Станишев измолил с SMS Борисов да говори с шефа на БНБ

Лидерът на ГЕРБ вече имал по трима кандидати за министри, ако се върне на власт
Обновена: 2 юли 2014 14:28 | 2 юли 2014 10:57, Камелия Цветанова
453
Станишев измолил с SMS Борисов да говори с шефа на БНБ
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е помолил председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да говори с шефа на БНБ Иван Искров заради опитите за дестабилизация на банковата система.

„Искров ме беше търсил и аз не вдигам, Станишев ми написа SMS: „Моля те да се чуеш с Искров“ и аз го набрах, за да има съгласие, да не излезе, че някой е виновен, приех всичко“, обясни днес Борисов.

Още по темата
По думите му той е изпратил при Искров финансовите експерти на ГЕРБ. На въпрос как се е справила държавата с банковата криза, Борисов посочи, че тя още не е свършила.

„Има вложители от банки, които чакат да дойде 21 юли. БСП се държат така, сякаш не са довели до всичко това. Седмици наред те създаваха проблеми в банковата система. Понеже разбрах, че Мая Манолова пак се е упражнявала по мен, нека не забравя, че Станишев ми писа и ме моли да разговарям с Иван Искров в събота да пратя своите експерти там, да бъдем заедно, да преодолеем кризата и аз направих абсолютно всичко. Когатo толкова се радвам, че отмина, защото това са парите на хората, вместо да замълчат, те отново ме връщат към тази тема, като се опитват от болната глава да прехвърлят на здравата” коментира Борисов.

Според него всички сме потърпевши от това „пагубно управление“.

„Никой няма да ме спре да разкажа всичко, което е ставало по БНБ с всичките експерти. Няма да го разкажа, защото всички поехме ангажимент, че заставаме зад банковата система, зад нейните предложения, подкрепяме, за да не създадем проблеми на хората. Аз мълчах, мълчах. Те от сутрин до вечер се упражняват по мен. Вчера банковата асоциация пусна съобщение специално защото им се обадих - Левон, Искров, всичките”, коментира Борисов.

Лидерът на опозицията призна, че вече вече има по трима кандидати за всички министерски постове, ако ГЕРБ се върне на власт.

Той отново разкритикува управляващите, като този път повод за това стана и приетият дневен ред на парламента.

Според него той показва, че на мнозинството не може да се вярва.

„Разбрахме се Министерският съвет да не приема никакви решения. Ясно е, че ще има избори. Ясно е, че няма да управляват те. Ясно е всичко. Те толкова не могат, толкова ясно им прозират номерцата през годините, че не виждам откъде такава наглост и нахалство”, допълни той.

Относно увеличаването на бюджета на министерства, което е точка в заседанието на правителството днес, Борисов коментира, че „те могат да прехвърлят и държавата вече“.

„Нямам никакво съмнение, че това са безотговорни хора. Помните, че преди десетина дни ви говорих за ДФЗ, Министерство на земеделието и виждате какво се случва там – банкрут, фалит, катастрофа. Много ги дразнят тези думи, но това е факт”, коментира той.

Борисов призна, че лично той е за промени в изборното законодателство и за въвеждането на мажоритарна система.

„Те обаче няма да се съгласят, а в тази ситуация, в която сме, дори и за политическите партии е здравословно да има мажоритарна система“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
КОЙ, кой, кой, кой ще ни спаси от тоз човек???
362
0
 
3
 
! Отговори
Диагноза преди 9 години
СРЕТАНЕ, СРЕТАНЕ, ....КАСНИШ БРАТКО!!!
361
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами батко ти Бойко най - вероятно е преживял 97 - 97 година зимата и си спомня какви ги говореха комунистите и тогва. Ако някой е забравил, да иде да прегледа архивите на медиите. Алоооу червените ботчета, идете разровете архивите и ще видите колко е прав бате ви Бойко И не само той еразсъждава така. Половината комунисти, които познавам разсъждават така. другата половина не разсъждават.
360
0
 
5
 
! Отговори
Koи, koи, koи - бб преди 9 години
част от коментарите на председателя на ГЕРБ:Когато Чобанов говори, че банковата система е стабилна, или вицепремиерът Йовчев говори, че финансовата система е стабилна, на езика на българите това означава катастрофата е сигурнаНяма как Чобанов да ми каже, че финансовата система е стабилна и аз в понеделник да не искам да си изтегля всичките пари. Няма как.
359
0
 
4
 
! Отговори
Koи, koи, koи - бб преди 9 години
част от коментарите на председателя на ГЕРБ:Още сега, веднага трябва да се викне МВФ и да започнем преговори. Само преди няколко дни казах за банките. Следващия бюджет ще го прави фондът.Тогава аз им казах, господа, отвънка вече имаме друга и последната криза, последната катастрофа дойде.
358
1
 
1
 
! Отговори
Koи, koи, koи - бб преди 9 години
Ето и част от коментарите на председателя на ГЕРБ:В същото време опашките в София пред банковата система и катастрофата на държавата се превърна в бедствие. Тя до вчера беше в катастрофа, вече е бедствие.Въпросът е колко бързо и как трябва да се викне Международният валутен фонд. Още веднага трябва да се викне, за да започне да прави преговорите.
357
3
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
Няма такова тъпо парче като тиквуня:))))))жалка лъжлива мутра,на хората им писна от тебе и оня изтормозен сервитьорски поглед на ***.Разбира се и СърГей с Лютвито и за тех по един среден пръст!
356
0
 
9
 
! Отговори
Анонимус бг преди 9 години
Тиквата и Хамстера си въртят задкулисни игрички и си уговарят сделките , а Бай *** като кон с капаци ги избира на изборите за "спасители" . От 25 години *** гласува за тези,които го държат в бедност с европейски цени и африкански заплати, а тоя дето му предложи 1000 лв. мин. заплата бил луд.В страната на глупците , умният е сочен за ***...
355
3
 
8
 
! Отговори
Кубрат преди 9 години
Проблемът на гласуващите за Тиквуня е, че те си мислят и дори са убедени, че хунтата ГЕРБ е нещо твърде различно и дори противоположно на БСП,БКП, "комунисти" , "комсомолци" и т.н. ГЕРБ - това е уродливият мутант на БСП и въпросът е кога ще бъдат изправени на съд за геноцида с/у българите
354
2
 
10
 
! Отговори
Алф преди 9 години
Боко е този ,който сутрин говори едно , по пладне друго ,а вечерта забравя какво е лъгал сутринта. Изумително е ,че все още има балъци дето му вярват..
353
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕК Бойко голям си.... Щом има още комунистически ***, които ги дразниш,значи си на правилния път....продължавай така ,а хората ще са със тебе.........,казах хората,а не комунистите и русофилите,.....за съжаление тук в България има още много от тях,та ако не ние ,то се надявам ,че природата ще ги изчисти....ДДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И долу БКП,БСП,ДПС......
352
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов,трябва да идеш да играеш в театъра- хем ще правиш смях на хората, хем простотиите ти няма да нанасят вреда на държавата.
351
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сретане,Сретане ти сръбска душо кама те
350
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много тролчета , много нещо.
349
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера защо има луди къде гласуват за Герб
348
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми да се обади на Ваньо Танов за някоя далаверка да не го закача *** та трънка
347
5
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
Този човек всеки ден ни залива с безумия.Не се забавлявайте с това.Преди 70 години един друг нуравновесен човек затри милиони хора/ние му бяхме съюзници/.Нашия ще затрие държавата ако не погледнем по-сериозно на психичното му здраве и не го изпратим там където му е мястото.
346
6
 
20
 
! Отговори
ВН преди 9 години
Ухаааа, Бобо Банкянски нещо е съвсем луднал, не че е бил нормален де, сега обаче с пяна на уста търси да се върне на власт, НЕ СТАВА БАЦЕ, НЯМА ТЕ В СПИСЪКА, АЙДЕ У БАНКЯ ДА ЛЕЖИШ
345
19
 
7
 
! Отговори
Смехурко преди 9 години
Плюйте, плюйте по форумите злоба и жлъч, нещастници червени. Само това ви е останало вече.Муа-ха-ха-ха-хааа...
344
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погледнете този безумен празен поглед.Тръпки ме побиват ако пак прости хора пуснат бюлетината за него.