Търсят кой да мие депутатските коли за 40 бона

Искат чистенето на автомобилите да става до 30 минути
Обновена: 14 юли 2014 12:11 | 14 юли 2014 12:11,
57
Търсят кой да мие депутатските коли за 40 бона
Снимка: архив Булфото

Дни преди края на мандата на сегашния парламент администрацията на Народното събрание вече избира кой ще мие колите на новите депутати. Днес се отварят офертите на участниците в обществената поръчка за периодично почистване на автомобилите на Народното събрание, става ясно от сайта на парламента.

От поканата за участие пък се разбира, че прогнозната стойност на дейността е 41 667 лв.

Според поръчката за тези пари в следващите 12 месеца трябва редовно да се мият 95 парламентарни коли. От тях 79 са леки автомобили, 15 са микробуси и леки автомобили с повишена проходимост и 1 автобус с до 50 места.

Този, който спечели търга, ще трябва да да се грижи за цялостното хигиенизиране на автомобилите. Според обявата това включва „външно миене, почистване на стъкла, обработка на таблото с почистващ препарат и почистване с прахосмукачка, миене на двигател с препарат, пране на врати, седалки, под, таван, багажник, пастиране и др.“.

Изискванията са депутатските коли да се почистват ръчно или безконтактно. „Приемането на автомобилите на Народното събрание да се извършва приоритетно до 10 минути след пристигане; цялостното почистване (вътрешно и външно) на един автомобил да е максимум 30 минути; да се осигури място на водачите, където да могат спокойно да изчакат почистването на автомобилите“, е записано в условията към кандидатите.

Днес се отварят и офертите за обучение по английски и немски език за депутатите. Обществената поръчка е обявена на 20 юни и най-вероятно уроците ще бъдат за следващите депутати.

Те ще излязат на бюджета на Народното събрание 80 000 лева. За тези пари народните представители ще учат 750 учебни часа, което е около 560 астрономически часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо НС се занимава с несвойствени дейности ?
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тези пари ще си направят собствена автомивка и 2-*** младежи ще ги мият колите 3 пъти седмично на заплата, докато депутатите "усилено работят".
8
1
 
8
 
! Отговори
Христина преди 9 години
Може ли аз? :)
7
2
 
23
 
! Отговори
Снайперист преди 9 години
Не е ли по-добре за 40 бона депутатските коли да се устроят за катафалки ? България само ще спечели от това.
6
2
 
22
 
! Отговори
младен преди 9 години
"Днес се отварят и офертите за обучение по английски и немски език за депутатите. Обществената поръчка е обявена на 20 юни и най-вероятно уроците ще бъдат за следващите депутати."Смех. Колко полицаите се научиха като ги пратиха на курсове, толкова и тия гламундери.
5
2
 
38
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Аз се кандидатирам да им мия.........надгробните плочи....!
4
1
 
16
 
! Отговори
Bai-Hui преди 9 години
Аз пък търся кой да ми го лъска срещу 40 ст.
3
1
 
15
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Днес се отварят офертите на участниците в обществена поръчка за ибрикчийски услуги в депутатските тоалетни. Победителят в конкурса трябва осигури *** и теляшки услуги за депутатите. Ибрикчиите трябва редовно да се грижат да хигиеннитото почистване на депутатите след използване на тоалетна, вътрешно и външно, а освен това и за телесната чистота на всеки народен представител. За целта са отделени 2 млн. лв., от които 1.5 млн лв. за благовонни масла, лубриканти и тоалетна хартия.
2
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия коли миене немат-ежедневно возят *** нагоре надолу......
1
9
 
6
 
! Отговори
Митко преди 9 години
40 бона на кола?