България няма кандидат за ЕК, партиите още спорят

Според Станишев в новата ЕК трябва да има повече леви
Обновена: 16 юли 2014 17:46 | 16 юли 2014 17:05,
32
България няма кандидат за ЕК, партиите още спорят
Снимка: БСП

Въпреки очакванията премиерът Пламен Орешарски да обяви тази вечер в Брюксел номинацията за български еврокомисар, това най-вероятно няма да стане. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев обяви пред журналисти в европейската столица, че България едва ли ще представи номинацията си днес.

Още по темата
На специалното заседание на Европейския съвет тази вечер се очаква всяка от държавите да обяви своите номинации.

Шефът на социалистите не уточни кога България ще определи кандидата си за еврокомисар. От думите му стана ясно, че в момента текат преговори между партиите и че те все още нямат споразумение по въпроса.

Според лидера на ПЕС за страната ни щяло да е по-добре в следващата Европейска комисия да има повече социалисти. Това, смята Станишев, би било важно за промяната в ЕС.

Лидерът на БСП обяви вчера, че той няма да е кандидатурата за български еврокомисар. Преди време името му беше споменато като възможност от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера пък Борисов каза ново име, което според него ще бъде номинирано от България – това на външния министър Кристиан Вигенин.

В същото време ГЕРБ са категорични, че Кристалина Георгиева трябва да остане като български еврокомисар и в новата Европейска комисия. Според днешната белгийска преса Кристалина Георгиева е една от фаворитките за поста на върховен представител по външната политика и сигурността.

Сергей Станишев обаче отказа да отговори на въпроса кого би подкрепил между номинациите за комисар по външната политика между италианката Федерика Могерини и комисар Кристалина Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТАНИШЕВ!!!
19
9
 
33
 
! Отговори
може - не може преди 9 години
Бокова може (подкрепена и от Бойко), Кристалина не може да има подкрепа от всички основните партии.Комунистическа работа!
18
11
 
38
 
! Отговори
България преди 9 години
България има кандидат - Кристалина Георгиева. Само, че правителството, което му остават броени дни живот слугува на сметките на Станишев и Моника.
17
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП+ДПС+*** = 10 депутатиГЕРБ+Костов= 7 депутатиБСП+ДПС+ *** имат повече гласове и те трябва да предложат.
16
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редно е сега друг, а не ГЕРБ да предложи еврокомисар. ГЕРБ предложиха преди Георгиева и няма все ГЕРБ да предлагат. Тая държава не е само ГЕРБ.
15
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина Георгиева не работи за държавата ,а против ней и само заради това че БСП ,че не я подкрепя ще спечели много гласоподаватели.Еврейката е поставена от ***
14
11
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Създаден е цял щаб за пиар на Кристалина .По европеиски вестници се тиражират платени публикации в нейна защита.Тя просто няма шанс да вземе външната политика-какъв дипломат е тя,никакъв.Те хората не са толкова прости да и дадат пост на дипломат.То не е България и пожарникаря Борисов.
13
8
 
34
 
! Отговори
eh,dano преди 9 години
dano bg ,rumania-balkan-novi ***-na po-strasen nacin.ordnung-red,disziplina.gaden.mrasen,prost,primitiven-balkan.........
12
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога ще търпим тези предатели? Това недоразумение на природата докара народа до просяшка тояга, а сега отиде да предава интересите на България и в Европейския съюз. Време е да му се потърси отговорност и да бъде изпратен в "гори тилелейски" заедно с цялата му фамилия.т
11
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това соц изчадие пак се усмихва мазно. Няма ли най-после да го вкарат в пандиза да му обработят усмивчицата.
10
10
 
40
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Според Сатанишев в ЕК трябва да има повече леви - резби като него ли?
9
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе червени ***,след като падне това правителство кого ще слушкате в този сайт?Ще ви изстържем бе червени мръсни комунисти.Трийте сега,защото ние българите идваме!
8
8
 
33
 
! Отговори
fakt преди 9 години
samo vlezte v -balgari v germania. procete.i tuk fals firmi-pitane za sozhilfe.ujas,ujas
7
10
 
34
 
! Отговори
fakt преди 9 години
ot 2007 god-evropa e napadnata ot osoben vid vaski-rumania i bg,ne,nazii-a sbirstina,neuki-ne znaiat ezik-niama volia i sposobnosti.staite ot 40-god-naturalizirani-prmer germania.-ujas,vie v bg razbirate li tova.vsicko se e vturnalo na zapad.ok-no,te i tuk donesoha-prostastina,mantalitet i vsiakakvi ujasi, strasna napast.....
6
11
 
45
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Повече леви?!В смисъл хомосексуалисти?Че малко ли са и сега?
5
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина Георгиева е най подготвена плюс това хората от Европа я изискват Що си дава мнението тоя хамстер Той изгуби изборите и пак се бута
4
10
 
56
 
! Отговори
IVo_1 преди 9 години
Ако днес не се каже кой ще е българския кандидата за комисар, нямаме право после да претендираме за пост. Тоя г*з на снимката се опитва да злепостави Бг навсякъде по света. затова отиде в ЕП. За да е троянксия червей на Русия в ЕП. ***.
3
30
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ приключиха с тояги през февруари 2013 г. и трябва да се оттеглят.
2
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според Българският народ, левите у лево, да направят път на тия дето искат да вървят в правият път
1
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката двама "леви".