Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!

Бизнес и синдикати зоват партиите да работят, а не да нагнетяват напрежение
Обновена: 8 юли 2014 14:57 | 8 юли 2014 13:03, Камелия Цветанова
637
Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Депутати от ГЕРБ начело с лидера на партията Бойко Борисов скастри синдикати и работодатели, че го слагат под общ знаменател с управляващите. В края на миналата седмица бизнесът и синдикатите заплашиха с безпрецедентни общи действия, ако политиците не започнат да работят, и така и Борисов попадна в една група с ДПС, БСП и „Атака“.

„Ние не очакваме от партиите да се харесват и обичат, но очакваме от тях да си говорят, да работят, а не да нагнетяват напрежението“, заяви по време на срещата между опозицията, работодатели и синдикати председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Според него икономиката се е развивала добре, за няколко месеца сделките на борсата са се качили с 40%, а от юни са паднали с 20 на сто.

Още по темата
„НЗОК тече като пробито корито, колкото и пари да се дават, ще бъдат похарчени, здравеопазването е една от най-нереформираните системи“, упрекна Велев.

Думите му обаче засегнаха Бойко Борисов, който призова: „Не ме слагайте в множествено число мен с Орешарски, това ме обижда лично“.

Васил Велев обаче продължи да настоява политиците да работят заедно, но лидерът на опозицията отсече, че не може да говори с управляващите, защото не си спазват обещанията.

Божидар Данев от БСК също призова „политиците, избрани от народа, да отидат и да работят, а не да нагнетяват обществено напрежение“. Според него е видно, че страната не се управлява добре през последните години и заради това няма и приходи в бюджета.

„Енергетиката е в дъното на икономическата пирамида и тя се клати и заради това искаме да има консенсус по големите енергийни проекти, нито обществото, нито бизнесът, нито синдикатите знаят нещо за тях“, коментира Данев.

Той разкритикува бившите управляващи, които сега като опозиция алармират за дефицита в бюджета на НЗОК, че в продължение на четири години са отпускали еднакви суми за здравеопазване и системата пак не е била достатъчно финансирана.

По време на срещата стана ясно, че тази сутрин работодателите са имали среща с премиера Пламен Орешарски, който им е казал, че има намерение да внесе актуализация на бюджета и затова се разработват няколко варианта.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров призова политиците да постигнат съгласие за пенсионната реформа и да спрат да я използват за "предизборна дъвка".

Според него политическата криза се прехвърля вече и в икономиката.

„Въпреки кризата досега икономиката се справяше, имаше ръст, макар и неустойчив, поне на пазара на труда не спадаха работни места, така беше допреди един месец, след това се взриви бизнес климатът“, коментира той.

Бойко Борисов пък скастри работодатели и синдикати, че си мълчат за тройната коалиция, и отсече, че не приема под думата "политици да слагат под един знаменател ГЕРБ и тези, които "една година без принцип, без никакво споразумение управляват".

"Понеже, когато си гласуваха, всички имаха интерес най-важният одитен орган в държавата Сметната палата да бъде изцяло от БСП, ДПС и „Атака”, без победилата за два пъти тази година партия, ние си затраяхме. Когато приеха Закона за МВР и „Атака” услужливо стоеше в парламента и бетонираха „лясковския” герой за 5 години напред, си затраях. И сега, когато БСП напусна парламента, пак си затраях, а сега искате да ни сложите в един кюп", каза  Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


637
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата пак се размечта .Типично за една интелектуално ялова личност като него.
370
6
 
29
 
! Отговори
Шустакович преди 9 години
Сравнението наистина е обидно, дори е много обидно.Но е обидно за Орешарски, а не за тиквето.
369
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя за какъв се мисли !?Той ли е най умен и най способен в тази държава ?Всеки може да управлява като него - изпълнявайки безпрекословно заповедите които получава от Вашингтон и Брюксел , без да се интересува от това как живее собствения му народ!
368
5
 
22
 
! Отговори
Бесен е, защото ... преди 9 години
... да е тиква най му харесва.
367
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
къде ще сравнявате Орешарски с Бойко Борисов, Божеее!!
366
4
 
15
 
! Отговори
Jorko преди 9 години
obidno e da, edinia e selqnin ot Bankq - prost , a drugia e dokazan finansist, izu4il e hilqdi bulgarski studenti, prekrasen prepodavatel i chovek , jena mu puk e edin ot nai dobrite kardiolozi..a na drugia bivshata izcoca polvinata darjava
365
0
 
14
 
! Отговори
аС преди 9 години
Четейки коментарите ,задавам отново един въпрос, който преди време пак бе актуален....Като се има в предвид некачествения политически мат'рял , от вътре и вън парламента ,пак питам - За кого да гласувам ? Всички са стари муцуни , които в един или друг момент са управлявали. Знаем ги много добре и вероятно ще се съгласите , че вкупом са за един хубав Народен съд... Не ми агитирайте за Бюрека , все пак имам мъничко ум ...И какво се оказва ? Едни и същи вълци се разпореждат, в кошарата , Народе !
364
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 522Не съм от БСП, но определено Бойко Борисов ми лази по нервите. Нещото, което дори повече ме изнервя е, че очевидно писачите на ГЕРБ дори вече просто пействат едни и същи коментари по 4-5пъти под статията. Толкова ли ви е трудно да напишете свързан текст??! Нали затова ви плащат? Не ви е срам за по 50лв продавате майка си и баща си! Това е истинската помия от българското население!
363
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
518,ГЕРБ ще се върнат,ама на куково лято.Повече мутри няма да управляват тази държава.Нуждаем се от специалисти-финансисти,а не изнервени бухалки,които неистово драпат отново да ни яхнат.
362
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИКВО ТИКВООООО *** СИ КАТО НАЛЪМ
361
0
 
20
 
! Отговори
PPL преди 9 години
НАИСТИНА Е ОБИДНО ДА ТЕ СЛАГАТ, КЪДЕТО НЕ ТИ Е МЯСТОТО * ОТ БАНКЯ!
360
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя тлъстия не е далече времето, когато ще го тупне я някой инсулт, я някой инфаркт, я някоя друга мутра ще го застреля.Биологичния му край е близо но вредите, които направи на България няма до можем да ги оправим още 50 години.
359
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИКВАТА СЪВСЕМ Е ПРЕВЪРТЯЛ.ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ.
358
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА ПОЖАРНИКАРЧЕ МУТРА БОКО ТИКВИСОВ С ФЕС МЕ ДРАЗНИ КОЛКОТО ДПС И БЮРЕКОВ
357
2
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
to vsi4ko e navarzano , niama na4in da ne se otrazsi i na ikonomikata
356
3
 
3
 
! Отговори
хунор преди 9 години
За 491 Няма оправдание за никоя власт , че не СЕ Е СПРАВИЛА С ПРЕСТЪПНОСТТА! САМО НЕЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ СПРАВИШ С НЕЯ не е оправдание. Не приемам , че предишните управляващи могат да попречат , ако ти искаш да въздадеш справедливост. Приличат на пионерска дружинка! Това не може да се дискутира!
355
2
 
3
 
! Отговори
Бляк преди 9 години
До до 487(Тиквата)Звучиш като ДС комисар по отмъщението ... да не се окаже, че родата ти е от комунистически активисти.
354
2
 
25
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Ясно, този е болен. Ама тези, които го защитават, какви са?
353
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата е типичният Бай *** и затова се радва на такъв инерес в тази пародия на държава.
352
5
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Хайде назначавайте го този дебелогъзко за премиер че така ме сърбят ръцете да го утепам като псе!