ГЕРБ бойкотира НС, ще осигури кворум за оставката на Орешарски

Цачева: Те ни лъжат, не разговаряме повече с тях
Обновена: 3 юли 2014 16:44 | 3 юли 2014 09:32, Камелия Цветанова
122
ГЕРБ бойкотира НС, ще осигури кворум за оставката на Орешарски
Снимка: архив, БТА

Депутатите от ГЕРБ бойкотираха работа на парламента с мотива, че управляващите не си спазват обещанията за приемане на консенсусни закони.

На спешно заседание на парламентарната група тази сутрин опозицията е решила, че няма да влиза в пленарна зала и ще осигури нужния кворум за работата на парламента само за гласуването на оставката на правителството.

„ГЕРБ няма да продължава да участва в пленарни заседания и в заседания на комисии, в които не се изпълняват поетите ангажименти от страна на останалите партии на консултации при президента“, обяви зам.-председателят на парламентарната група на опозицията Цецка Цачева.

Тя добави, че депутатите на ГЕРБ ще бъдат в парламента всеки ден, но ще се регистрират и ще участват в пленарното заседание само за оставката на премиера Пламен Орешарски.

„Очакваме още днес да подаде оставка“, добави Цачева. ГЕРБ окончателно затвори вратите за консултации пред мнозинството.

„Не разговаряме повече с тях, защото те ни лъжат“, отсече Цачева.

ГЕРБ били разочаровани от факта, че вчера депутатите от БСП не са подкрепили в правна комисия предложението на БНБ за промени в НК, с които да се въведе затвор за разпространяване на слухове за банковата система.

"За нас е ясно, че тези хора не изпълняват поети ангажименти така, както година и половина стояха на инат, за да докарат държавата до състоянието, в което е“, заяви Цачева.

Решението, което взеха политическите сили при президента, беше парламентът да се разпусне на 6 август, но след като „Атака“ и ГЕРБ отказват да участват в заседанията му, на практика то няма как да работи.

И днешното заседание на парламента се провали поради липса на кворум. При първата регистрация в 9 часа се регистрираха само 103 народни представители. След обявената 30-минутна почивка в пленарна зала бяха 106 депутати. В зала не присъстваха депутатите на ГЕРБ и ПГ на „Атака”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
17
 
! Отговори
Енчо преди 9 години
Чудя се Бойко от кой дом за душевно болни е намерил тези нелицеприятни личности, като Цецка, Цецко и останалите от шайката ?
67
3
 
16
 
! Отговори
Павел преди 9 години
Писна ми от номерта на ГЕРБ, нека по-бързо да идват изборите и да ги изхвърлим от политиката завинаги, днес за пореден път показаха, че нямат място в нея
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката каква козина си е направил зад врата от ядене и крадене че почнала да му увисва
65
4
 
10
 
! Отговори
Александра преди 9 години
ГЕРБ едно си знаят и него си правят - саботажи и съсипване на политиката в страната с цел постигане на нечистите им цели
64
2
 
8
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Цецка е единствения конкурент на Бойко в състезанието, за най-безумни, популистки и елементарни изказвания
63
4
 
4
 
! Отговори
Герб преди 9 години
Интригите, лъжите, неспазването на поети ангажименти са характерни за всяка гей-общност каквато безспорно е БСП. Само як гърч за тях!
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Т.НАР.ДЕПУТАТИ ОТ герб ДА НЕ СЕ НАЧИСЛЯВАТ ЗАПЛАТИ!Те не са избрани от гласоподавателите.Вкарани са с фалшификация в парламента и се държат като хулигани на улицата.Данакоплатецът не им едлъжник.Те са му длъжници.
61
2
 
9
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
Герб използуват момента и успяват да защитят интереса на монополистите от големите Таксиметрови фирми и успяват да стопират за закона за Автомобилните превози
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доган ще ви оправи, вас тарикати такива - двама се карат - третия печели, А *** пак не могат да си адресират истинския враг, дори бяха съдружници с него. ***
59
7
 
21
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
След *** изказвания на психично болния *** бойко медотиев борисов мутренския мафиотски ***. и гъзоблизците му .Реших ще на 5 октомври ще гласувам напук и то против българоубийеците от герб.За да не съберът герберастите мнозинство и да се наакат от яд в гащите.Ето това най много би ме изкефило
58
3
 
15
 
! Отговори
Шаро Теникиджията преди 9 години
До Киро кофражистаПрост си батко и такъв ще си останеш,Добра дума за Пеевски, че се отказа от ЕП няма ли да кажеш.Пък и все пак е любимец на Боко!Това, че хората няма да гласуват за БКП-БСП-ДС, неозначава че ще гласуват за БКП-ГЕРБ-ДС,сеш ли с ???
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да си ходи Орешарски и да се връща човека слънце и файдата каква че не мога да се сетя !Същата е
56
4
 
16
 
! Отговори
gost преди 9 години
След отвратителното си повение герберастите си на 5 октомври 2014 ще изядът мощен шамар от бъэлгарския народ и ще спечелят само 30% и пак няма да имат мнозинство.Герберастите щяха да имат повече ако със малоумното си поведения и изказвания не отвратиха нормалните Българи и те се отказаха да гласуват за тях.Така ще бойко психично болния мутренски мафиотски *** бостанскито плашило баба цецка цачева на изборите ще се задоволят само със 30% но кой каквото си надроби това ще сърба
55
2
 
17
 
! Отговори
Гласоподавател преди 9 години
Като не искат ГЕРБ да са в парламента, нека да уважим желанието и да не ги пращаме повече там. Като не им се работи за България, да се махат кротичко, а българите ще игнорираме тяхната партийка, която тихо ще изчезне. Но не само ГЕРБ нямат място в парламента, според мен БСП, ДПС и Атака също не са за там, тяхната съдба трябва да е същата.
54
0
 
11
 
! Отговори
John Doe преди 9 години
Той е помолил Анди да загуби! Пратил му е есемес...
53
4
 
16
 
! Отговори
darcas преди 9 години
ГЕРБ от известно време се държат напълно шизофренически, начело с Тиквата. Ту искат оставка, ту крепят кворума, ту са за национално съгласие, ту не са. Така се държи жена, на която и изневеряват и се чуди какво да прави. Това е партията, която по всички прогнози ще бъде първа политическа сила. А след нея които са са още по-зле. Нямаме изгледи нещата да се оправят, ако не се въведе мажоритарна избирателна система, отзоваване на депутати, намаляване драстично на субсидиите, лустрация на всичката
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 73Ама вчера ХУНТАТА качи с 10% тока и парното, не ГЕРБ. ГЕРБ като бяха на власт само сваляха цената на тока, никога не се е качвал тока по тяхно време. Доказателство са думите и на комуниста от бсп Найденов (четете какво казва в началото на статията):dnes.bg/obshtestvo/2012/10/01/vdigat-pensiite-ot-1-april-no-s-razlichen-procent.169547dnes.bg/obshtestvo/2013/03/01/po-evtin-tok-ot-5-mart-za-vsichki-ot-syrce.181540dnes.bg/politika/2013/03/08/kolko-pyti-oshte-triabva-da-naritat-gerb.182110
51
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко да се връща на власт възможно най-бързо, че тия ни съсипаха държавата
50
8
 
10
 
! Отговори
Гозила преди 9 години
Подкрепям! Това правителство не трябвя да взма повече никакви решения!
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ще бойкотират НС, ще бойкотират ли получаването на заплатите си или за заплати - ВИНАГИ ГОТОВ, а за работа - по царски: КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО