Плевнелиев иска ревизия на бюджета

"Не трябва да се връзват ръцете на служебния кабинет"
Обновена: 7 юли 2014 16:46 | 7 юли 2014 11:10,
160
Плевнелиев иска ревизия на бюджета
Снимка: архив БТА

Президентът Росен Плевнелиев поиска ревизия на бюджета и даде да се разбере, че очаква това да стане бързо - преди да бъде назначено новото служебно правителство. Той изрази надежда, че ще срещне отговорно отношение по въпроса. „Реформа на държавния бюджет към средата на годината е необходима“, беше категоричен Плевнелиев.

Още по темата
Според държавния глава неизпълнението на бюджета е сериозно и цифрите към средата на годината са повече от притеснителни. „Не бива да бъде блокирана работата на служебното правителство заради нежеланието да се каже истината за цифрите в държавата и бюджета“, каза Плевнелиев.

Той предупреди, че не трябва да се връзват ръцете на преходния кабинет и да се поставя в опасност изпълнението на бюджета, работата на приходните агенции и разходната част.

В последните дни лекарското съсловие настоява за ревизия на бюджета на здравната каса, а в неделя за актуализацията му настояха и двата синдиката.

Плевнелиев обясни, че искането му за ревизия е свързано и с тези призиви. Той изреди няколко важни и спешни консенсусни теми в момента –  мерките в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптирането на българското законодателство в съответствие с европейски директиви, както и политики, свързани с енергетиката и здравеопазването.

Президентът призна, че има големи очаквания към утрешните консултации между политическите сили. Те бяха обявени в петък по искане на ДПС, след като тогава за пореден ден Народното събрание не успя да събере кворум.

„Моля се, в момента да се обединят около това, че трябва да се обединят. Няма друг шанс“, каза Плевнелиев. Той допълни, че също ще търси възможности, но без работещ парламент това няма как да стане. „Има много смислена работа за вършене. Моля, свършете я”, призова президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
paveldjurov преди 9 години
ако ми бяхте уважили молбата г-н президент за една малка пенсийка месечен доход сега щях да помогна за ревизирането на бюджета на РБ то там се краде точат се пари бездънна яма си е ама сега какво ме интересува ще фалира ли държавата или не !!!! се ми е тая вие му мислете нали сте на върха на управлението парите са на РБ то си пише на банкнотите на кой са ......къде отиват и кой ги източва вие му мислета г-н президент
133
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 9 години
НЕ ЗНАМ, АМА В НАШАТА БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИТЕ, МУТРИТЕ И *** КРАДАХА КАТО ЗА СВЕТОВНО, АМА ИМА ОСЪДЕНИ САМО КОКОШКАРИ. КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ СМЕ НИЕ, КОГАТО ТОЛКОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОСТАНАХА БЕЗНАКАЗАНИ И ТОЛКОВА ХОРА СЕ РАЗХОЖДАТ ВСЕ ОЩЕ С КРАДЕНИ ПАРИ КАТО БИЗНЕСМЕНИ И ПОЛИТИЦИ. И НИЩО НЕ СЕ ГРАДИ, САМО ОСНОВНО СЕ РУШИ. АКО ТРЯБВАШЕ ОТНОВО ДА ГРАДИМ ЖП ТРАНСПОРТ, ЕНЕРГЕТИКА, ПЪТИЩА ОТ ОСНОВА ДО КАМЪК ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО- ЗЛЕ И ОТ МАЛИ. КОГА ТАЗИ РАЗРУХА ЩЕ ИМА ВОЛЯ ДА СЕ СПРЕ, ЯВНО ТРЯБВА ДА СМЕ СЛАБИ.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентчето най-добре ще направи, ако доизкара в пълно мълчание мандата си.
131
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, тоя ПлEVNелиев отде я направи тая гушка? Кой ли го гуши така здраво това паточе? ;)
130
4
 
18
 
! Отговори
Скърбящ за БГ преди 9 години
Този президент е срам за държавата !
129
2
 
0
 
! Отговори
ханъм преди 9 години
доооо 136 тотото българ4е малоумно и ......т.н що така бе джанъм се ... плашиш от ревизия може би си в ку4ешка поза щото ддоо г ....ан не оби4а да чака...../...
128
6
 
17
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Маргото кога ще му бие шута на тоя шут?!Рядко противен човечец се оказа куклата на снимката.
127
0
 
0
 
! Отговори
cito преди 9 години
bg banki arestuvani, kakvo li pravyat bg bankovi kadrovi slujiteli?!v drugi darjavi bili mnogo tarseni rabotnite race na bankovi slujiteli?! dali se iznesoha i bg bankovi chinovnici v chujbina?!
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предложението на Плевнелиев е от съществено значение,но със сигурност няма да бъде прието.Затова трябва да се приеме ревизията за всяко предишно правителство като задължително условия.Нали всички уж са много чести и почтени.
125
5
 
19
 
! Отговори
Станимир преди 9 години
Така и така този месец е тръгнал на оставки, защо и президента не вземе да зарадва народа и да подаде своята?
124
3
 
18
 
! Отговори
Енчо преди 9 години
С това си изказване президента отново доказа колко неподходящ е за отговорния пост, който заема
123
6
 
18
 
! Отговори
Павел преди 9 години
Този човек беше избран на поста си незаконно с фалшифицирани избори от ГЕРБ, не виждам, защо трябва да бъдат изпълнявани налудничавите му искания целящи само губене на времето на сегашното правителство
122
7
 
16
 
! Отговори
Александра преди 9 години
Изведнъж много загрижен стана за бюджета нашия президент. Сигурно, защото иска да зне колко ще откраднат назначените от него чакали
121
4
 
16
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Това сега искане на президента ли е или на началника му Бойко?
120
4
 
20
 
! Отговори
11111 преди 9 години
Я бившето комсомолско секретарче се изходи по въпроса.Е добре ама трябваше да има и ревизия на бюджета след падането на Борисов,ама нямаше-защо ли.И това президентче вярва ли си ,че Орешарски ще направи нещо наказуемо,че той е професионалист за разлика от кретена Борисов.Но при тази пропаганда която се вихри в момента,ще опозорят и най почтения човек.И този няма никакво прави да ни говори за морал,с морал милиарди не се правят,нито с почтеност.
119
14
 
7
 
! Отговори
Ö преди 9 години
Като чета коментарите и обидите към президента по повод това наистина разумно предложение, явно в България са останали само ***. Асфалт не ядете, ама сега и хляб няма да ядете, а след септември и на доктор няма да ходите и пенсии няма да имате, нито пък социални помощи и т.н., щото, каквото и да ви казва сегашното правителство за стабилното финансово състояние на държавата, парите от бюджет 2014 свършиха. Бюджетът стои стабилно на нулата.Плюйте си сега. Скоро ще ревете.
118
2
 
6
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ,ДС РОЖБАТА НЯМА ДА ПОСЕГНЕ СРЕЩУ СВОИТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ ОТ БСП,ТВА Е ПРЕДИЗБОРНА ЗАИГРАВКА С МАТРЯЛА-ЕЛЕКТОРАТА,НАЛИ НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ГЕРБ И БСП ЩЕ ТРЪГНАТ ДА СИ ЗАТРИВАТ РАХЪТЛЪКА ??? ПРОСТО СИ ИГРАЯТ НА ДЪРЖАВА И НА ПОЛИТИЦИ
117
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментарите по статията за изказването на президента са не просто *** и просташки но ни обричат на мизерия в още по големи мащаби!Ако тези хора са тези които определят (добре че не са ) тогава мъка ми е.*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА! Дано народа не е в по голямата си част ***.
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nashata Konchita Vurst v akciq. Iskam da w pitam zashto ne pojelavreviziq sled kato gligana BUDA be izritan ot horata. Konchita e prezident na 650 000 glsuvali za GROB a ostanalite milioni koi shte predstavi? BUDA I upravlenieto smazah Bulgariq I ni vurna 10 godini nazad. I suzdade takava atmosfera v NS kato v *** katun. Dokato Sretan ne doide I ubie idiota nqma bql den da vidim ot tozi ***.
115
6
 
24
 
! Отговори
ВЪПРОС?? преди 9 години
А РЕВИЗИЯ НА ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО КОГАТО ДОЙДЕ СЛУЖЕБНОТО ТАКОВА ИМАШЕ ЛИ?????????? И ЗАЩО НЕ ПОИСКАТЕ СПРАВКА КАКВО Е ЗАВАРИЛО СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО?????