Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!

Борисов с критика към властта, не искали да признаят провала си
Обновена: 10 юли 2014 14:10 | 10 юли 2014 10:16, Камелия Цветанова
634
Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Целта на управляващите сега е да не признаят провала си във всички сфери, за да не понесат отговорност, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Просто Орешарски е срам за всички времена. Целта им е да се измъкнат, без да признаят краха на всички системи. Видя се, че Орешарски не може да смята, и аз не мога да разбера как смята дори и фискалния резерв, след като сега ще похарчат и трите милиарда дълг, който изтеглиха, за запушване на дупките“, разкритикува той.

Той упрекна управляващите, че не са готови с актуализация на бюджета на НЗОК, въпреки че съгласие за това беше постигнато още във вторник.

Още по темата
„Местан, Манолова, работодатели, синдикати, какво ли не казаха за актуализация на Касата, а ние стоим тук и гледаме особено важния закон за растенията“, коментира Борисов.

Вчера в Министерския съвет актуализация на бюджета на НЗОК не беше внесена, а впоследствие здравният министър Таня Андреева обясни, че се очаква финансовото министерство да предложи варианти до дни, откъде ще дойдат недостигащите пари в здравеопазването. Андреева иска и анализ от Касата кои разходи може да намали. Премиерът Пламен Орешарски пък беше категоричен, че няма нужда нито от актуализация на бюджета на НЗОК, нито на този на държавата.

Въпреки че актуализацията на НЗОК не е в дневния ред на парламента, защото няма предложение за това от Министерския съвет, Борисов призна, че е поискал депутатите да я разгледат, защото е бил длъжен да махне напрежението и „опорната точка, че ГЕРБ пречи на някакви важни закони да се приемат“.

„Виждате кои са важните закони, Законът за растенията, тук сме, ще го гласуваме, а можеше вместо Закона за Сметната палата и за МВР да минат тези закони“, заяви още лидерът на опозицията.

Той отново призова за актуализация на държавния бюджет, защото според него държавата ще влее средства в КТБ, която ще отвори на 21 юли.

„Искам да защитя хората, заради това искам сега да се актуализира бюджетът, да подпрем държавния резерв с необходимите средства, защото финансовият министър в служебния кабинет без парламент не може да вдигне дълга, това означава, че в тези три месеца, докато дойде ново правителство, няма да има никакъв буфер за защита на всички останали банки и заради това искам резервът да е пълен. Сега, като изгребат резерва, с какво ще бъде подпиран, ако няма парламент, който да реагира бързо“, коментира Борисов.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ от Европа са ги хвалили за добрата фискална политика, за доброто управление на банките.

„За една година те съсипаха всички системи, а ние взимахме дълг, за да кофинансираме европейските проекти и заради това имаше лотове, зали, преработвателни станции, те сега харчат пари и не се виждат къде са“, обобщи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още по темата: Бойко БорисовНСГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога тази ***, проста и противна мутра наречена Бойко Борисов ще се вживява като фактор и ще раздава наляво и надясно мнение.Бойко Борисов е срамно, порочно уродливо явление в българската политика. Още повече срамно е че българите са оглупяли и отново ще отидат да гласуват за тоя ***, който се разхожда с държавни пари в САЩ и ЕС, за да продава българския интерес. Много ми е интересно кой обача плаща на този *** , за да внася смут в Б-я. Дано народа се опомни иначе - ЛОШО и то много
8
8
 
48
 
! Отговори
Да преди 9 години
Не е истина колко ще ми липсва Орешарски............... Простотията на тиквата е просто уникална. Проблемът на Боко пИдала е че този път Орешарски не му оставя 8 милиарда резерв а само 5-6. Това няма да му стигне и за една година. Затова и тези опити да се вземе заем от МВФ че а да има пари да управлява.Условиято за успокояване на държавата е този *** да бъде прибран на топло
7
11
 
47
 
! Отговори
1.2. преди 9 години
1. За положението ни в момента главна вина има съществото на снимката - Боко.2. Орешарски може да е крадец, *** и още 1000 неща, но точно Тиквун да му намира кусури е нагло. Да не говорим, че Орешарски поне е интелигентен човек, а ББ... е чел Винету...
6
9
 
3
 
! Отговори
bg преди 9 години
НАЛИ ВСЕКИ ЗНАЕ КАКВО НИКОГА НЕ ПРИЗНАВА и ЗАЩО......,,ЗАЩОТО ГО Е СРАМ ОТ СЕБЕ СИ ''а ТОВА Е РАВНО НА САМОУБИИСТВО ИЛИ ЙАТО РАК ДА ГО НОСИШ ДО ГРОБ....НИЩО ЛИЧНО ....
5
7
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ха ха ха ха ха математика на света пак неподготвен се изказа спри се бе спри се даже вече не можеш да размиваш хората с тъпите ти изказвания МЛЪКНИ И СЕ ЗАСРАМИ НАЙ НАКРАЯ С ТВОЯТА ПРОСТОЩИНА
4
11
 
55
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 9 години
Простака си е ***. И пак е тръгнал да управлява.
3
8
 
19
 
! Отговори
ю2 преди 9 години
бойко като е прав е прав, като е седнал е седнал
2
12
 
73
 
! Отговори
топала преди 9 години
ако орешарски е срам за всички времена ти си позор за човешкия род банкянска тиква
1
72
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Б.Борисов и ГЕРБ са сериозни хора, работят за хората и Държавата, а не като БСП-ДПС-Атака. Това правителство и партиите мислят само как да откраднат парите на народа. Щом като Румен Гечев, който е главен виновник с Жан Виденов за фалирането на банките и ограбванията парите на народа ръси мозък и морал какво да говорим за БСП. Това е престъпна партия. Не случайно само *** гласуват вече за тях.