ГЕРБ не хареса прекроения бюджет на властта

"Няма да го подкрепим, не решава проблемите с държавните пари"
34
ГЕРБ не хареса прекроения бюджет на властта
Менда Стоянова. Снимка: архив Булфото

Опозицията няма да подкрепи предложената от правителството актуализация на бюджета, защото според ГЕРБ тя не решава проблемите с държавните средства.

"За нас актуализацията на бюджета трябва да бъде с допълнителен дефицит от 5 млрд. и 720 млн., което на касова основа прави 7% от БВП, а дългът трябва да се увеличи с още 3,4 млрд.“, заяви депутатът Менда Стоянова.

Според нея, ако правителството не признае, че това е състоянието, и парламентът не гласува такава актуализация, ще се стигне до срив на държавата до края на годината и отлагане на разходи за следващата година.

Менда Стоянова коментира, че дори исканото от ГЕРБ увеличение на дълга е силно занижено, защото има огромни разходи.

Още по темата
"Най-вече има едно изключително сериозно перо, за което никой не говори, това са европейски проекти и програми”, заяви тя.

По думите й от два месеца правителството е спряло всякакви плащания, но трябва да се заделят 3 милиарда, за да се изпълнят проектите, независимо от това че в момента от Брюксел няма възвръщаемост, защото в противен случай след време няма да имаме никакво основание да си поискаме парите по европроектите.

Според Менда Стоянова правителството предлага да намали приходната част на държавния бюджет с 500 милиона, което според нея е стъпка в правилната посока, но не е достатъчно и приходите трябва да се намалят с 1 млрд. лева.

ГЕРБ няма да подкрепи и актуализацията на НЗОК, защото и там правителството ще предложи да се отпуснат по-малко пари от нужното.

"Правителството предлага актуализация на разходите в бюджета на НЗОК в размер на 225 млн. лв., независимо че Надзорният съвет, Лекарският съюз и здравният министър изчислиха, че недостигът е 330 млн.лв., 100 милиона по-малко”, коментира Стоянова.

Според нея това означава, че отново в края на годината следващото правителство ще бъде поставено в невъзможност да плати всички направени от болниците разходи или ще трябва да се отлагат плащания за следващата година, което означава нова дупка и за следващия бюджет.

"Ние настояваме актуализацията да е в размер на 330 млн. лв“, отсече тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все така заинтригуван, човекът се връща на следващата вечер отново. На третия ден същият влиза и казва IQ=0Роботът, без да го пита, му налива една карнобатска и казва:-И кво прайме ся? Пак ще гласуваме за ГЕРБ, нали?
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един човек влиза в ресторант, където робот стои зад плота вместо барман. Отива човекът на бара, а роботът го пита:-Колко е Вашето IQ?-150 казал човека.Роботът веднага му сипва 16-годишно уиски и започва разговор за глобалното затопляне, интерференцията на заобикалящата среда, квантовата механика, нанотехнологийте и т.н.Човекът остава много впечатлен от вечерта и затова и на другата вечер решава да тества робота. Когато роботът го пита за неговото IQ той казва 80.Веднага роботът му сервира бира и му говори за футбол, карти, любими ястия, жени и пр.Все така заинтригуван, чове
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми става ясно след всички престъпления в които обвиниха Цв. Василев, няма обвинения срещу него. Смехориите които наговори гуверньора се оказаха неверни и поставиха въпросът този човек знае ли какво работи и на коя планета е? Нарушават закони като не дават възможност на акционерите да си оправят нещата. Ще осъдят България и на тях ще трябва да се плаща!!!!!
27
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Значи, ве им стига 3,5 млрд акгуализация на дълга, а искат още 3,4 млрд - т.е да могат да опоскат още 7 млрд, както направиха с 8млрд за 3г, плюс 1,5 милиарда от здравната каса!А защо никой не им търси отговорност за окрадените пари на ЗК?
26
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Я виж ти МенТа пак се изказа.А Лилито Павлова и тя стана голям експерт по финанси току за един ден.Те герберчетата всички до един са генийчета,то Орешарски нищо не разбира,***,глупав а те за един ден "професионалисти".Докога ще гледаме този цирк в държавата.
25
7
 
7
 
! Отговори
Се чудя преди 9 години
Има ли поне един отговорен фактор в безотговорното ГЕРБ, които да не е отговорно свързан с някой сив кръг, ромски бос, догански сарай или някоя групировка!?
24
4
 
9
 
! Отговори
Никога преди 9 години
Госпожо, а 10 процента не щеш ли? Никога няма да се върнете на власт! Никога!!!
23
3
 
6
 
! Отговори
Дамата преди 9 години
Мендо, да закриват болници като вас ли!?
22
2
 
7
 
! Отговори
Лекета преди 9 години
Как да реши проблема с държавните пари, като вие ги присвоихте
21
6
 
4
 
! Отговори
Май Манолов преди 9 години
Киро+Александра+Павел+Енчо+Станимир=поредния слабоумен червеникав *** :)Научи се поне да не допускаш едни и същи правописни грешки в *** си "коментари", другарю :)
20
9
 
8
 
! Отговори
Станимир преди 9 години
Като ГЕРБ са толкова загрижени за просперитета на страната, защо не напуснат политиката, като по този начин дадат някакъв шанс на икономиката да се възроди?
19
7
 
16
 
! Отговори
Енчо преди 9 години
Менда Стоянова е достоен заместник на Бойко в говоренето на глупости
18
5
 
13
 
! Отговори
Павел преди 9 години
Няма бъдеще ако тези икономически лаици ГЕРБ ще управляват страната
17
8
 
14
 
! Отговори
Александра преди 9 години
Кото и да им се иска на ГЕРБ да обявят това правителство за неуспешно, няма как да им се получи. Именно това правителство поправи програмираните от правителството на ГЕРБ проблеми в икономиката
16
9
 
12
 
! Отговори
Киро преди 9 години
За пореден път ГЕРБ демонстрираха, че единствено се интересуват от това да саботират всяко едно предложение на БСП независимо, че то е добро
15
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шайката от ГЕРБ няма принципи-днес искат, утре не искат, мятат се като риба на сухо и единственото нещо ,което ги интересува, е как да се докопат пак до властта-алчни, некадърни и нагли. Сегашните пък са безпомошни и жалки. Всичко е омагьосан кръг. Няма ли да се събудиш, народе ида ги изметеш всичките гадове?
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Neka Menta kage kolko parichki smukna ot Car Kiro za da go krie za neplatenite danuci?Tazi stara I ligliva kranta e smuknala tolkova mangizi kato shef v Plovdiv I sushto da kage kolko pari GERB nabuta v *** I zashto?
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои хора, които коментират явно никога не са чували за дългосрочни договри и тяхното изпълнение и във времето. Естествено, че от герб ще искат повече пари за да могат да критикуват колко е неспособно правителството, а и да си осигурят комфорт, ако спечелят изборите. Само преди година не даваха дума да се изрече за увеличаване на бюджетния дефицит. Стопираха всички опити за увеличение на бюджетни заплати, пенсии, майчински. Оставиха здравната каса с дефицит от над 350 мил.лв. Сега се загрижиха.
12
0
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
И ТУКА ВЪПРОСА НЕ Е КОЙ КОЛКО ИСКА ,А ОТ КОЛКО СЕ НУЖДАЕ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА ФУНКЦИОНИРА ДОБРЕ,ТО И АЗ ИСКАМ 5000 ЕВРА ЗАПЛАТА АМА НЯМА КОЙ ДА МИ Я ДАДЕ ТУКА:)
11
6
 
20
 
! Отговори
От Филиповци преди 9 години
Питайте цар Киро за Менда и ще разберете, дали изобщо трябва да коментирате тази кукундела.