В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ

ДПС иска още консултации за специален закон по казуса
Обновена: 15 юли 2014 16:00 | 15 юли 2014 16:00,
141
В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ
Снимка: Булфото, ахрив

Работни групи в Народното събрание обсъждат допълнителни варианти, с които да не бъде допуснат срив в икономиката, касаещ депозитите и разплащателните сметки на държавните и общинските фирми в КТБ. Това обяви шефът на групата на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов.

Той съобщи, че до момента не са постъпили законодателни предложения и че обсъжданията били на ниво експерти в различните групи. 

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан пък призова за продължаване на търсене на консенсус за приемането на специален закон по казуса „КТБ“. Според Местан въпросът дали трябва да се възстановяват депозити и над 100 000 евро не е лесен за отговор.

„Ако ни води публичният интерес, съдбата на редица предприятия, чист бизнес, коректни данъкоплатци и ако има обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес – нека да го видим и да се опитаме да постигнем съгласие. Затова препоръчваме разговорите да продължат“, каза Местан.

Лидерът на ДПС обяви, че е въпрос на време да се разбере дали проблемите в КТБ са дело на външна намеса, или на вътрешни действия, които могат да се окажат в разрез със законите у нас.

„Не познавам лицето Цветан Василев, не съм във физически контакт с него, нямам сметки в КТБ, не съм получавал кредит. Абсолютно същото се отнася и за ДПС“, обяви Местан в отговор на въпрос.

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев пък цитира писмо от БНБ, в което се удостоверява, че депутатът от ДПС Делян Пеевски няма кредити и депозити в КТБ. „Майка му има два кредита, които не са на голяма стойност, обслужвани до ден-днешен“, допълни Цонев, уточнявайки, че това е информация от квесторите и потвърдена от БНБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: КТБМерджанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАРОДА НЕ Е ПО *** ОТ ОСТАНАЛИТЕ НАРОДИ,НАРОДА НИ Е ПО СТРАХЛИВ,НАПРОТИВ,КАТО ЕДИНИЦИ СМЕ УБИЙСТВЕННИ,НО СТРАХЛИВИ,*** НАРОД СА ОНЕЗИ НА ОСТРОВА ,НО НЕ СА СТРАХЛИВИ,ВАДЯТ НОЖОВЕТЕ И ТРЪГВАТ,САМО НЯКОЙ ДА СЕ *** С ТЯХ,НАШИТЕ С СТРАХЛИВИ,СТРАХ ГИ Е ДА НЕ ВЛЯЗАТ ВЪВ ЗАТВОРА,С ТОВА ГИ ПЛАШАТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ДС
42
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 години
Братле спри да спориш с него,че вече и на мен си ми смешен и макар да не го подкрепям този с депозита в КТБ, ми изглежда,че е доста по-умен от теб. Не го приемай лично, но си ми малко комичен.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100% Е ЧЕ ДОГАН Е ОТКРАДНАЛ ПАРИТЕ С БЕЗРОДНИ ДУШИ СЛУГИ
40
0
 
10
 
! Отговори
дкмс преди 9 години
Абе тоя какво се прави на света вода ненапита - верва ли му некой ?
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ *** НАРОД ДРУГО НЕ ЗАСЛУЖАВА! НАЙ-ТЪПИЯТ НАРОД В ЕВРОПА, И НЕ САМО....
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме мисли как си живея, всеки случай не си влагам парите по пирамиди, защото ми обещали бомбастична лихва и то над законно гарантирания размер. Та сега да се надявам на Местан да ми ги върне за чужда сметка. И като те гледам, ***, колко ти е акълът, веднага ще ти кажа, че ти живееш на чужд гръб и чакаш някой да ти сипе, я баща ти, я жена ти.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Документите са в прокуратурата, не са хич изчезнали, ама ги пазят, защото там пише неща, които ако народа види или разбере ще му кипне кръвта. Лошото е, че пак ни правят на овце, този път безскруполно, безочливо и адски нагло.
36
1
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Факта *** е ,че колкото и да ме лъжат аз пак ще си правя пари и ще си живея добре, а ти ще седиш и ще се надяваш политиците да те оправят... Освен дупарата друго няма да ти оправят, но в това вече си доста вещ като гледам!!!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този и данчо ментата не се накрадоха. Сега и банката искат да лапнат. И мислят тези пъклени дела в свещения месец Рамазан. Ще горят в ада ми се струва.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
забрана за всякакив офшорки във всякакъв вид,падане на банковата тайна изцялозабрана да се рекламират баник по тлевизия радио, вестнииц и неплатени сайтоветаван на лихви, кредити депозити,
33
1
 
2
 
! Отговори
до lelele преди 9 години
А мен пък ме е срам, че има такива като теб, овце. Цял живот ще те лъжат и все ще се чудиш от къде ти е дошло.
32
2
 
23
 
! Отговори
rr преди 9 години
никакви нови закони - има действащ закон! Който не му оттърва да се маха от тази държава. До кога народа ще плаща вересиите на тия мошенници ???
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чрез високи лихви на депозити най лесно се точат пари.Например израелските банки дават много ниски лихви на депозитите а вземат големи лихви на кредитите, така са богати и никой неможе да ги обвини. Казва ти колко ти дава като не искаш дръж си ги в буркани.Става въпрос зв страна със силна икономика и още по-силна банкова система.Банките имат минимални разлики в лихвената система. Всяко условие при което дават е за сметка на друго условие което взема както при депозити така и при заеми,
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой да ги върне, хубоснико, тез пари? Съседите ти? Парите да се връщат от този, който е крал и от този, който е не е упражнил надзор. Какви са тези простотии, до преди десет дена от БНБ се кълняха, че банката била стабилна, банковата ни система била бетон, а сега - какво стана, кой ми ср* у гащите! Решението на проблема е много бързо и лесно, цялото ръководство на БНБ у кауша, за да знае следващото как да си гледа работата.
29
0
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
1a. By 31 December 2010, Member States shallensure that the coverage for the aggregate deposits ofeach depositor shall be set at EUR 100 000 in theevent of deposits being unavailable1а. До 31 декември 2010 г., държавите-членки гарантира, че покритието на съвкупните депозити на всеки вложител да бъде установен на 100 000 евро за случай че депозитите са неналичниДиректива 2004/14 ЕС - задължителна и за турците в българския парламент!!!
28
1
 
3
 
! Отговори
Lelel преди 9 години
До АнонименНе си ми на нивото за да коментирам твоите глупости. Виждам колко ти е акъла и как псуваш като ***.... Защо ли не ме учудваш ? :) Жал ми е за теб... майната им на моите пари ама ме е срам,че има индивиди като теб в тази държава...
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BANKATA ZATVARQ I VINOVNITE V ZATVORA DOKATO IZPLATQT VSICHKO TE TOVA E UDAR PO MAFIQTA DRUGOTO PRAZNI PRIKAZKI
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито на Пеевски, Йовчев и прокуратурата !
25
25
 
12
 
! Отговори
Нямам депозит в КТБ преди 9 години
Нямам депозит в КТБ, но съм напълно съгласен да се върнат парите в пълен размер на нормалните хора там!!! Утре това може да е моята банка и тогава ще очаквам същото !!! Подкрепям това да се върнат парите на хората в пълен размер !!!
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупав си ти, ако си бизнесмен и си държиш парите в тази ментраджийска банка, за която и на малките деца беше ясно, че ще я сполети това, което става в момента. Хубаво ви беше като вземахте по 10% лихва, нали? Ай духай супата сега. Безплатен обяд няма. И вместо да ни поучаваш тука в сайта - отивай пред БНБ да протестираш. Да ти обяснят, гл*пако, кой исра л*йното и защо?