Гуцанов: Много завеси ще паднат на Националния съвет на БСП

"Бих се радвал, ако България има еврокомисар като Станишев"
Обновена: 3 юли 2014 10:52 | 3 юли 2014 10:52, Анисия Иванова
18
Гуцанов: Много завеси ще паднат на Националния съвет на БСП
Борислав Гуцанов и Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

В събота на Националния съвет на БСП много завеси ще паднат и много неща ще станат по-ясни. Това каза пред БНТ Борислав Гуцанов, депутат от ПГ на Коалиция за България.

Гуцанов очаква още тогава да има промени в Изпълнителното бюро на партията и припомни, че самият той е застанал зад това искане в първата седмица след евроизборите на 25 май.

Въпросът за провеждане на конгрес на партията и за промяната на лидерското място ще се обсъжда в събота. Гуцанов обясни, че овластеният кръг, който взима решенията в партията, е единствено Националният съвет в БСП и тези  въпроси ще бъдат поставени тогава.

„Тогава ще решим – ще има ли конгрес ,или не, кога ще е той и какъв ще бъде дневният му ред“, каза Гуцанов.

По думите му никой еднолично не може да вземе тези решения. "Смятам, че това е ценното в БСП, а не който и да е от Изпълнителното бюро или нейният лидер да излезе и да каже: „Аз казвам това“, каза още Гуцанов.

"Аз съм наясно, че хората искат решенията сега и веднага, но това е разликата в една демократична партия и една лидерска партия – и с доброто и с лошото. Затова нашата партия е на политическата сцена и в общественото пространство близо 130 години. Другите се появяваха през последните 20 години и изчезнаха“, обясни Гуцанов.

Различните движения в БСП ги е имало винаги особено след 90-та година. Това не означава, че тя не е по-малко сплотена, обясни той.

Относно мълчанието на Станишев през последните дни, Гуцанов е убеден, че „Станишев ще си каже каквото има пред Националния съвет в събота“.

„Мисля, че Станишев трябва да говори повече и с бюрото, и с Националния съвет, и с парламентарната група. Но в крайна сметка, това той ще го направи в събота, там е мястото. Не е нормално той да излезе пред медиите и да каже какво мисли. Той ще каже това, когато ние се съберем и вземем решение как действаме оттук нататък“, убеден е Гуцанов.

На въпрос дали е възможно да видим Станишев като еврокомисар, Гуцанов заяви: "Смятам, че Сергей Станишев е човек, който има изключително висок международен авторитет и опит. Бих се радвал, ако България има еврокомисар като Станишев”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата държава и населението са впрегнати да осигурят материалното благополучие на един човек.Това дори Живков не си бе помислял ,че е възможно,След Станишев понятия като морал и достойнство са загубили смисъла си.
13
1
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Забелязва се кой са най-продажните в тази партия, колкото по-пламенно го защитават, толкова повече са взели и в тоя ред на мисли не се учудвам, че там е медузата Гоцан.
12
1
 
12
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Бих се радвал Сатанишев да не е българин. Дано на конгреса ви падне завесата за уродливия мафиотски модел, който въведе точно този съсел, когото хвалите.
11
1
 
22
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Какъв *** е Станишев?Човека си урежда собствения живот пред очите на един цял народ,пред собствената му партия,пред бабите които се надяват на някой др.лев и т.н.Смях в залата сомо, че не е смешно.
10
1
 
16
 
! Отговори
Пипа Мидълтън преди 9 години
Сасипа ви партията и вие се радвате,браво.Мазохисти ,радвате се на загуби .Правите много добро на останалите.Ако продължавате да мислите така няма да имате повече партия.Тоне се знае какви сте де.Един път съвременна партия,втори път сте на 100 години.Луд да станеш от определения.
9
2
 
22
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Дано метлата бъде голяма за този *** Станишев-мишока
8
9
 
7
 
! Отговори
Гуцанов преди 9 години
Никой не може да ми забрани да ви обичам, другарю Станишев!
7
2
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Няма да падатзавеси ,а мръсни *** за показ ще има .С движения и без мърдане от далече мирише.
6
2
 
17
 
! Отговори
ист преди 9 години
Гуцанов, няма вече файда да се гуцаш на Станишев. Той отлита за Брюксел. Огледай се на кого да се гуцаш, защото иначе парламента ще го гледаш по телевизията.
5
2
 
14
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
"Не е нормално той да излезе пред медиите и да каже какво мисли."no comment!
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бих се радвал, ако България има еврокомисар като Станишев.--------Аман от продажни мекотели и *** в тази разпадаща се партия!
3
3
 
24
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако използвам изразните средства на БСП това *** и *** ли са?Или два цървула ,или два парцала?
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колеги местиме ли го друхно на три?
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано нее като кунева и да продаде българското земеделие.