ГЕРБ бойкотира НС, ще осигури кворум за оставката на Орешарски

Цачева: Те ни лъжат, не разговаряме повече с тях
Обновена: 3 юли 2014 16:44 | 3 юли 2014 09:32, Камелия Цветанова
122
ГЕРБ бойкотира НС, ще осигури кворум за оставката на Орешарски
Снимка: архив, БТА

Депутатите от ГЕРБ бойкотираха работа на парламента с мотива, че управляващите не си спазват обещанията за приемане на консенсусни закони.

На спешно заседание на парламентарната група тази сутрин опозицията е решила, че няма да влиза в пленарна зала и ще осигури нужния кворум за работата на парламента само за гласуването на оставката на правителството.

„ГЕРБ няма да продължава да участва в пленарни заседания и в заседания на комисии, в които не се изпълняват поетите ангажименти от страна на останалите партии на консултации при президента“, обяви зам.-председателят на парламентарната група на опозицията Цецка Цачева.

Тя добави, че депутатите на ГЕРБ ще бъдат в парламента всеки ден, но ще се регистрират и ще участват в пленарното заседание само за оставката на премиера Пламен Орешарски.

„Очакваме още днес да подаде оставка“, добави Цачева. ГЕРБ окончателно затвори вратите за консултации пред мнозинството.

„Не разговаряме повече с тях, защото те ни лъжат“, отсече Цачева.

ГЕРБ били разочаровани от факта, че вчера депутатите от БСП не са подкрепили в правна комисия предложението на БНБ за промени в НК, с които да се въведе затвор за разпространяване на слухове за банковата система.

"За нас е ясно, че тези хора не изпълняват поети ангажименти така, както година и половина стояха на инат, за да докарат държавата до състоянието, в което е“, заяви Цачева.

Решението, което взеха политическите сили при президента, беше парламентът да се разпусне на 6 август, но след като „Атака“ и ГЕРБ отказват да участват в заседанията му, на практика то няма как да работи.

И днешното заседание на парламента се провали поради липса на кворум. При първата регистрация в 9 часа се регистрираха само 103 народни представители. След обявената 30-минутна почивка в пленарна зала бяха 106 депутати. В зала не присъстваха депутатите на ГЕРБ и ПГ на „Атака”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Добре, че са ГЕРБ иначе кой ще продаде *** на Турция.
87
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-102,а тиквата комунист остава.
86
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
До григор,а бойко фашист ли е питам те аз.
85
1
 
1
 
! Отговори
григор преди 9 години
ТАКА И ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ, ИНАЧЕ САМО ИМ УЛЕСНЯВАТ РАБОТАТА НА КОМУНИСТИТЕ ДА СИ ПРЕКАРВАТ ИДЕОИТЕИ ДА ГИ ОЗАКОНЯВАТ. ПРАВИЛНО Е РЕШИЛ БОЙКО.
84
1
 
1
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Всички комунисти заслужават по една ревизия и да се види къде са останали парите при положение, че цяла година не работеха и нямаха кворум?!
83
4
 
1
 
! Отговори
Теди преди 9 години
ГЕРБ са надеждата на БГ!
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадоха , крадоха , ама през просото! Поне една тухла върху тухла да бяха сложили , крадливата тройна коалиция! Какви ли безобразия ще излязат наяве , като ги изритат от властта...
81
2
 
2
 
! Отговори
mihaela85 преди 9 години
За това може да осигурят кворум, но за нищо друго, да им осигуряват кворум от атака
80
1
 
2
 
! Отговори
а преди 9 години
Емил Димитров(лека му пръст) пееше "Нашият сигнал" С тая песен поздравявам всички привърженици на ГЕРБ. и Неговата съгражданка Ц.Цачева.Аз чакам, чакам вече час и свиря тоз сигнал, от песничка, която бях ти пял. Ти може би не си у вас, а някъде със..Приятно Чакане, Цеци!
79
2
 
1
 
! Отговори
saraleks79 преди 9 години
Тоя парламент вече не работи да подава Оставка Орешарски още сега България няма време за губене
78
0
 
1
 
! Отговори
USA преди 9 години
До АнонименAnonimen ***...
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIKVATA PROSTA I GADNA OSVEN DA BOIKOTIRA I DA NE XODI NA RABOTA DRUGO NE NAPRAVI ZA BYLGARIQ ,MOLQ DA SI VYRNAT GERBADJIITE ZAPLATITE ZA TAQ GODINA NAGLECI MRYSNI
76
3
 
5
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
Оставки се дават не с КВОРУМ, а с ПАВЕТА ПО ГЛАВИТЕ НА УЗУРПАТОРИТЕ! (четете историята)
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизма си отивааааааа...
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия комундетета са откачили, година и половина не им стигнаха за закони, сега за 20 дена ще ги оправят, подававайте оставка и маршшш навънкар свинье цръвени
73
1
 
2
 
! Отговори
AN9 преди 9 години
много *** това е добре няма *** работа :)
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На горките герберчета не им се стои в парламента! Топло им е, скучно им е, тегаво им е, далавера нема.....Що да ги мъчим! Ние ги обичаме и повече няма да ги пращаме там!
71
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я по тоя.Ами тогава БСП и ДПС са в правото си да не осигурят кворум когато Орешарски трябва да подаде оставка.Какво правим тогава драги герберчета .Ще има ли оставка или няма да има
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им имам вкуса на избирателите на ГЕРБ! Жалка картинка!
69
3
 
14
 
! Отговори
Станимир преди 9 години
Каквото и да се прави не трябва да се позволява на ГЕРБ да се докопат отново до властта. Ако това стане крахът на държавата ни е сигурен