Манолова чака от пленума честност и идеи за промяна в БСП

Социалисти се надяват на конгрес и че Станишев сам "ще води хорото"
Обновена: 5 юли 2014 12:18 | 5 юли 2014 11:00, Веселина Йорданова
56
Манолова чака от пленума честност и идеи за промяна в БСП
Мая Манолова. Снимка: архив, БулФото

Честен разговор и достигане до идеи за промяна и обновление в БСП очаква от днешния пленум Мая Манолова от левицата, председател на Контролната комисия в БСП.

Още по темата
На "Позитано" 20 се провежда един от най-ключовите за партията пленуми през последните години.

Очаква се лидерът на столетницата Сергей Станишев да се оттегли, след като избра да стане евродепутат и е спряган сериозно за следващ еврокомисар от България. Зам.-председателят на НС Мая Манолова е сред вариантите, които се коментират за нов председател.

Според Манолова днес ще има „откровен разговор“, че ръководството е достатъчно в кондиция, за да вземе „смели решения“.

„Най-вероятно трябва да има конгрес преди Бузлуджа”, обясни тя, цитирана от „Фокус“ и допълни, че идва на пленума с оптимизъм.

Сред спряганите имена за председател на БСП е и Корнелия Нинова. „Отново казвам „не” за председателско място, но ще говорим след пленума”, коментира тя.

"По-добрият вариант е да има конгрес преди изборите, най-малкото защото на него трябва да решим платформата за изборите и посланията, с които отиваме", каза още Нинова.

На въпрос дали ще има оставка в БСП, тя отговори лаконично: „Ще видим вътре. Основателно е след пленума да говорим".

Председателят на БСП София Калоян Паргов пък коментира, че оставките в БСП са въпрос на личен акт. „Оставки не се искат, те се дават“, разясни той, но не уточни, дали според него Станишев трябва да си подаде оставката като лидер на червената партия.

Той посочи, че по устав може да се свика конгрес по ускорена процедура – за 2 седмици.

 „Градската организация взе решение за промяна и обновление в ръководните органи. Ясно заявих, че промяна и обновление не означава само националното ръководство, означава и областни, градски, районни и общински ръководства”, добави Паргов.

Той подчерта, че си носи оставката в джоба и това е личен акт.

Аз смятам, че Сергей ще отговори на голяма част от обществените и вътрешнопартийните очаквания, сам ще води хорото, заяви Георги Божинов от БСП. Според него днес ще има една първа стъпка, която ще направи Станишев, втората стъпка ще бъде след две седмици по решение на конгреса.

Според Явор Куюмджиев със Станишев като лидер или без него партията ще се бори „до дупка“ за победа на предстоящите избори. Той коментира, че БСП има потенциал да вдигне резултата си от евроизборите поне двойно, но не смята, че партията е загубила евровота заради председателя си.

Очаквам да спре свободното падане на БСП, беше лаконичен Кирил Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
petrov преди 9 години
Добрите комунисти са ония дето са били партизани и са загинали преди 9-ти септември.Какво общо има със тях Станишев който като видя,че тук е напечено и духна набързо за Брюксел?Оцелелите след 9-ти септември народът правилно ги е кръстил КОМАТИСТИ!
38
0
 
5
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Честност и комунисти - егати и оксиморона!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Костинбродска и честност...егати вица !
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз ви предлагам една нова идея за промяна - айде честно, ама , много честно да се саморазпуснете и, кой, откъдето дошъл !!
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунисти били, ама замениха ладите с мерцедеси, радугите с плазми, VEF-овете с аудиосистеми, стационарните телефони с мобилни, правец - 84 с лаптопи и т.н. Списъкът е дълъг.Нищо от изброеното не е плод на социализма. Накрая тръгнаха към Западна Европа, вместо към Москва. Може би защото децата им отдавна учат там...
34
1
 
7
 
! Отговори
void преди 9 години
"Сред спряганите имена за председател на БСП е и Корнелия Нинова. Отново казвам не за председателско място, но ще говорим след пленума, коментира тя."...То и Станишев каза "не" за място в европарламента, ама след грандиозния си провал на изборите се оказа че "няма право да откаже този шанс" защото ситуацията след изборите го налагала... ***!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от КУХИ кифли....
32
1
 
6
 
! Отговори
versaux преди 9 години
На "Позитано" 20 се провежда един от най-ключовите за партията пленуми през последните години...... Заключват за вечни времена БКП централата... А, дай Боже да стане
31
1
 
9
 
! Отговори
Чесност преди 9 години
ЧЕСТНОСТ ОТ КОМУНИСТ-ВСЕ ЕДНО ОТ УМРЕЛ ПИСМО
30
1
 
2
 
! Отговори
festo преди 9 години
Според Явор Куюмджиев със Станишев като лидер или без него партията ще се бори до дупка за ........ намаляване цената на електроенергията ! ! ! Браво КУЕе, браво КУРюмджиев
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога няма да се промените! Вижте си историята.Европа след световна война е 10 пъти по-напред от нас. Опустошението там е било тотално.
28
1
 
13
 
! Отговори
redimag преди 9 години
Майче , струва ми се , че и ти си аут още преди пикника на планината , заедно със Серж !
27
1
 
16
 
! Отговори
спиро преди 9 години
Тази жена не може да говори за чесност, като се има предвид Костенброд и" Изборният й кодекс". Тя да говори за чесносте равносилно на безсрамие. Корнелия Нинова е същата.Къде ги намерат все такива?
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая е пример за това колко ниско може да падне една провинциална бездарница!
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нема ли някой от Кюстендил който е мачкал чаршафите с Майчето като ученичка да каже как е?
24
1
 
16
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Единственото добро за България е БКП-БСП-ДС да изчезне от политическия живот. Това е единственото спасение от това зло. И понеже те няма да го направят трябва ние да се погрижим по един или друг начин.
23
1
 
11
 
! Отговори
. преди 9 години
Ние също чакаме честност и справедливост , по дърветата вашата кожа
22
3
 
6
 
! Отговори
plamen70 преди 9 години
VSEKI NORMALEN CHOVEK OCHAKVA DA IDETE V ISTORIATA VIE I VASHATA MRASNA KRADLIVA PARTIA VZEMETE SI VSICHKI VASHI BOKLYCI
21
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Безпрецедентна мизерия в провинцията! Мизерията е покрила и работещите, оставени със седмици без заплати, да се чудят как да нахранят децата си, а за заемите въобще не става въпрос! До там ни докарахте господа социалисти и олигарси! Вашите пленуми изобщо не ни интересуват Майче, но преди изборите обикаляше предприятията и агитираше да гласуваме за БСП!
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Честност ?!?! Тази очаква честност,ама първо да си признае честно за Костинброд"За Костинброд трябва да си признават тия дето организираха изборите и напечатаха допълнителни бюлетини неподлежащи на контрол.Гербер да вика "Дръжте крадеца" е голяма наглост!