Парламентът отказа да изслуша здравния министър

Положението в системата е бедствено, алармираха от ГЕРБ
34
Парламентът отказа да изслуша здравния министър
Снимка: архив, БТА

На фона на протестите на работещите в "Спешна помощ" и предупрежденията на лекарите, че до края на годината ще има фалити на областни болници, парламентът отказа да изслуша здравния министър Таня Андреева.

Предложението за това дойде от Десислава Атанасова от ГЕРБ, която беше здравен министър в кабинета на Бойко Борисов.

Положението в системата е бедствено, мотивира се тя.

Въпреки това мнозинството отказа да изслуша Андреева, а Атанасова настоява за това отпреди месец, когато БЛС алармира, че се очертава голям дефицит в бюджета на НЗОК.

Опозицията поиска изслушване и на просветния министър Анелия Клисарова, но и това предложение не беше одобрено от мнозинството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес от 21.05 по БНТ 1 има хубав филм за състоянието на Спешна помощ(здравеопазването) , "Последната линейка на София"
21
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ОТ НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НИКОЙ НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТТА ДА ПРОВЕДЕ ЗДРАВНАТА РЕФОРМА ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СИ ЗАМИНЕ ОТ ВЛАСТТА.НЕКА НАРОДА СЕ ОГЛЕДА И ОСЛУША И ЩЕ ВИДИ ,ЧЕ ВСИЧКИ ОТ ВЛАСТИТЕ ИМАТ ЧАСТНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО НОСЯТ МНОГО АМА МНОГО ПАРИ. АКО ТОВА НЕ Е ВЯРНО ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАКАЗАНИЕ. НА НИКОЙ НЕ МУ ПОНАСЯ ДА МУ СЕКНАТ ФИНАНСИТЕ.
20
0
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 9 години
На мен ми писна...Поздрави от Германия!
19
1
 
1
 
! Отговори
художника преди 9 години
До Анонимен 24Ми аз точно към тези Българи се обръщам. Ако някой ме чуе!
18
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 9 години
До *** РеалистИМА СИСТЕМА НО ИМА И СХЕМА :)
17
0
 
8
 
! Отговори
3 преди 9 години
Положението в системата е бедствено, - пари за държавните болници ,училища и НЕК няма ,а за частните банки има ,- има -конфликт на интереси /нови цени на тока/ и по високи лихви/какво и кой ще ги спре тези ...............
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До художника----------Въпроса е - кои са тези Българи и защо на изборите тези българи ги няма???????????
15
1
 
8
 
! Отговори
Педро швейцареца преди 9 години
Моника ми каза да казвам, когато Здравната система се срути, че Бойко Борисов е виновен, понеже много говореше, че положението в системата е бедствено и така предизвика смут. Също така смятаме да въведем законови промени, ДА СЕ ЗАБРАНИ ВСЯКАКВО ГОВОРЕНЕ, че нещата в държавата са зле, когато ние сме на власт. Да се забрани:1. Когато банковият сектор е пред фалит да се говори за това, за да няма паника2. Когато Здравеопазването е пред фалит, също3. Когато взимаме заеми да се коментира това
14
3
 
1
 
! Отговори
vvv преди 9 години
Положението в системата е бедствено, мотивира се тя.Въпреки това в ТЕЛК Павликени е назначен 85 годишен " специалист" - невролог. !?
13
2
 
6
 
! Отговори
художника преди 9 години
Фалират болници, поликлиниките вече са Бинго зали и казина, НЗОК е в колапс, лекарите напускат България??? Това сякаш е някакъв Армагедон. Сатанински заговор за изтребване на Българите. ЗАЩОТО- Българите раждат по едно, максимум две деца и ако няма лекари те УМИРАТ дори и от най малката инфекция, докато *** имат по 8 - 10 деца, две-три да умрат, остават другите. КАКВО СТАВА БЕ БЪЛГАРИ? ТАКА ЛИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ, БЕЗ ДА НАПРАВИМ НИЩО? СТАВАЙТЕ- ВРЕМЕ Е ЗА СЕЧ !!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
....... Ха! Че то изобщо има ли "СИСТЕМА"........ за да е изобщо бедствено положението в нея?!?! Защото аз освен една разградена *** с 90 процента "бизнесмени- далавераджии в бели престилки" ............ друго НЕ виждам в Абсурдистан!!!!
11
0
 
16
 
! Отговори
Топли черва преди 9 години
Умишлено тласкат държавата към фалит и тотален погром, много ги е еня за народа
10
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ако от ГЕРБ кажат какво направиха с оня милиард и половина ,който откраднаха от здравните ни вноски ще е добре.И добре е да го кажи Десито .Защо тези айдуци от ГЕРБ взеха тези пари ,които по закон са само и единствено за здраве и потънаха из джобовете им.Сега плачат с почти истински сълзи.Здравеопазване ,та здравеопазване.Ами как да стане като парите ги няма.Кажи Деси ,може да си открила нещо ново-здравеопазване без пари ,защото парите ги няма
9
0
 
8
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Всеки като грабне властта си ползва Здравната каса като лична касичка, как няма да е празна!?Тъкмо бяха заделили някой и друг лев резерв, хоп - огромен дефицит!Отделен е факта, че финансирането на болничната и доболничната дейност е изначално порочно.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак само плямпат.Вървете правете проверки!!!Има хиляди *** писани - инвалиди, за да вземат помощи.*** в момента вземат деца от домовете да ги отглеждат, за което получават пари всеки месец по 600-700 лв. Викат им малките банкомати.Вървете вижте какво сте забъркали, А НЕ САМО ДА МИ СТОИТЕ В ПАРЛАМЕНТЧЕТО СИ И ДА ПЛЯМПАТЕ - ЗАГУБЕНЯЦИИИИ!!!!!!!!!!!Нищо не става оттези там всичките са безделници!!!Правят се на министри!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то има по-важни неща за разискване ... например какво може да се открадне в оставащото им време до избори или назначаване на служебно правителство
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то здравната каса кой не е дошъл на власт, той не я е обрал, хеле пък сегашните тлъсти кърлежи. Така че не ми ги делете на добри и лоши, всички са в кюпа. Да продължим, скъпи сънародници, дружно да си плащаме осигуровките!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и защо да не изслушат тоня андреева - нека се защити! така й правят лоша услуга!
4
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е господа от ДПС сега доволни ли сте.Подарихте властта на Борисов,как ли ще ви се "отблагодари"
3
11
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
недейте да се сърдите тази никаквица министър ще стане,ще ви оправя здравната система че даже и държавата -блазе ви и ви желая щастлив живот,тя е един от "експертите" на Борисов заедно с МенТа Стоянова,Лили Павлова и Делянчо незнамси кой,а забравих Томислав Дончев най отвратителния кариерист.