей Станишев настояват той да се проведе спешно – преди събирането на Бузлуджа.

"Те може би знаят, че в политическия календар на Станишев е важна Бузлуджа. Дали защото той ще посочи свой наследник там, дали заради нова политика“, каза още Попиванов. Според него опонентите на Станишев всъщност са хората на Първанов, които искат да превземат БСП отвътре.

Самият факт, че Георги Първанов учреди партията АБВ на рождения си ден, говори, че тя ще е лидерска партия, категоричен беше пък политологът Петър-Емил Митев.

Според него месец юни е бил месецът на ДПС. То дръпна черджето за нови избори, затова и нямаше преструктуриране на правителството, каза Митев. Според него с този ход ДПС отново се е върнало в ролята на балансьор и е запазило позицията си на балансьор, която "България без цензура“ на Николай Бареков заплашваше да му отнеме. „Ударът, който ДПС нанесе с искането за предсрочни избори, не беше толкова върху БСП, колкото върху ББЦ“, убеден е пък Борис Попиванов.

Според него с пресконференцията си на 5 юни Лютви Местан е направил една крачка напред от Ахмед Доган, който преди няколко години обяви, че той разпределя порциите във властта. „Местан каза, че вече не иска да разпределя порциите във властта, а самата власт“, каза Попиванов.

Според Петър-Емил Митев пък ГЕРБ вече предусещат властта, но в следващото правителство ще имат нужда от партньор. Политологът акцентира на това, че Реформаторският блок е разделен по въпроса дали трябва да се сближава с ГЕРБ, или не, и това може да създаде проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Кънчо си работи за пари.А работата му е да промива мозъци срещу заплащане.Дали са му правени данъчни проверки защото този бизнес е много платен.До сега не познавам нито един човек да е запитан от някой "социолог" за мнение по какъвто и да е въпрос.
223
2
 
5
 
! Отговори
доволен преди 9 години
По голямо Чудовище от Съсела няма!!!
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той е прав! Явно прави аналогия с падането на СДС и появата на ГЕРБ!
221
0
 
5
 
! Отговори
+++ преди 9 години
Защо никой не каза, какъв процент от населението е ходило да гласува на последните избори и журналистите защо нищо не писаха?
220
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По - голямо чудовище от най - големите чудовища и *** от БКП никога по смъртно не може да има ! А този псведосоциолог да спре да лиже *** на станишеф а да защити нацията като помогне за сабарнянето на тази долна антинационална партия със стъбилна история в масовите убийства на невинни хора и деца!
219
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАНО,ДАНО ДАНО!ТОЛКОВА ЗЛО ПРИЧИНИХА НА НАРОДА!Колко хора са умрели при влизането в ТКЗС!Имаш поминък,начин на живот и изведнъж-празен двор,нивата,която е изхранвала векове твоя род вече не е ТВОЯ!БОЙ до смърт,ако се съпротивляваш!Дюканчета,работилници-всичко национализирано!Хубавите къщи -НАЦИОНАЛИЗИРАНИ,хората изпратени по лагери или интернирани по селата!БИЛО Е КОШМАР за който ОЩЕ СЕ СТРАХУВАТ да говорят!ПРОКЛЯТИЕТО на БГ се нарича БКП и ДС!ГРАБИТЕЛИТЕ са същите!
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До seiraДо 258 Властта се взема с акъл или с тояга. С лозунги не става. Партийните събрания отдавна отмряха.
217
1
 
6
 
! Отговори
seira преди 9 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА:136 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
216
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо 253 Когато има достатъчно нормално трудови хора, ще има и нормална европейска социалдемократическа партия.
215
3
 
9
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Кънчовците и БСП подхвърлят новата опорна точка.
214
5
 
26
 
! Отговори
Шумкар преди 9 години
Ако БСП умре ще настъпи всенародно веселие с печени агнета, пелин и кебапчета и неизброимо много каси с бира. Всички ще ликуват и ще се радват че игото е свършило.
213
2
 
27
 
! Отговори
простьо преди 9 години
Хора не им вярвайте на тези социолози, те са платени , те ни объркват с многословието си и лъжите, те работят за партиите. Тоя пуяк какво иска да каже, че по - добро не може да стане и трябва да се примиряваме с бсп, *** платен
212
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП е партия на най реакционната олигархия. на нас ни е нужна нормална европейска социалдемократична партия на трудовите хора
211
16
 
14
 
! Отговори
platecbezumen преди 9 години
Към всички гербераси! Посочете едно нещо, добро за народа, случило се по време на управлението на ГЕРБ! Магистралите не се броят - много трудно се дъвчат!
210
1
 
9
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
ПРедлагам всеки да вземе по една лопата и да отиде пред НС и да им нашари гърбовете на която политическа сила си хареса. Всички вътре са башибозук, правят едно и също (крадат от държавата), а народа страда. И не се бутайте - дупетати ще има за всички.
209
7
 
13
 
! Отговори
ГубеЩ от прехода преди 9 години
Стига си говорил глупости преди 1989г безин 80 ст хляб 30 ст билетче за трамвая 6ст. ел енергия 4ст дневна 2ст нощна всеки можеше да си плаща тока напълно безплатно здравеопазване всеки можеше да си позволи да иде на почивка нямаше хора без работа без доходи! Нямаше и стоки ментета а хранта беше качествена нямаше ГМО и сиренето беше истинско доматите не бяха пластмасови Скъпи бяха дънките и уиски ориганал и се намираха в корекомите
208
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека си спомним какво бе преди 1989 г. бензин - цена около 5 лв. хляб - цена около 1-2 лв. минимална заплата 120 лв. Добре стана, че комунизма свърши
207
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАБРАНА ЗА БКП, БСП
206
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Света и България не желаят ***, защото те са злото което носи само вреди. Никога повече ***. ЗАБРАНА ЗА БСПСАМО ГЕРБ, СДС, ДПС, АТАКА и др.
205
2
 
11
 
! Отговори
stoyan.hlebarov преди 9 години
КЪНЧО ЛЪЖЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!КЪНЧО,КАКВО ПО ГОЛЯМО ЧУДОВИЩЕ ОТ СЕГАШНАТА БСП,БЕ-ЛОХ НЕС,ИЛИ ГОДЗИЛАТА!Кънчо си знае неговата-той иска да представи Бсп,като ...най малкото зло,което трябва "да си го гушнем"и да живеем с него,като...змия в пазвата!Тоест-да го ударим на пост и молитви...за да не ни ухапе!