Дават 1,2 млн. лв. за ракети против градушка

Използват се само за земеделски площи, не за градове
Обновена: 9 юли 2014 12:09 | 9 юли 2014 12:09, Веселина Йорданова
52
Дават 1,2 млн. лв. за ракети против градушка
Снимка: БТА

1,2 млн. лева за закупуване на допълнително количество ракети против градушка отпуска правителството.

От правителствената информационна служба съобщават, че заради непостоянната климатична обстановка само през месец май са изразходвани около 200% повече ракети в сравнение с количествата, използвани в предходните години.

В началото на юли са доставени нови количества, но продължаващата градоопасна обстановка налага дозареждане, за да не се допусне природното бедствие да унищожи селскостопанската продукция.

Още по темата
Агенцията за борба с градушките обработва градоопасни облаци само над земеделски площи. Ракети не се използват над градове, каквата беше вчерашната ситуация с бурята в София и в Монтана.

С друго свое решение правителството отпуска 2,2 млн. лв. за актуализацията на цветна цифрова ортофотокарта на страната чрез ново самолетно заснемане.

Кабинетът одобри и допълнителни 350 000 лв. за дейности по консервация и частична реставрация на обект „Арена“ в Националния историко-археологически резерват „Плиска“.

На редовното си заседание днес Министерският съвет отмени и решението за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна, която се предвиждаше да бъде продадена чрез публичен търг с явно наддаване.

Причината е искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база на Министерството на правосъдието за нуждите на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: градушкаМСракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Ами байно ти като си горд собственик на кола и прозорци ще си ги пазиш бе! Купи си ти ракета и си я заври отзад *** такъв. И недей рева. Като си отворен, да си станал земеделец и да си забогатял, а ако ислаш държавно отивай в Корея!
23
0
 
11
 
! Отговори
простнародслабадърж преди 9 години
Сутринта слушах изказвания на хора, които искаха да се изстрелвали ракети над София ! Може ли да има толкова *** народ, тези ракети не изчезват безследно, от тях падат парчета и това е една от причините да не се използват над населени места. Ами ако дефектира и не се взриви някоя ракета ? Да се бомбардирали облаците преди да стигнели над града ?! Колко квадратни километра е София. Облаците може да станат градоносни едва над самия град. Стихия е това, ние искаме капка да не падне, ама не става.
22
3
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До 12"Спешно трябват 3000 ракети за борба с градушкитеЗапасите от снаряди ще свършат след 3 дни.Една ракета срещу градушки струва 300 долара. Ако държавата не отпусне 2,5 милиона лв.за закупуване на нови ракети,хиляди фермери са обречени." - 25.06.2014 г. БЛИЦНяма пари, няма ракети, няма земеделие-ще си внасяме, град ги убило гражданите, няма държава...Господ да ни пази !
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eii pak nameriha nachin dase opravdaqt! To tui, ne vzima vina ot ot gore si! Ei tuka do 3 dni pak shte obvinqt nqkoi che im e vinoven! Nqkoi rom ili *** siki......
20
3
 
7
 
! Отговори
сас хой преди 9 години
"кабинетът подкрепя премазването на софия от градушка" - е мерси ...
19
5
 
12
 
! Отговори
ss преди 9 години
преди няколко дни имаше статия за тез ракети и кога къде може да се стреля с тях. Ами драги софиянци е*ал сам ви п*тката майна стига сме ви хранили цяла държава ! Парното ви да е по евтино на цяла БГ сметките за ток се вдигат ! Преди 3 седмици Елхово като се наводни градушката била същата "elhovonews.info/?p=44715" по скоро там да пазят с ракети защото е земеделска община отколкото да ви пазят колите ! Ай сиктрир нагли ***
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както се казва : "След дъжд качулка" ...
17
5
 
8
 
! Отговори
до земеделеца преди 9 години
Абе байно, за чии държавата ще ви варди реституираните ниви, а ? Като си земеделец - ще си купиш ракети или ще си плащаш за тях. А не да врякате всяка година за слаба реколта, пък после вдигнете цените, земете субсидиите и се заозъртате за нова кола. Ае у лево.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само едно не ми е ясно. Значи ракетите не се използват над града, а няма организация да се използват преди да стигне облакът до населено място. Ами в такъв случай ЗАЩО СА НИ РАКЕТИ? Като и тъй и тъй няма да можем де ги използваме. Значи пак някой е дал грешни пари, за нещо, което няма да ни свърши работа.
15
6
 
10
 
! Отговори
земеделец преди 9 години
никой не ви е длъжен да пуска ракети за да не ви пострадат бракмите на улицата и стъклата на панелките. ракетите се ползват при наличие на облаци над земеделски земи.защото ако няма да мога да ожъна житото тази година в София ще *** от глад .
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се че първо трябва пряко засегнати да има за да се направи нещо. Ако беше в Севлиево, Добрич или Елхово никой нямаше даже да си мръдне пръста, но нали джипа на някой *** е повреден веднага трябва да се вземат мерки. Колко хора пострадаха от наводненията? Платиха ли им нещо? 19788
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12А да ти е минало през ума, че ракетите можеха да се използват преди да стигне облака до града? Той облакът да не появи ей така от нищото в центъра на София? Ама когато е можело да се реагира, някой е дремал. И после оправдания.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това дори не е "след дъжд качулка", защото ясно си пише: Ракети не се използват над градове. Демек ще продължат градушките, сори. А това, че са могли по-рано да обстрелват облаците, още преди да надвиснат над града, е малко като фантастика за нашите служби.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми гербери! Ако умеете да четете сигурно в момента следите тези редове! Вдигнете малко статията (в дясната страна на екрана има подвижна лента) и ще прочетете, че никога ракетите за разбиване на градоносно облаци не се изпозлват над градове (преди няколко месеца даже имаше паднала ракета, която събори покрив на къща)...след това спокойно може да си тролите на воля!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO ZA 1.2 MILONA SLED GRADUSHKATA EI TOCNO NA TOVA MYDRIQT NI NAROD E KAZAL SLED DYJD KACHULKA.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щетите са за десетки и стотици милиони. Сметнете броя на колите в града. После сметнете броя на апартаментите. Разделете на 3, заради засегната част от града. Умножете по 500 средно. Само че интересно е че никой журналист не смее да пише на тая тема.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам как е при нас, но в Москва на 9 май ( День Победы ), когато е парада никога не е валяло дори дъжд. Сигурно там използват шаман за разпръскване на облаците.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той облака не се е зародил над София а го гледах как приближава, така че не стреляме над градовете изобщо не ви оправдава.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На това му се казва, "След дъжд-качулка". Първо оставихте стихиите да нанесат щети за милиони, да съсипят реколтата и да потроша колите и покривите на хората, а сега ще купувате ракети! Браво! Много рано се сетихте! А и като не стават за градовете, толкова ли не успяхте да стреляте ПРЕДИ да стигне бурята до София. А, да сложно е някой да се сети.
5
3
 
7
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Българска тъпанарщина.... народ от овце управлявам от овчари. ''Навреме'' се сещаме за всичко.И накрая всяко чудо за 3 дни.