Менда Стоянова за Румен Гечев: Сладур, но нагъл!

ГЕРБ покриват гърба на Борисов, смятат в БСП
Обновена: 10 юли 2014 11:19 | 10 юли 2014 11:07,
30
Менда Стоянова за Румен Гечев: Сладур, но нагъл!
Менда Стоянова, снимка: архив Булфото

Сладур, толкова е нагъл! Така един от експертите по бюджет и финанси в ГЕРБ Менда Стоянова описа колегата си от БСП в парламента Румен Гечев. Депутатката на Борисов изпусна коментара си в ефира на bTV по повод думите на Гечев отпреди ден, че ако ГЕРБ не бяха отклонили парите от резерва на Касата, сега е щяла да може да покрие дефицита си.

Още по темата
„Той е нагъл, защото се надявам, че не е толкова некомпетентен, просто е нагъл и лъже“, каза Стоянова и допълни: „Този резерв не е изхарчен и този сладур много добре знае как стоят сметките в държавата и че точно от фискалния резерв парите ще се върнат в Здравната каса“.

Стоянова предложи на БСП и да забрани със закон на Румен Гечев не само да се изказва, но и да внася закони, защото „това е човекът, който докара пенсиите до три долара и учи студентите, че левите са, за да харчат, а десните – да търсят парите“.

Менда Стоянова разясни и искането на ГЕРБ за актуализация не само на бюджета на Здравната каса, но и на основния – за да се подпомогнат банките. Идеята беше лансирана вчера от Бойко Борисов.

ГЕРБ настоява ремонтът да стане бързо в рамките на този парламент, като се коригира основният бюджет в частта лимит на увеличаване на дълга. „За да могат всички вложители и банковата система да бъдат спокойни, за да си вземат всички хора парите, държавата трябва да извади от джоба си пари и да плати тези средства – депозити на фирми и на граждани“, каза Стоянова.

Тя разясни, че това означава, че държавата трябва да емитира държавни ценни книжа и да изтегли допълнителен дълг, за да осигури капитала и ликвидността. По думите на Стоянова това ще е държавна помощ с евентуална възвръщаемост във времето, когато лошите кредити и активите по тях бъдат продадени и те се възстановят в бюджета.

„Колегите явно са започнали предизбораната си кампания или много активно защитават позициите на Борисов, който от две-три седмици говори за фалит на държавата, за някакви апокалиптични прогнози“, отвърна на ГЕРБ соцдепутатът Димитър Горов. Той беше категоричен, че актуализацията на големия бюджет не е на дневен ред.

Горов обясни и че приходите и разходите в бюджета нямат нищо общо с позицията на държавата за подпомагане на банките. Той допълни, че когато одитният доклад за КТБ излезе и ако той препоръчва помощ, ще се помисли за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
22
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти си хем противна, хем много проста.
3
27
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ГЕРБ са само нагли....
2
23
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая вожда е хвана от метрото!
1
24
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, но дразнеща.