Менда Стоянова за Румен Гечев: Сладур, но нагъл!

ГЕРБ покриват гърба на Борисов, смятат в БСП
Обновена: 10 юли 2014 11:19 | 10 юли 2014 11:07,
30
Менда Стоянова за Румен Гечев: Сладур, но нагъл!
Менда Стоянова, снимка: архив Булфото

Сладур, толкова е нагъл! Така един от експертите по бюджет и финанси в ГЕРБ Менда Стоянова описа колегата си от БСП в парламента Румен Гечев. Депутатката на Борисов изпусна коментара си в ефира на bTV по повод думите на Гечев отпреди ден, че ако ГЕРБ не бяха отклонили парите от резерва на Касата, сега е щяла да може да покрие дефицита си.

Още по темата
„Той е нагъл, защото се надявам, че не е толкова некомпетентен, просто е нагъл и лъже“, каза Стоянова и допълни: „Този резерв не е изхарчен и този сладур много добре знае как стоят сметките в държавата и че точно от фискалния резерв парите ще се върнат в Здравната каса“.

Стоянова предложи на БСП и да забрани със закон на Румен Гечев не само да се изказва, но и да внася закони, защото „това е човекът, който докара пенсиите до три долара и учи студентите, че левите са, за да харчат, а десните – да търсят парите“.

Менда Стоянова разясни и искането на ГЕРБ за актуализация не само на бюджета на Здравната каса, но и на основния – за да се подпомогнат банките. Идеята беше лансирана вчера от Бойко Борисов.

ГЕРБ настоява ремонтът да стане бързо в рамките на този парламент, като се коригира основният бюджет в частта лимит на увеличаване на дълга. „За да могат всички вложители и банковата система да бъдат спокойни, за да си вземат всички хора парите, държавата трябва да извади от джоба си пари и да плати тези средства – депозити на фирми и на граждани“, каза Стоянова.

Тя разясни, че това означава, че държавата трябва да емитира държавни ценни книжа и да изтегли допълнителен дълг, за да осигури капитала и ликвидността. По думите на Стоянова това ще е държавна помощ с евентуална възвръщаемост във времето, когато лошите кредити и активите по тях бъдат продадени и те се възстановят в бюджета.

„Колегите явно са започнали предизбораната си кампания или много активно защитават позициите на Борисов, който от две-три седмици говори за фалит на държавата, за някакви апокалиптични прогнози“, отвърна на ГЕРБ соцдепутатът Димитър Горов. Той беше категоричен, че актуализацията на големия бюджет не е на дневен ред.

Горов обясни и че приходите и разходите в бюджета нямат нищо общо с позицията на държавата за подпомагане на банките. Той допълни, че когато одитният доклад за КТБ излезе и ако той препоръчва помощ, ще се помисли за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
МенТо,МенТо,не ти ли бактиса на тебе да лъжеш народеца.Данъчна испекторка някаква си,че и аз съм финансист,бива ли толкова за *** да ме вземаш.А това че вашия вожд мъти държавата с тъпите си изказвания,не трябва ли да се забрани със закон.Този човек е вреден и трябва да се махне от управлението на държавата,барабар с тебе най голямата лъжкиня.Такива като тебе ще съсипят държавата а не Орешарски
23
11
 
34
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Е тая другарка десна ли е нали с нея ходихме заедно на 12 конгрес на БКП работихме заедно и членувахме в една партийна организация
22
8
 
33
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Ние сме ви приятели казват банките в рекламите, елате да ви дадем едно кредитче да си оправите живота... Лешояди пируващи от нещастието на неосведомените и наивни бедни хорица.Но когато банките изпадват в лоша ситуация веднага политиците бързат да ги спасяват с нашите пари - на бедните хорица. Някой вижда ли в това някакъв смисъл?
21
8
 
35
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Значи един мафиот източва банката чрез престъпни схеми и вместо да отговаря с личното си имущество, свободата си и живота си и да възстанови откраднатото на хората той досега е оставен на спокойствие. После пък централната банка тръгва не само да спасява парите на по-богатите (относително) граждани, но и с парите на бедните да я одържавява? Същевременно банките са безмилостни към длъжниците си, колко хора останаха без жилища поради подвеждащи реклами от страна на банките?
20
9
 
40
 
! Отговори
До 15-и преди 9 години
"Винаги, когато България е пред фалит Румен Гечев е на важна позиция и от него зависят решенията. Нали не сте забравили? А сега в управлението е и синът му. Жална ни майка!"О, свещена простота! Явор Гечев НЕ Е син на Р.Гечев, първият е от майничка, а вторият родом от Плевенско.
19
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагъл отвсякъде. Само че е такъв, защото му е дадена възможност. Ако беше само той...да си го сложим в саксия. Но...вече 25 години корупция, кражби, манипулации, че и преврати. Всичко в името на властта, че благодарение на нея всички станаха милионери. Трупат, трупат, трупат...Голяма алчност. Голяма наглост. Докато си правят словесни катарзиси, държавата се разсипа, народът обедня...Всеки, който се опита да ги сложи на мястото им, веднага го сриват по различни начини. БСП/ДС е нещастието на Б-я
18
13
 
43
 
! Отговори
До 18 преди 9 години
На бабати шортите.Точно Правителството на Виденов и Гечев подготвиха страната и искаха незабавното въвеждане на валутен борд.За това мафията го свали и си постави *** Костов ,който пак го въведа но с малко закъснение,колкото някои да станат милионери и милиардери.А сега Жан Виденов кара един очукан Опел Вектра и чете лекции.За разлика от някои други ,които изъртяха схемата.Същите оня ден се опитаха пак да бутнат банките.Виж кой им беше главния говорител.Бърбойко
17
13
 
42
 
! Отговори
инчо преди 9 години
Тази сладурка е нагла! Не помни ли вчера как патронът й я изкомандва да свика Бюджетната комисия, за да се произнесе по бюджета на НЗОК. Да, ама не, Тиквата е забравил, че Менда беше председател на тази комисия през един друг мандат. И сега сладурката се хвърля на амбразурата, за да отклони вниманието от поредните глупави и некомпетентни приказки на лидерчето й.
16
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Гечев връткаше нещата, когато долара стигна 3000 лв!!! И сега акъл дава! Права е жената! Ако бяхме в нормална държава тоя отдавна би трябвало да търка наровете !!! СТАРИТЕ ЧЕРВЕНИ КРАД.ЦИ СА НЕПОКЛАТИМИ!!! Така са се впили, че само винкело може да ги откъсне!
15
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербаджиите продължават да говорят за увеличаване на дълга ,за да могат да си пълнят гушите, ако случайно се докопат до властта, или да го използват в предизборната си агитация, която са започнали вече и от пленарна зала. Но интелигентните българи не са прости като депутатите от ГЕРБ и техния вожд.
14
9
 
34
 
! Отговори
помнещ преди 9 години
до веско 02 - името му е гумен речев
13
20
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги, когато България е пред фалит Румен Гечев е на важна позиция и от него зависят решенията. Нали не сте забравили? А сега в управлението е и синът му. Жална ни майка!
12
20
 
56
 
! Отговори
Герблъжат сеят хаос преди 9 години
Тази МенТа Стоянова, като шеф на Данъчната служба в Пловдив, е прикривала дълги години Цар Киро и фамилията му да не плащат данъци- нито за многобройните си палати и хотели, нито за алкохола-менте, с който тровеха българите. Сега тя ще раздава оценки! Герб, които сринаха икономич. развитие на България от 65 на 112 място, замразиха доходите, раздадоха в пъти повече разрешителни за скъпа зелена енергия на свои хора и оскъпиха тока, продадоха ЕРП и Булгартабак на смешна цена в ущърб на Б-я, лъжат.
11
17
 
53
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Не е работа на държавата да спасява банки. Парите на данъкоплатците не са за това. А влоговете до 300 хиляди лева са гарантирани от отделен фонд.А на Менда не и изнася истината, че финансовата система е стабилна, само защото това не звучи добре за предизборната агитация на ГЕРБ
10
15
 
46
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 9 години
Хубаво ги редиш,какче,но лексиката ти е като на магистрална труженичка,или не съм далеч от истината,ще си признаеш ли,а.
9
13
 
44
 
! Отговори
SJ преди 9 години
Тая няма ли да си смени името най-накрая ?
8
22
 
58
 
! Отговори
Герб взе 2 млрд. здр преди 9 години
Крадецът на парите за здраве Герб пита защо няма пари в Здр. каса! От Лекарския съюз щяха да съдят Герб за кражбата на 2 млрд. от Здравната каса, но не изпълниха заканата си. Най-отвратителното е, че крадците от Герб сега най-силно се възмущават, защо няма пари в Здравната каса, а точно те взеха незаконно резерва на Здр. каса, който НЕ МОЖЕ по закон да се пипа и харчи за друго, а само за здраве, защото това не са държавни пари, а лични вноски на хората. Мутренска наглост безкрай!
7
13
 
46
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Гечев не си ли извоюва индианското прозвище "поразяващата уста"?
6
19
 
54
 
! Отговори
Герб лъже за фалит преди 9 години
Проф. Христина Вучева, както и всички финансови експерти казват,че приказките на Борисов и Герб за фалит на държавата, банкрут и т.н. са лъжи, и, че щом облигациите, които емитира правителството с ниска лихва и дълъг период, са се изкупили веднага, това означава,че има доверие във финансовата стабилност на държавата в чужбина. Така е и у нас- на българската борса търговията има увеличение с 40 % за 1 година (управлението на Орешарски), което значи,че има доверие в иконом. и финансова стабилност.
5
15
 
47
 
! Отговори
mi4 преди 9 години
до 1, 2, 3, 4 ***, но *** !