БСП зове Орешарски да се намеси в скандала с ДФЗ

Социалисти се срещнаха с Мирослав Николов и заместничката му
Обновена: 11 юли 2014 12:41 | 11 юли 2014 12:33, Камелия Цветанова
9
БСП зове Орешарски да се намеси в скандала с ДФЗ
Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

БСП призова премиера Пламен Орешарски да се намеси в скандала в Държавен фонд „Земеделие“, защото заради кавгите между аграрния министър Димитър Греков и директора на фонда Мирослав Николов има риск за договорите по Оперативна програма „Развитие на селските райони“.

Още по темата
„Считаме, че отговорността за това, което стана вчера, е на земеделския министър, който е и председател на Управителния съвет и ако той не вземе мерки, съществува риск за парите във фонда“, заяви социалистката Светла Бъчварова, председател на парламентарната Комисия по земеделие след среща на депутатите от БСП с Николов и заместничката му Виолета Александрова.

Двамата са заявили, че е нужно договорите, които са до края на юли, да се подпишат веднага и да стартират незабавно, защото те са за минали периоди, а вчера заседанието на Управителния съвет на фонда се провали поради липса на кворум, обясни сред срещата Дора Янкова.

Според нея заради споровете се поставя под въпрос работният режим във фонда.

„За нас тази разправия трябва да приключи. В края на мандата такива разправии и крамове са недопустими и призоваваме незабавно премиера да вземе мерки и да се даде спокойствие на работата“, подчерта Янкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Спите ли преди 9 години
Всички Български политици включително и Президента трябва да бъдат дадени на трибунала в Хага за престъпления против човечеството!Къде е интелигенция или спи блажено в прегръдката на полит-мафиоти,клептобанкирането и общинският феодализъм!Пфу продажници убихте България!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SURA - руската машина за природни бедствия не пожали България. Имат ни зъб заради Белене и Ю. Поток. И други държави са били опустошавани от гадната азиатска деспотия.СУРА е с мощност 190МВ, ХААРП - само 3.9МВСУРА е много по близо до България (Нижни Новгород), ХААРП е чак в Аляска. Американците няма за какво да ни наказват, кон наказва послушните.Изводите оставям на вас.Не слушайте платени форумни копейкаджии, те са наемни парцали.
1
1
 
17
 
! Отговори
www преди 9 години
ЩЕ СЕ НАМЕСИ АКО МУ ЗАПОВЯДАТ ..