Манолова приема да е лидер на БСП, ако я номинират

Има време до изборите да покажем ново лице, сигурна е тя
Обновена: 5 юли 2014 15:05 | 5 юли 2014 14:51, Веселина Йорданова
158
Манолова приема да е лидер на БСП, ако я номинират
Мая Манолова идва на пленума. Снимка: БулФото

Мая Манолова от левицата обяви, че ако получи номинация за председател на БСП, ще я приеме.

По-рано лидерът на столетницата Сергей Станишев предложи конгрес на 27 юли и избор на нов председател на него.

„Тръгваме на избори с нов председател, с нова енергия и с амбицията за победа. Това е шанс за промяна за стабилизиране на БСП, за спечелване на повече доверие, енергия, нови хора”, заяви Манолова пред журналисти.

Още по темата

Според нея това става съвсем навреме. Има достатъчно време до изборите, за да покажем ново лице и да съберем допълнителна подкрепа, коментира Манолова, цитирана от „Фокус“.

На въпрос дали новото лице на БСП може да е женско, тя отговори, че тепърва предстои дълга процедура.

„Ние сме най-демократичната партия, в която членовете и симпатизантите на БСП решават, ще има номинации. Надявам се, че ще има честно състезание. БСП има ярки, разпознаваеми и харесвани от хората лица. Би било добре те да влязат в едно честно състезание, това ще даде допълнителна енергия”, коментира тя.

Най-важното решение на днешното заседание беше, че към новите избори БСП ще отиде с нов председател, смята Янаки Стоилов. Стоилов обяви, че той самият не се кандидатира за нищо.

По думите му трябва да се намери решение за лидер, което ще представи БСП по възможно най-убедителния начин – като продължение на заявената политика за радикални леви реформи в страната, „която поради характера на сегашното правителство не можеше в значителна степен да бъде осъществена“.

След пленума Бриго Аспарухов коментира, че е изключително доволен от провеждането му и смята, че от днес започва възходът на Българската социалистическа партия. „Това е знак за промяна и надежда. Именно в тази надежда се крие и възходът. Това е знак, че БСП ще се консолидира и ще отиде на бъдещите избори обединена и с нова сила”, заяви Аспарухов.

Според него, ако бъде избран за лидер на БСП, Драгомир Стойнев ще се справи.

Явор Гечев пък коментира, че в едно председателство винаги има много грешки и много хубави неща, но „Сергей доказа, че е голям политик“.

„Тази стъпка е положителна за БСП и мисля, че след нея следват много сериозни изненади на следващите избори“, смята Гечев.

Той прие като положителна промяна и това, че младежкият председател Вероника Делибалтова ще е в Изпълнителното бюро, както сам е бил член. В него Делибалтова ще е именно на мястото на Гечев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: бспМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
ДОБРОЖЕЛАТЕЛ преди 9 години
Да я номинират за сливенския затвор,там й е мястото!!!
104
2
 
2
 
! Отговори
клещи за скопяване преди 9 години
До Анонимени къв и го точи тоя скопец ...най-много Майчето да му пръдне на ...***!
103
0
 
1
 
! Отговори
шат на патката преди 9 години
До Някой на 60хахахах...по скоро ще изпратим някой с лице на дъртак на 60 отколкото Б С П...да се обзаложим ли,пенсионер?!
102
0
 
3
 
! Отговори
Някой на 60 преди 9 години
До колкото знам,тая партия има лице на сто годишна баба.Едва ли някога това лице да се промени.Дано по скоро я изпратим,без име,без кръст и без гроб.Помните нали.
101
1
 
3
 
! Отговори
ред чук преди 9 години
въпреки,че не съм член на Б С П ,мога ли ада гласувам за Мая?!....твърдо я подкрепям,ще свърши голяма работа..на Мая устата може да се затвори или с жесток бой или с куршум.....Мая е новия Председател на Б С П !!!!
100
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 9 години
-Има време до изборите да покажем ново лице, сигурна е тя..............................................................................................................Майче, каквото и да покажеш , то няма да е ново ...............
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който и да изберат са обречени да мият тоалетните на следващия парламент!
98
1
 
2
 
! Отговори
ЧЛЕН преди 9 години
АЗ Я ПРИЕМАМ
97
0
 
20
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Пази Боже ?Майчето Манолова-Галева за лидер на БСП.Празна глава,с голяма уста.Иначе казано-Станишко започна,а Майчето ще довърши докрай БСП -то.Ще й видят сметката на столетницата докрай !
96
0
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Дали Майчето ще защитава интересите на трудовите хора на бедните, онеправданите на ограбените от прехода или интересите на олигархията и на такива като братя Галеви??? Досега Боко и Сергей бяха уж опозиция един на друг но заедно работеха за интересите на олигархията Че каква лява партия е БСП приела плоския данък Който е добър за олигархията и лош за бедните хора! При това положение БСП не може да има претенции за лява партия..да лява е само на думи за да излъже избирателите а дефакто дясна
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООООООО тук Боковците вече започват да нервничат и плюят. Голям смях ще настане ,след като Боко се изправи срещу Мая."Големия мъж"който постоянно хленчи и се оплаква,срещу крехката Мая.Мача ще е интересен.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tazi chervena mafiotka se e vpila kato karlej darjavnata sofra.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prestanete s tezi partii! Pomislete za naroda. Balgarite sa prevarnati v robi na ***.
92
3
 
8
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Нека стане - така има шанс да изчезне съвсем тази партия !
91
2
 
10
 
! Отговори
То преди 9 години
То в България няма как да се занимаваш с политика ако не си дебилен. А прическата все едно някое дете си е играло на кукли , така е проскубана
90
2
 
13
 
! Отговори
електорат преди 9 години
Явно тази комунистическа партия иска да се закопае. От трън та но глог. Не усещат тези хора че Станишката и тези около него са виновни за състоянието на партийката им. Когато слушаш как говорят тези лидери, уж говорят а като свършат нищо не остава в съзнанието. Никога нещо конкретно. Само общи приказки и много обещания. Вярно е че трябва да има лява партия, но това в никакъв случай не може и не трябва да бъде тази добре капсулирана шайка от бивши деца на комунисти и ченгесари.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 110 BRAVO DETO SI SE UBEDIL,NO ZASHTO SELIQT NAROD NE SE UBEDI ZA 24 GODINI CHE V PARLAMENTA VSICHKITE 240 TUTMANIKA I EZEDNIKA SA ROJBA NA BKP I DS,KOGATO VSI4KI SE UBEDITE CHE PARLAMENTA E EDNA MAFIQ TOGAVA SHTE SE SETITE CHE VSI4KI TRQBVA DA VYRVQT PO DQVOLITE NACHELO S MAQ, MESTAN ,VOLEN ,BOKO O I BAREKA,
88
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стари * нов бардак!
87
3
 
23
 
! Отговори
qdosan преди 9 години
Убедих се, че тези червендалести маймуни живеят на Червената планета. Няма как да са на Земята.
86
1
 
19
 
! Отговори
Винету преди 9 години
С нов лидер като Мая Общата БСП няма шанс да влезе в парламента. С някой по-приемлив като Момчил 15/15 може и да минат бариерата.