Плевнелиев към Лавров: "Южен поток" да е съобразен с ЕК

Отношенията ни с Русия се градят на прагматична основа, убеден е президентът
Обновена: 7 юли 2014 17:52 | 7 юли 2014 17:51, Анисия Иванова
37
Плевнелиев към Лавров: "Южен поток" да е съобразен с ЕК
Срещата между президента Росен Плевнелиев и министър Сергей Лавров. Снимка БТА

Проектът "Южен поток" трябва да бъде съобразен с европейското законодателство. Това каза президентът Росен Плевнелиев на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров, който е на посещение у нас по повод 135-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия.

Плевнелиев увери, че България ще продължи да подкрепя проектите, които увеличават енергийната сигурност и диверсификацията, и потвърди подкрепата си за повишаването на енергийната ефективност в страната ни.

Още по темата
По думите на държавния глава България и Русия имат вековни духовни и културни връзки и трябва да градят своето партньорство на прагматична и взаимноизгодна основа. "В отношенията си с Русия България изхожда от ясната позиция на своята европейска и евроатлантическа принадлежност, но заедно с това желае да изгражда прагматични отношения, основани на откритост, диалог и взаимен интерес“, каза Плевнелиев.
 
По време на срещата обща е била оценката, че активните контакти между България и Русия в областта на културата, науката и образованието са сред важните фактори за развитието на двустранните отношения. „Първото издаване на моята книга на чужд език е в България и за мен това е знак за интереса на българите към Русия“, заяви руският външен министър.
 
Лавров благодари на държавния глава за усилията, които страната ни полага за съхраняването на военните паметници на Русия в България.
 
Сергей Лавров информира за позицията на Руската Федерация по отношение на кризата в Украйна, за постигнатото съгласие между външните министри на Украйна, Русия, Германия и Франция за прекратяване на огъня в югоизточната част на страната. "Всяка страна има суверенното право сама да определя своето бъдеще. Не трябва да се връщаме към политики от миналото, които подкопават доверието, разделят света на „велики сили“ и „периферия“ и водят до създаването на нови разделителни линии“, подчерта президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Оооо, НЕ, НЕ !НАЙ-ГРОЗНОТО ОТ ВСИЧКО МИЛА МОЯ, ЩОТО СЕ ВИЖДА, ЧЕ СИ ГЕРБЕРАНЧЕ Е ДА НАРУШАВАШ КОНСТИТУЦИЯТА КАТО ПРЕЗИДЕНТ. СЪЩАТА ТАЗИ МУТРА ВЪРНА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ДИРЕКТНО ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСА НА ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ СУПЕРМАРКЕТИ, КАКВА СЛУЧАЙНОСТ ЧЕ МНОГО ОТ ТЯХ СА НЕМСКИ И АВСТРИЙСКИ!
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плюнко нещастен кога ще ни отървеш от мизирабълската си мутра и принудата да те гледаме по СМИ. За хиладолетната ни история ти се оказа петно за което няма перилен препарат и след 1000 години ще пише : един президент успял да затрие народа си без война за 1 мандат.
23
5
 
9
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
КОЛКО ГРОЗНО ПОВЕДЕНИЕ ОТ НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ-ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ СЪС ЕВРОПА.ТЕЗИ НАШИ ПОЛИТИЦИ ХЕМ ГИ БОЛИ,ХЕМ ГИ СЪРБИ.ТОЛКОВА МНОГО ИМ СЕ ИСКА ДА СЕ НАЛАГАТ НА РУСИЯ,НО НИЕ САМО ГУБИМ ОТ ТОВА!!!!!!!!ОТ ТАЗЦИ ПОЛИТИКА НА ЕВРОПА НЯМАМЕ НИКАКВА ПОЛЗА,ЗАЩОТО ТЕ НИ УНИЩОЖАВАТ.НЕ НИ ТРЯБВАШЕ ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!!!!СТАНАХМЕ МНОГО БЕДНИ И МИЗЕРНИ.
22
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен Че ти не виждаш ли, че го е подхлъзнал, бе? Казал му е индиректно, че трябва да се наведат на ЕС и че Украйна има суверенно право да изтрепе руските терористи. На което Лавров е отговорил с глупави благодарности за паметниците, тоест, тръгнал си е с празна торбичка. Най-гот е като всички се съгласят на Потока, тогава всичко ще зависи само от нас и тогава ще си поискаме това-онова от руснаците със свалените ***.
21
8
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Виждам, че Плевнята толкова завоалирано е плъзнал Лавров, че няма накъде повече. А Лавров писука като сива мишчица.... Президента се справя много добре, сигурен съм, че ако бяха пратили г*вното Рогозин да заплашва, Плевнята щеше да накара да ометат пода с него. Случихме на президент.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южен поток е ОК, ако не го строи Пеевски
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката Захари Стоянов казва на Лавров: :Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия., а Христо Ботев: Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии."
18
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Плевнелиев, че той си е съобразен. Щом Австрия и Словения ще го строят, значи всичко му е наред със законодателството. Я по-добре си кажи чии частни интереси защитаваш?
17
4
 
19
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
АЗ КАЗАХ ЛИ ВИ ДНЕС ЧЕ ЛАВРОВ Е ПОЛИТИК ОТ СВЕТОВНА КЛАСА И МЪЖКАР,КАЗАХ ЧЕ НАШИТЕ ДС ЛИГИ НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ДА ПРАВЯТ СТОЙКИ И ДА СЕ ЛИГАВЯТ СЪС СЕЛФИТА,ВСИЧКО ЖИВО Е БИЛО НА РАВНИС
16
14
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ГОСПОДИН ПЛЕВЕНЛИЕВ, ВИЕ ОЩЕ НЕ СТЕ ОТГОВОРИЛИ НА ОБЩЕСТВОТО ПО КАКВО ВИ СЪВЕТВАШЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** ЦВЕТЕЛИН ЙОВЧЕВ.ТОЗИ РУСКИ *** И ПЕРСОНА ГОТОВА ОТНОВО ДА БЪДЕ ПАЛАЧ КАТО *** НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ОТГОВОРЕТЕ ГОСПОДИН ПЛЕВЕНЛИЕВ !!! НОРМАЛНИТЕ И МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ ОЧАКВАТ ТОЗИ ОТГОВОР. А ВИЕ КАКВО ИМА ДА СИ ГОВОРИТЕ С ПУТЛЕРИСТА-АГРАСОР ЛАВРОВ ????????????????? ЗА КАКВО Е ДОШЪЛ ?????? ДА НАГЛЕДА И ИНСТРУКТИРА ИМПЕРСКИЯ ТРОЯНСКИ КОН ЛИ ????? БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази снимка верно много говори за сегашната ситуация. Какво виждаме : Русия ( Лавров ) стои зад българските идеали а сегашното бг управление ( президента ) витае в облаците
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетъл Нагоре , нагоре ! В ЕвроГейският измислен свят ,в ЕвроГейскияят ......Още малко и *** ще го обвиниш в русофилия Той нещастният на 3 ти март и на Шипка ,нова история пише , не смее да спомене думата руснаци,ти още и русофил. С такива коментари или за " 4-ти километър или за Карлуково.горе сме ,горее,в Гейският.... Или хапчетата ....редовно!
13
19
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Анонимен 12Долу анонимната ти празна глава. Питай децата и внуците си дали искат да отидат да учат и работят в Германия и Англия или в Русия. И тогава философствай. Фактът, че *** и баща ти цял живот са им промивали мозъците с тази Русия и те са промили твоята като техен син, не значи, че ние, истинските българи, мислещи за България, а не за Русия, искаме да живеем в твоя измислен русофилски свят. Бягай си в русията и не ни занимавай с остарелите си изгнили идеологии.
12
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдещето на България е с Русия. От краварите зад окена получаваме само ограбване до дупка, визирам американските тецове и не само, триполовите психопати от ЕС също ни ограбват и се подиграват с нас, все едно, че сме страна от третия свят, а България е най-старата държава в Европа. За 25 години демокрация, разбирай ционистко робство, населението ни намаля с 2 000 000 МИЛИОНА души. Такъв геноцид срещу българина не е провеждал нито един нашественик в хилядолеъната ни история. ДОЛУ ЕС, ДОЛУ САЩ!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Oh gorkiqt ni prezident vishte my samo fizionomiqta ;d
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров може да направи услуга на всички, като покани Роската да върне визитата в сибирските мини.
9
30
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Най-смешното от цялата история е, че Лавров и Путин провеждат точно обратната политика, за която говори Президента. Нашият говори за равенство без периферии, а Путин точно такива гради. Уж свят без велики сили, пък Путин точно връщане на великите сили предложи на САЩ преди два месеца. И взаимният интерес... за Русия не съществува. Тази държава не се съобразява с интереса на другите, а само на своя и прави всичко възможно да им извива ръцете, за играят само в нейна полза. Лавров да си ходи.
8
1
 
1
 
! Отговори
Mesi преди 9 години
Основните притеснения в страната и в ЕС са разделяне на собствеността между доставчика на газ и оператора на енергийната инфраструктура; достъпът до газопровода на други оператори; и тарифите (цената). Тези притеснения бяха умно използвани от политическите противници на проекта в техните политически кампании.
7
1
 
1
 
! Отговори
Ronson преди 9 години
Основните притеснения в страната и в ЕС са разделяне на собствеността между доставчика на газ и оператора на енергийната инфраструктура; достъпът до газопровода на други оператори; и тарифите (цената). Тези притеснения бяха умно използвани от политическите противници на проекта в техните политически кампании.
6
6
 
26
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Лайненцето отдясно на фотото да не се опитва да се прави на мъжле - като на американско филмче, но пак не му се удаде! Това е най-жалкия *** в политическата ни 14 вековна история!!!