Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!

Бизнес и синдикати зоват партиите да работят, а не да нагнетяват напрежение
Обновена: 8 юли 2014 14:57 | 8 юли 2014 13:03, Камелия Цветанова
637
Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Депутати от ГЕРБ начело с лидера на партията Бойко Борисов скастри синдикати и работодатели, че го слагат под общ знаменател с управляващите. В края на миналата седмица бизнесът и синдикатите заплашиха с безпрецедентни общи действия, ако политиците не започнат да работят, и така и Борисов попадна в една група с ДПС, БСП и „Атака“.

„Ние не очакваме от партиите да се харесват и обичат, но очакваме от тях да си говорят, да работят, а не да нагнетяват напрежението“, заяви по време на срещата между опозицията, работодатели и синдикати председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Според него икономиката се е развивала добре, за няколко месеца сделките на борсата са се качили с 40%, а от юни са паднали с 20 на сто.

Още по темата
„НЗОК тече като пробито корито, колкото и пари да се дават, ще бъдат похарчени, здравеопазването е една от най-нереформираните системи“, упрекна Велев.

Думите му обаче засегнаха Бойко Борисов, който призова: „Не ме слагайте в множествено число мен с Орешарски, това ме обижда лично“.

Васил Велев обаче продължи да настоява политиците да работят заедно, но лидерът на опозицията отсече, че не може да говори с управляващите, защото не си спазват обещанията.

Божидар Данев от БСК също призова „политиците, избрани от народа, да отидат и да работят, а не да нагнетяват обществено напрежение“. Според него е видно, че страната не се управлява добре през последните години и заради това няма и приходи в бюджета.

„Енергетиката е в дъното на икономическата пирамида и тя се клати и заради това искаме да има консенсус по големите енергийни проекти, нито обществото, нито бизнесът, нито синдикатите знаят нещо за тях“, коментира Данев.

Той разкритикува бившите управляващи, които сега като опозиция алармират за дефицита в бюджета на НЗОК, че в продължение на четири години са отпускали еднакви суми за здравеопазване и системата пак не е била достатъчно финансирана.

По време на срещата стана ясно, че тази сутрин работодателите са имали среща с премиера Пламен Орешарски, който им е казал, че има намерение да внесе актуализация на бюджета и затова се разработват няколко варианта.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров призова политиците да постигнат съгласие за пенсионната реформа и да спрат да я използват за "предизборна дъвка".

Според него политическата криза се прехвърля вече и в икономиката.

„Въпреки кризата досега икономиката се справяше, имаше ръст, макар и неустойчив, поне на пазара на труда не спадаха работни места, така беше допреди един месец, след това се взриви бизнес климатът“, коментира той.

Бойко Борисов пък скастри работодатели и синдикати, че си мълчат за тройната коалиция, и отсече, че не приема под думата "политици да слагат под един знаменател ГЕРБ и тези, които "една година без принцип, без никакво споразумение управляват".

"Понеже, когато си гласуваха, всички имаха интерес най-важният одитен орган в държавата Сметната палата да бъде изцяло от БСП, ДПС и „Атака”, без победилата за два пъти тази година партия, ние си затраяхме. Когато приеха Закона за МВР и „Атака” услужливо стоеше в парламента и бетонираха „лясковския” герой за 5 години напред, си затраях. И сега, когато БСП напусна парламента, пак си затраях, а сега искате да ни сложите в един кюп", каза  Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


637
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
5
 
29
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Нима забравихте как бе свален Борисов?Палеха се живи хора!!!...Пак ли искате?
350
4
 
17
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Да се сравняват Боко Мутрата и професор Орешарские нелепо.
349
4
 
14
 
! Отговори
Alek преди 9 години
Сериозно ли? Как да сравниш човек прочел само "Винету" с преподавател в университет?! Ами те двамата дори и да ги сложиш кръстословици от вестника да решават - пак ще е смях да ги сравняваме? За едно бе прав Бойко - кофти материал сме си....
348
5
 
14
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 9 години
АЛО,474,ГЕРБЕРАСТЧЕТО.ГЕРБЕРАСТИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ,КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ.
347
3
 
15
 
! Отговори
10 преди 9 години
Б Б ИЗОБЩО НЕ Е СРАВНИМ С ОРЕШАРСКИ .... ТОЙ НЕ ХОДИ НА РАБОТА И ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ НА НАРОДЕН ИЗБРАНИК БЕЗОТГОВОРНО....
346
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 9 години
уви живееики в 21 век средата на демокрацията просто се у4удвам как такива хора ваоб6те са6тествутат и4 не се интересувам ве4е доиде ми до гу6а от *** и не вярвам 4е някои ден 6те се оправим *** истински затова оставам да робувам на принципа оправяи се сам *** истински за6тото явно да си принципен озна4ава да си луд 6том е така пожелавам на тия добри блаогопожелания и да варвят на маината си и дано след 20 г се оправим
345
2
 
1
 
! Отговори
gost преди 9 години
те са изяли и изпили в вси4ко интересно мие пак по време на работа служител от дадден вид система за пример нормално лие да преви6ава правата си за пиене сре6ту 4овек които се труди като скот кусур години и доиде некакав таласам и не може да си даде ззор да си затвори о4ите 4естно казано отвра6тавам се от такива лиуде 6тото тоа не са хора а хора посред бял ден пиеки не мислят за работа а мислят за пиене срамно е и позорно4е са6тествуват в такава система за пример мислех да проявя малко разум но
344
2
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Към 475 - Значи освен фискалния, пенсионерите са изяли и здравния. Същото е и със синдикатите - най-позорно ги изгониха от тристраннката и си вършееха, каквото им дойде наум, сега и конско им чете! А бизнеса - колко ви бяха "затлачили" парите бе! Смешни и жалки подобия и на бизнес, и на синдикати..... Лъгаха ви, манипулираха ви и сега отново на една маса с тези индивиди! Колко жалко!
343
2
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Ти на нокътя на малкия пръст на Орешарски не можеш да стъпиш! не искал бил да го слагат в мн.ч. с Орешарски! Ха ха ха! Толкова ми е противен този; цялата наглост и подигравка с всички в тази държава нямат измерение - и със синдикати, и с бизнес, и с пенсионери..... Изхарчиха близо 10 милиарда заварени пари от фискалния и здравен резерв безотчетно и не по предназначение. Онзи ден даже се изгавриха с пенсионерите ОТНОВО, че здравният резерв бил отишъл за увеличаването на пенсиите от ГЕРБ!
342
3
 
18
 
! Отговори
ОБИДЕН преди 9 години
И АЗ СЪМ БЕСЕН И ОБИДЕН,ЧЕ 3,5 ГОД.НИ УПРАВАШЕ,ПО СКОРО СЕ ПРАВЕШЕ ,ЧЕ УПРАВЛЯВА ЕДИН НЕКАДЪРНИК И САМОХВАЛКО,НО ГО ПРЕГЛЪТНАХ С НАДЕЖДАТА,ЧЕ Е БИЛО ЗА ПОСЛЕДНО.ТИКВА ПЪПЧИВА.
341
1
 
7
 
! Отговори
хунор преди 9 години
До Анонимен 441 Нямам намерение да обиждам никого. Действията МУ преди ме обиждат. Приятелите на ГЕРБ да си помислят , защо хора като мен не МУ вярват. Колко от тези , които са бръкнали в кацата с меда са на ТОПЛО , колко гори са ОПАЗЕНИ , Колко работни места са разкрити и т. н. Защо тези , които продадоха българските производства в чужбина за 1 ЛЕВ не са в затвора и не им е отнето имуществото в полза на народа? Пример: стъкларското производство в Сливен ... и само то ли?Отговори
340
2
 
13
 
! Отговори
всс преди 9 години
ако не отида на работа 3 дни ще ме уволнят. те не ходят с дни макар че работят по 3дена и никои не им търси сметка. правилно ли е.
339
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко-аз съм човека слънце а вие овци сте мойте деца!!
338
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко,ти ако мислиш пак да пробуташ някъде Деси от Дулуво по министерствата аз за Герб нема да Гласувам срамота е!
337
2
 
15
 
! Отговори
Hayvanko преди 9 години
хахаха този се мисли за Мао Дзе Дун
336
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено че е обида - да сравняват доцент по икономика с *** милиционер!
335
3
 
16
 
! Отговори
тоти преди 9 години
"ПОБЕДИЛАТА" партия ГЕРБ, спечели 30% от гласувалите на изборите 30%, т.е. около 10% от имащите право на глас. Голяма победа , няма що. Ама мислили някой с главата си.
334
3
 
17
 
! Отговори
Бойко жално пееше преди 9 години
Съберете се другари Гербари,комунисти цял живот се ненакрали,станали по сметка антибесепари,стопроцентови Будясали Тиквари!
333
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!"Наистина е обидно г-н Борисов.Обидно е за всеки непредубеден българин да се прави такова сравнение.Вие със своята простотия ,безпардонност сте сравним единствено с бай ***.Жалкото е ,че все още има българи ,които се "вързват"на тъпите Ви напъни за власт.
332
3
 
16
 
! Отговори
Ал Еко преди 9 години
Б.Б.: Гонят ме велики мисли,ама аз съм по-бърз!