В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ

ДПС иска още консултации за специален закон по казуса
Обновена: 15 юли 2014 16:00 | 15 юли 2014 16:00,
141
В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ
Снимка: Булфото, ахрив

Работни групи в Народното събрание обсъждат допълнителни варианти, с които да не бъде допуснат срив в икономиката, касаещ депозитите и разплащателните сметки на държавните и общинските фирми в КТБ. Това обяви шефът на групата на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов.

Той съобщи, че до момента не са постъпили законодателни предложения и че обсъжданията били на ниво експерти в различните групи. 

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан пък призова за продължаване на търсене на консенсус за приемането на специален закон по казуса „КТБ“. Според Местан въпросът дали трябва да се възстановяват депозити и над 100 000 евро не е лесен за отговор.

„Ако ни води публичният интерес, съдбата на редица предприятия, чист бизнес, коректни данъкоплатци и ако има обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес – нека да го видим и да се опитаме да постигнем съгласие. Затова препоръчваме разговорите да продължат“, каза Местан.

Лидерът на ДПС обяви, че е въпрос на време да се разбере дали проблемите в КТБ са дело на външна намеса, или на вътрешни действия, които могат да се окажат в разрез със законите у нас.

„Не познавам лицето Цветан Василев, не съм във физически контакт с него, нямам сметки в КТБ, не съм получавал кредит. Абсолютно същото се отнася и за ДПС“, обяви Местан в отговор на въпрос.

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев пък цитира писмо от БНБ, в което се удостоверява, че депутатът от ДПС Делян Пеевски няма кредити и депозити в КТБ. „Майка му има два кредита, които не са на голяма стойност, обслужвани до ден-днешен“, допълни Цонев, уточнявайки, че това е информация от квесторите и потвърдена от БНБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: КТБМерджанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
6
 
! Отговори
до деПутките преди 9 години
Нали има закон! Сега за тази банка специален ли трябва!? За да платят бедните сметките на богатите?!То стана от 'интересът клати феса', на 'фесът клати интереса'...
82
0
 
5
 
! Отговори
всьо ястно преди 9 години
ДПС се опитва да прокара закон и за узакони кражбата през КТБ , така че данъкоплатеца да плати парите източени от близки до ДПС лица, после ще приватизира банката от БНБ за 10 лева чрез някоя близка до Певски фирма и така ще са с 3,5 милиарда напред и ще получат и банката.
81
0
 
8
 
! Отговори
Не е истина просто! преди 9 години
Колкото повече "работи" този парламент, толкова по дълбоко затъваме!Закони има и те обезпечават влогове до 100000 Евро! Всеки който е имал пари в тази банка много добре е знаел това!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е банка на сараите. Големите *** обаха малките *** от което ще спечелят и най големите ***, Ако има някой с гугла или каскет попаднал между шамарите ще ги изяде най жестоко,
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега съобщиха ,че доган е главен акционер а пеевски му е изпълнител .Ето кой клати държавата пак доган и евреите а борисов е знаел
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 79За какво спокойствие говориш? работиш тежко, Печелиш, спестиш нормално е парите да са ти в банка.Утре твоите пари ти трябват а банката ти каже- неможе, нареди се на опашка и приеми нашите условия върху твоите пари !Само *** няма да разбере за какво иде реч.Това е кражба ! Неправилното процедиране в банките пак е кражба ! Големите грешки в банката пак са кражбаб а малките системни грешки са кражба на ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА!
77
0
 
9
 
! Отговори
Пепа преди 9 години
Депутата от ДПС, който не ходи на работа (ПЕЕВСКИ) да върне всичко заграбено и прехвърлено на името на майка му ИМУЩЕСТВО, ПАРИ и КРЕДИТИ в КТБ!
76
0
 
12
 
! Отговори
въпроси??? преди 9 години
Не е ли странно да се твърди, че Василев е отпускал необезпечени кредити към свързани лица в огромни размери, споменават се милиарди, а в същото време прокуратурата не го призовава, няма заповед за арест, нищо. Занимава се да тормози някакви служителки, ниско ниво, които изпълняват заповеди. Дори пуснаха управителя, а държат касиерка. Смях.Няма ли да арестуват някоя чистачка.Да се разкарва това правителство и да идва служебно,че да разберем поне зрънце истина.Здраво ни работят в момента
75
1
 
3
 
! Отговори
xaxaxaxa преди 9 години
I az iskam specialen zakon za men. Kakto i saseda za nego. Bahti typata dyrzava za vseki individualen zakon shte se pravi.. Ima samo edin istenski zakon, kojto vyrshi rabota tuka i tova e Krumovia zakon.
74
0
 
9
 
! Отговори
брб преди 9 години
Знаех си,че така ще стане! В България когато ти кажат,че нещо е стабилно,нещо няма да се покачва и любимото ми "няма нужда от притеснения" точно тогава трябва да се притесняваш. Реалността ни е наопаки тук!
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно, банката не трябва да се фалира, а да се оздрави. Това можеше да бъде направено, ако БНБ беше помогнало, както го направи за ***, за да се успокоят страстите, и после, ако има нещо нередно по кредитите, да се преструкторира, и така нататък, но тихо и спокойно, за да не всяват паника.Те обаче направиха точно обратното. Явно играта е голяма и се канят да покрият една голяма кражба, а може би се канят да я извършат тепърва.
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не трябва да им се позволява в никакъв случай да покрият каквото са точили с нашите пари. Ако върнат целите депозити на намазаните си клиенти,никой няма да си мръдне пръста да събира кредити, ще разпродадат активите на безценица и пито, платено.Няма да има никой виновен и никой наказан.Ако не им го позволят по има шанс някой от гневните богаташи да разръчка смръдливата далаверка,която си организираха.И не вярвам,че Василев и Прасчо са скарани.Заедно ни работят в момента.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единият от подуправителите на БНБ онзи ден каза,че 40% от кредитния портфейл на банката е натрупан последната 1г.Малко след като взеха властта БСП/ДПС смениха подуправителя Банков надзор.Преструктурираха МВР и службите.Изметоха де що читаво беше.Опитаха да сложат Пеевски в ДАНС.Атака над банковата система застрашава националната сигурност,но няма кой да разследва,защото послушният Писанчев спи дълбоко.Всичко което ни разиграват в момента е един скъпоплатен и добре организиран умишлен цирк.
70
1
 
3
 
! Отговори
МНОООГО Е ГАДЕН преди 9 години
ЕКЗАКТНИЯ ПРОТИВЛЯК ВЛАДИМИР ЗИДАРОВ - МЕСТАН, С АГЕНТУРНОТО ИМЕ ПАВЕЛ Е ТИПИЧНА КОВАРНА ТУРСКА ***. С БОКО СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА. ТЕЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ОТ ЕНИЧЕР АГЕНТ-ДОНОСНИК И МУТРА ДОНОСНИК.
69
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
МЕСТАН плаче за специалния закон,защото той ще позволи на бандитите около Доган и Певски да изкупят на безценица активи за стотоци милиона лева,след като БНБ фалира банката и държавата налее в нея няколко милиарда пари на бедния български данъкоплатец.Това добре го обясни днес по БТВ ИВАН КОСТОВ. И затова моменетално олигарххията поде неистова атака срещу него и семейството му. Но господа бандити, няма дя плятим,няма да платим!И НЯМА ДА ЗАТВОРИТЕ УСТАТА НА ИВАН КОСТОВ!
68
2
 
8
 
! Отговори
РОС преди 9 години
Ще върнат само на веждичката парите и на други милионери като него, а народа да го духа. Нямат ни свян, ни срам. Долни мошеници.
67
2
 
7
 
! Отговори
митов преди 9 години
Сега светна ли ви , защо държаха властта с цената на всичко синкоците от БСП и ДПС ? Щото има понатрупани кинти за крадене , е за това! И сега,като заметат следите ще си отидат по живо,по здраво , а кой е..ал , е..бал , другите да духат супата!Затова - нова народна партия , с ясна програма за промяна на Конституцията, особено в правосъдието , елиминиране на ДПС от властта и солидна реформа в МВР.Иначе ни чака - планиран геноцит срещу народа ни.И хора като Пеевски ще ви определят живота.
66
0
 
7
 
! Отговори
РОС преди 9 години
Не ви ли е срам Местан? Лъжете безочливо и защитавате Пеевски. Той също има вина за банката.Хората ще се вдигнат и ще ви изметат.
65
0
 
2
 
! Отговори
Бойко Димитров преди 9 години
До економистчеВ КТБ работи сериозната бройка от 592 служителя (по данни към края на 2013 г.). Знаеш ли колко повече банкови служители са съкратени от началото на кризата досега?
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В цяла Европа банките гарантират до 100 хиляди евро, а най-бедната страна ще тръгне да променя закони, за да изплаща всичко. Хубаво ще ни се смее целият свят.