ГЕРБ: Законът за веригите не защитава потребителите

Опозицията с нови предложения, БСП смята, че той ще работи
7
ГЕРБ: Законът за веригите не защитава потребителите
Снимка: архив, Ройтерс

Депутатите от ГЕРБ ще подкрепят промените в Закона за защита на конкуренцията, които затягат отношенията между търговските вериги и техните доставчици, ако мнозинството подкрепи предложенията, които ще направят до понеделник.

Това съобщи депутатът от опозицията Делян Добрев, след като парламентът не успя да преодолее ветото на държавния глава върху закона.

Още по темата
„Няма промяна в позицията ни, ние и в комисии гласувахме „въздържал се“, защото предложенията не са добре обмислени и споделяме опасенията на президента, че законът не гарантира защитата на интересите на потребителите“, отговори Добрев на критиките на социалистите, че преди това са били в подкрепа на промените.

Според Добрев е нужно да се прецизират текстовете.

Менда Стоянова от ГЕРБ съобщи, че опозицията ще предложи по-добро определение на понятието "по-голяма пазарна сила".

Според нея в закона трябва да са записани и критериите при какви случаи се намесва КЗК.

„Този закон защитава българските стоки, работните места и родните производители. Този закон работи за националния интерес и за България", коментира пък Корнелия Нинова от БСП.

Тя заяви, че не вижда никаква икономическа логика в една от основните критики на държавния глава, а именно, че ще има увеличение на цените на стоките за самите потребители. „Очевидно г-н президентът предпочита нелоялната конкуренция, но не и защитата на обществения интерес", отсече социалистката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 9 години
стига с тая Европа бе съграждани !!!Не виждате ли че ни е...а майката с извинение и пак за тях си блеете !!Осъзнайте се накрая че ако не сме поне малко националисти като немците,англичаните и т.н не ни чака нищо хубаво и България няма да я има!! В Германия са такива националисти че дори тяхната стока да е пълен *** пак нея ще купуват пред чуждата, и затова държавата им е силна в всяко едно отношение..Пазарувайте в малките магазинчета и купувайте бг.стоки за да децата ви да имат бъдеще!!
4
5
 
7
 
! Отговори
Бит пазар преди 9 години
"Депутатите от ГЕРБ ще подкрепят промените в Закона за защита на конкуренцията, които затягат отношенията между търговските вериги и техните доставчици, ако мнозинството подкрепи предложенията, които ще направят до понеделник."Значи Герб за да прокарат закон обслужващ интересите на Народа , трябва първо НС да гласува закон обслужващ техните интереси!!!И работата е на пазарлък за сметка на Народа! То бива наглост геберска, бива ама такава не бива!
3
4
 
9
 
! Отговори
Май Манолов преди 9 години
...БСП смята, че той ще работи...Без повече коментар!
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗ ГИРЛЮК БОРИСОФФФФФФ ЩО НЕ МРЕ ,ЩО ГАДОВЕТЕ НЕ МРЪТ ЗА ДА СПРЪТ ДА МЪЧАТ ИСТРАДАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ТОЗИ ГАД ,КОЙТО РАБОТИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ Е СЪУЧАСНИК В ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,СЛЕПИ ЛИ СТЕ БЕ.?САМО ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН В ДЕЙСТВИЯТА СИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ СПРЕТЕ ДА ВЯРВАТЕ НА МЕСИИ,ЗАСТАНЕТЕ СЕРИОЗНО БЕ БЪЛГАРИ ЗАСПАЛИ.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bla bla bla horata niamat pari i kupuvat v supermarketite. ako imaha, shtiaha da kupuvat ot selskite proizvoditeli po-vkusni neshta.