Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!

Бизнес и синдикати зоват партиите да работят, а не да нагнетяват напрежение
Обновена: 8 юли 2014 14:57 | 8 юли 2014 13:03, Камелия Цветанова
637
Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Депутати от ГЕРБ начело с лидера на партията Бойко Борисов скастри синдикати и работодатели, че го слагат под общ знаменател с управляващите. В края на миналата седмица бизнесът и синдикатите заплашиха с безпрецедентни общи действия, ако политиците не започнат да работят, и така и Борисов попадна в една група с ДПС, БСП и „Атака“.

„Ние не очакваме от партиите да се харесват и обичат, но очакваме от тях да си говорят, да работят, а не да нагнетяват напрежението“, заяви по време на срещата между опозицията, работодатели и синдикати председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Според него икономиката се е развивала добре, за няколко месеца сделките на борсата са се качили с 40%, а от юни са паднали с 20 на сто.

Още по темата
„НЗОК тече като пробито корито, колкото и пари да се дават, ще бъдат похарчени, здравеопазването е една от най-нереформираните системи“, упрекна Велев.

Думите му обаче засегнаха Бойко Борисов, който призова: „Не ме слагайте в множествено число мен с Орешарски, това ме обижда лично“.

Васил Велев обаче продължи да настоява политиците да работят заедно, но лидерът на опозицията отсече, че не може да говори с управляващите, защото не си спазват обещанията.

Божидар Данев от БСК също призова „политиците, избрани от народа, да отидат и да работят, а не да нагнетяват обществено напрежение“. Според него е видно, че страната не се управлява добре през последните години и заради това няма и приходи в бюджета.

„Енергетиката е в дъното на икономическата пирамида и тя се клати и заради това искаме да има консенсус по големите енергийни проекти, нито обществото, нито бизнесът, нито синдикатите знаят нещо за тях“, коментира Данев.

Той разкритикува бившите управляващи, които сега като опозиция алармират за дефицита в бюджета на НЗОК, че в продължение на четири години са отпускали еднакви суми за здравеопазване и системата пак не е била достатъчно финансирана.

По време на срещата стана ясно, че тази сутрин работодателите са имали среща с премиера Пламен Орешарски, който им е казал, че има намерение да внесе актуализация на бюджета и затова се разработват няколко варианта.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров призова политиците да постигнат съгласие за пенсионната реформа и да спрат да я използват за "предизборна дъвка".

Според него политическата криза се прехвърля вече и в икономиката.

„Въпреки кризата досега икономиката се справяше, имаше ръст, макар и неустойчив, поне на пазара на труда не спадаха работни места, така беше допреди един месец, след това се взриви бизнес климатът“, коментира той.

Бойко Борисов пък скастри работодатели и синдикати, че си мълчат за тройната коалиция, и отсече, че не приема под думата "политици да слагат под един знаменател ГЕРБ и тези, които "една година без принцип, без никакво споразумение управляват".

"Понеже, когато си гласуваха, всички имаха интерес най-важният одитен орган в държавата Сметната палата да бъде изцяло от БСП, ДПС и „Атака”, без победилата за два пъти тази година партия, ние си затраяхме. Когато приеха Закона за МВР и „Атака” услужливо стоеше в парламента и бетонираха „лясковския” герой за 5 години напред, си затраях. И сега, когато БСП напусна парламента, пак си затраях, а сега искате да ни сложите в един кюп", каза  Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


637
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
0
 
1
 
! Отговори
патриот преди 9 години
бойко *** чувал ли си приказката голям човек или пехлеванин или хайванин ти ги съвместяваш и двете
390
0
 
0
 
! Отговори
топала преди 9 години
никога не можеш да бъдеш наравно с орешарски защото си много *** и нахален ти можеш да бъдеш само подметка от обувките на орешарски и жалък плачко за власт
389
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
изборите. Остава да се опира на мутренските организаци и на приближените си, които храни и които мечтаят отново да разпределят пари и до отклоняват голяма част а себе си. Що се отнася до сравнението на ББ с Орешарски , действително не са прави. Орешарски е икономист и ерудит, до сега не е откраднал и кламер, за разлика от тъпата мутра, който хал-хабер си няма нито от икономика, нито от финанси. Кончето му е охранителният бизнес и мутренкият натиск и терор. Който го харесва да си го избира !
388
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Представителите на бизнеса и профсъюзите в прав текст казаха на ББ, че той е виновен за провала си след почни 4 годишно управление, и че през това време съсипа държавата и доведе населението до истерия и множество самозапалвания. Показаха му че и сега сее истерия и клевети страната пред света, че е пред фалит. Показаха му, че не го считат за политик, способен да води България към развитие. Това значи че двигателя на икономиката на страната не го иска в управлението, а това му вещае провал в
387
1
 
9
 
! Отговори
ДЕВИЗЪТ НА ГЕРБ преди 9 години
КОГАТО ЧЕТА ПСУВНИТЕ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ГЕРБ СЪМ СПОКОЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ/КАТО ОТКРОВЕНИЯ *** И *** 242/. ПОВЕЧЕ ТАКИВА КОМЕНТАРИ, ПОКАЗВАТ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ГЕРБ И ПИЛИГРИМИТЕ ИМ - ОЗЛОБЕНИ, СВРЪХАКТИВНИ, НАПОРИСТИ КАТО БОЙКО БОРИСОВ ПРОСТИ ПРОСТАЦИ. ТАЗИ ТИКВА НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ЗНАНИЕ И ДА СЕ СРАМУВАТ ОТ ПРОСТОТИЯТА СИ,НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ СЕ ГОРДЕЯТ,ЧЕ СА ПРОСТИ И С ГОРДОСТ РАНО СУТРИН ДЕМОНСТРИРАТ ТОВА. АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ-ДЕВИЗЪТ НА ГЕРБ
386
0
 
13
 
! Отговори
Ani преди 9 години
I az sam byasna!Kato ti gledam gadnata mutra!!!!
385
4
 
18
 
! Отговори
Пено преди 9 години
Бай Бойко се взема много насериозно ,като никой друг в държавата . Можеби да се има за голям политик и държавник , можеби дори да се има за /МЕСИЯ/ ? За народани , не нищо друго освен дебеловрата МУТРА . По - дебеловрата мутра никога не е стояла начело на държавата.
384
4
 
16
 
! Отговори
BGN преди 9 години
За първи път някой се престраши да му каже нещо на опаки на тоя комплексар, съсипа бизнеса, сега им се сърди, че не го възхваляват!
383
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комплексар!!!
382
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли кой да му сложи намордника на ББ?
381
4
 
30
 
! Отговори
Тиква, Рапон, Мутра преди 9 години
Вярно, че е обидно - за Орешарски. Обидно е да се слага професионалист и експерт като Орешарски, наравно с нагла, лъжлива и крадлива мутра като Боко Тиквата, наричан така от съучениците си, в СИК са го наричали Рапона, а за тези, които му сърбаха папарата 4 години си остава Мутрата, защото рекетираше бизнеса по мутренски, направи държавата мутренска и се държеше като квартална мутра и махленски бабаит.
380
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boiko , razkaji zasto trqbvache da otidech do Amerika.
379
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мнение на Борисов за народа:"Народа трябва да се държи на къса каишка...."За него ние сме кучета,лош материал,а жертвите са трупове.Това не ви ли е достатъчно за да разберете какъв човек искате да ни управлява.Тези които го искат отново на власт са мазохисти или облажили се веднъж искат да повторят.
378
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покрай Бойко доста народ изтрещя дано не повлияе на изборите
377
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво да те слагаме бе Бойко тоя човек е ходил на училище а не е ял филия с мас и ритал в училището
376
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а, тоя сърдития не беше ли дето докара дянков, криминално проявения цв.цв., ИФ, и който събираше здравните министърки от околовръстното на търново?
375
3
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ и Борисов ... преди 9 години
... като първа политическа сила е доказателство за тоталната простотия, обхванала голяма част от обществото.Ние достигнахме дъното като нация, чакайки отново да ни "управлява" необразованата Кратуна, която за само 3.5 години докара икономиката да катастрофа и беше изгонена като Жан Виденов преди по-малко от година и половина. Но ние имаме пилешки мозъци и не помним толкова дълго.
374
3
 
13
 
! Отговори
глупакът Борисов... преди 9 години
... все неговите простотии си знае - Спечели избори и МВРто.
373
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най надменни са лакеите !Орешарски си е Лакей и подлизурко , та какъв то и да е Борисов , сравнението си е обида...
372
14
 
5
 
! Отговори
като 543 преди 9 години
Абе такива завършени простаци на Позитано 20 с конкурс ли ги подбират или сами си ги изграждат ...