Орешарски хвърля оставка в края на юли, надява се на кворум

"КТБ беше „изпусната“, тя е с по-различна структура от останалите"
Обновена: 2 юли 2014 16:38 | 2 юли 2014 14:28, Камелия Цветанова
141
Орешарски хвърля оставка в края на юли, надява се на кворум
Снимка: архив, БТА

"Ще избера момент към края на месеца, когато парламентът събере кворум“. Така премиерът Пламен Орешарски отговори на въпроса кога ще подаде оставката, след като вече има  насрочена дата за предсрочни избори, а на 6 август парламентът ще се разпусне.

След като и днес Народното събрание прекрати работата си предсрочно, защото в залата нямаше достатъчно депутати, Орешарски шеговито коментира, че единственото, от което се притеснява, е дали ще има кворум, когато си подава оставката.

„Въпросът за оставката се поставя вече само от журналистите, нито от управляващите, нито от опозицията“, коментира още премиерът.

Още по темата
Орешарски увери за пореден път, че банковата система е стабилна.

"Понастоящем няма изтичане на ликвидност от нито една банка. Буферът, който Министерство на финансите осигури, или по-скоро първият транш на буфера от 1.2 млрд., е неизразходван. Така че доверието е възстановено и в това се състои успокояването. Банките още веднъж доказаха, че са достатъчно ликвидни и дори своеобразния стрес тест, на който бяхме свидетели миналата седмица, показа, че банките издържаха със собствени ресурси, а буферът е допълнителна гаранция, че всички по-нататъшни опити за дестабилизация няма как да успеят при тези параметри, с които разполага банковата система”, обясни той.

Според него КТБ е била „изпусната“.

„Оттам очаквам докладите на одиторите, които работят по нея. Предварителните данни, които са много ориентировъчни, показват, че тя е много различна банка като структура от останалите, но не бих искал да говоря повече, тъй като не обичам да говоря неща, които са хипотези“, коментира премиерът.

Въпреки дефицита в НЗОК той беше категоричен, че не вижда предпоставки за актуализация нито на централния бюджет, нито на ведомствата, а Здравната каса трябва да затегне финансовия контрол, така че да финишира с минимален дефицит.

Относно номинацията на българския еврокомисар Орешарски съобщи, че първо ще проведе консултации.

„Въпреки че половината страни са номинирали еврокомисар, ние ще се опитаме да го направим след 16 юли, когато има извънреден Европейски съвет, за да мога да проведа консултации с някои от ръководителите на ЕК. Надявам се и с новия ръководител, който ще бъде гласуван на 15 юли – Жан Клод Юнкер”, разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орех, кво пак мънкаш бе и що гледаш тавана, да не би там да си си написал оставката???Събирай си партакешите още днес
106
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Спрете да си продавате държавата за по 50лв! Спрете да си продавате гласа, спрете да пишите по форумите пълни глупости, спрете да се редите на опашки по банките, спрете платеното протестиране, спрете да продавате майка си! И ще живеем в една нормална държава.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сещам се когато каза, че оставка няма да даде, докато вижда, че държавата функционира и докато смята, че управлява добре, да го кажем с 2 думи.Значи в момента би трябвало положението да е много зле, щом подава оставка. Ама ме съмнява, повече си мисля, че както обикновено само се говори за да се чува нещо.
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя се взе за голям император ще мята оставка когато си иска баси бацила долен има вече служебно а тоя си прави кефа мри ве гнил смотан
103
1
 
12
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Върви си с мир,по-скоро!
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе винаги съм се чудел... какво е това нещо... подавал оставка. Какво направи докато беше на власт? Толкова обещания и накрая нищо. За тия неща трябва да има наказания. Не може *** и пульо да управлява за година-две и накрая изведнъж ама аз подавам оставка. Всяко правителство трябва да заявява какво цели да направи през мандата си и в крайна сметка да го постигне, а в противен случай да си понесе последствията. Трябва да се промени нещо, защото сме в един омагьосан кръг!
101
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До 122Само ти и вожда ти сте фалирали откъм сиво вещество! Интересното е, че се държите като терористи, а това се наказва със затвор вече!
100
3
 
5
 
! Отговори
До 120 преди 9 години
Ето един от онези неграмотници 95%, които визирах вече. Удивително е в едно изречение колко грешки могат да бъдат допуснати!
99
11
 
9
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Това е единственият политик, който сме имали след Иван Костов. Но за съжаление, 95% от народа е неграмотен и няма как да оцени хората, които си стоят на мястото и не разчитат на популизъм и платени тролчета, *** и предатели!
98
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Нема кворум то и партии нема,май ще оправлявяш до пенсия!
97
5
 
6
 
! Отговори
кондю гамена преди 9 години
и какво ? пак ли ще си изберете същия дет ви "оправи" ?
96
1
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Така като оФце без история ще си отиде слугинажа на всеки партиен бъркоч взел власта с преврат(12.05.13)!
95
4
 
3
 
! Отговори
do 109 преди 9 години
Ne znam dali bratuchkite za koi put ste iskat da ni oturvavat ot zloto.
94
8
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
"Орешарски хвърля оставка в края на юли, надява се на кворум"Бааахти ***, те му плюват в сурата то вика дъжд вали!
93
7
 
12
 
! Отговори
Деян преди 9 години
Орешарски смени всички цветове,за да е на власт!Доказа,че е некадърен и безславно си отива!Държавата след комунистическите бандити отново ще изпадне в колапс,както винаги до сега!!!Трябва да забранят партията на комунистическите капиталисти,защото за никого не е тайна,че комунистите са най-големите капиталисти в България,а смешните стари хора жално плачат за старото време,когато всички бяхме равни!
92
5
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Историята помни мъжете.Този комунистически,не понадлежи на коментар.
91
1
 
5
 
! Отговори
**А** преди 9 години
До Цанко, Владо и Ясен Момчета, слагайте точки накрая на изречението. Три коментара поред с грешка - а дано ама на дали. По-скоро един *** работещ против държавата си за 50 ст. на коментар.....
90
8
 
7
 
! Отговори
Цанко преди 9 години
Ще ми е много забавно да видя как ГЕРБ ще отиде с големите си очаквания на изборите, а накрая народа ще ги обезкуражи, като не гласува за тях. Все пак да не забравяме, че те вече се доказаха като неспособни да управляват. То даже се оказаха неспособни да стигнат и до парламента
89
9
 
7
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Ще загубим много ако Орешарски си подаде оставката и изберем отново некадърните ГЕРБ и лудия футболист Боко.....
88
9
 
6
 
! Отговори
Владо преди 9 години
Добре, че беше Орешарски и неговото правителство, за да овладее ситуацията с банките, защото предполагам Бойко, както винаги в трудна ситуация щеше да си подаде оставката час след настъпване на проблема, а не да започне да го решава