Попова препоръча по-малко приказки за КТБ

"Смутена съм от шетането на политици без познания в телевизии"
49
Попова препоръча по-малко приказки за КТБ
Маргарита Попова. Снимка: БТА

Ситуацията около КТБ е много сложна и не изисква много говорене, а дълбоко мислене и познаване. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова във Варна, като уточни, че коментира случващото се като юрист.

Вицепрезидентът препоръча „по-малко да приказваме, а повече да четем и да се осланяме на експертите в тази област“.

Още по темата
Попова каза още, че многото говорене я притеснява, предаде БТА. Като юрист съм смутена от шетането на политици, които нямат експертни познания, по телевизионните екрани, за да обясняват какво се случва, какво се е случило или какво ще се случи утре или вдругиден, коментира вицепрезидентът.

Ситуацията е многопластова, достатъчно сериозна и като юрист и човек, предпочитам да слушам хората, които имат познания във финансовата, паричната и кредитната система, каза още тя. Според нея в момента ни липсват експерти, които консолидирано да излязат и обяснят внимателно на достъпен език какво се случва.

Като юрист бих казала, че в момента има висящо наказателно дело, изключително сериозно и не завиждам на прокуратурата за това, което й се стовари на главата, посочи Попова. Тя допълни, че колегите й трябва да бъдат оставени да работят спокойно.

Попова каза още, че не може да даде оценка на ситуацията, защото не е финансист. Ако бях в прокуратурата в момента, щях да събера един консултативен съвет от експерти, които да ми кажат за какво точно става дума, допълни вицепрезидентът.

Според Попова до момента никой не е излязъл еднозначно да каже за какво става дума. Как българският народ да се ориентира в тази ситуация, попита вицепрезидентът.

Маргарита Попова, която се срещна с председателя на областната структура на БЧК във Варна, каза още, че за по-добра координация между държавата, местната власт и неправителствените организации при бедствия се изисква още доста работа. Тя призна, че е впечатлена от това, което прави БЧК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
2пак преди 9 години
Последния път когато фалира една банка повлече целия свят в рецесия. Дано си надделеят над предизборните тъпотии и вземат правилното решение да не повлекат цялата държава. От една невинна конспирация за кражба на активи достигна ситуация в която 240 парично зависими хорица решават най-сложният казус от 18 години насам. От злоба народа е *** не от друго. Ако бяхме толкова прости нямаше да печелим олимпиади по математика. Общата цел не са депозитите а стабилността на останалото в държавицата.
35
0
 
1
 
! Отговори
tu преди 9 години
darjavni experti = darjavna mafia?!kredit za bg narod bez referendum?! aroganten diktat ?!
34
3
 
2
 
! Отговори
Пако преди 9 години
Президент си нямаме, но поне вицепрезидентът ни е човек на място!
33
4
 
2
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Попова ще излезе по-мъж от президента...Само една поправка имам: Има експерти и то добри. Като, например, възрастната дама, която участва в "Референдум" този вторник.В никакъв случай, обаче, оня пъстроцветен папагал от "Отворено общество"!
32
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Маргарита Попова е умна жена. Но как да се оправят нещата, като на Лиляна Попова не можеш да и затвориш мин......ската уста?
31
3
 
9
 
! Отговори
ДД преди 9 години
Вън от Президенството! Нямаш работа там! Доказа се чии човек си!!!! И ти си от кликата на "независимата" Болшевика Цацаратура и онова жалко недоносче с N на брой имотеца Сарафов
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За банките не трябва изобщо да се говори ,а ако говориш-само хубави неща,иначе може да попаднеш неочаквано в затвора.Това е нарушаване свободата на словото.С такива привилегии банките приличат на едновремешните владетели.
29
1
 
12
 
! Отговори
akud преди 9 години
препоръчвам на павлова да не ми дава наклон на онаямиработа. защото тази препоръка и новия закон си е пълна заплаха и цензура нещо неприсъщо за ЕС
28
3
 
12
 
! Отговори
Ей преди 9 години
Тази изкудкудяка за пореден път!
27
1
 
8
 
! Отговори
А? преди 9 години
А НЕТРЯБВА ЛИ ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА СЕ РАЗОЧАРОВАТЕ ЗАЩОТО ТЕ КАНЯТ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ НЕ КОИТО РАЗБИРАТ А КОИТО ЩЕ ГОВОРЯТ СРЕЩУ НЯКГО ДОСЕГА БЕШЕ СТАНИШЕВ И БСП ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ КОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е Попова да препоръча на колегите си да предприемат необходимите мерки за бързото откриване на истината и виновниците да бъдат наказани.Само така можем да говорим за истинска професионална работа на прокуратурата и съда в посока възстановяване на справедливостта. А що се отнася до мълчанието...Видяхме и то докъде ни доведе.До объркани, непоследователни действия на отговорните за сигурността ни хора и провалени управленци на различни нива. Г-жа Попова също е хубаво да внимава какво говори.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 28: Taq siva veshtica mnogo bezdaren TROL si e namerila... Smotan si be 4ovek, kvo da ti kaja, prosto sym 4esten :) Ae duhai...trompeta!
24
3
 
12
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Контрапрезидента веднага се обади - как така ще се разбира какво става, я всичко на тъмно да се нареди. КТБ да я фалират, активите да ги о-краднат..
23
0
 
8
 
! Отговори
гуъ преди 9 години
А оставка кога?Кога бе?***-ХАЙ-ТЕ-СЕ-БЕ!!!!!
22
0
 
9
 
! Отговори
буба преди 9 години
офцоооооо,и тебе да те изритат от жилището ти за 3-6 месеца, щото трябвало да се провери дали е стабилно...ще искаш ли да приказваш за това ?!?А ние дет имаме пари, които ни трябват, да нямаме право да говорим, а ?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали всички напирахте да си откривате депозити на 8-9% в КТБ, вместо на 5 в другите банки. Га яде кифтета ни рива!
20
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди не я харесвах, но откак стана вице, много ми се издигна в очите. Винаги е премерена и разумна и, според мен, говори верни неща. Пълни аматьори се изредиха да бистрят банковите дела. Чаксе вифаджията Сашо Диков се разпени по тв.
19
5
 
9
 
! Отговори
Попова преди 9 години
Щом президента може да говори глупости, защо и аз да не кажа някоя .И аз съм човек, и аз душа нося .
18
2
 
7
 
! Отговори
възхитен преди 9 години
До АнонименТази наистина се взе много на сериозно и се напъва да се пробутва навсякъде! Не може да скрие наглостта си и опростенчеството си!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIKAKVI PRIKAZKI ZA ***, DS I KGB. A NQKOI PITA NESHTO NAPRAVO PO BYRZATA PROCEDURA U PAHDELATA ANADYNMU