БСП: Няма случай кабинет в оставка да прави ремонт на бюджета

Комично е, мандатоносителят бламира правителството си, смятат от ГЕРБ
25
БСП: Няма случай кабинет в оставка да прави ремонт на бюджета
Снимка: Impact Press Group, архив

Няма случай в парламентарната практика в България правителство в оставка да прави актуализация на бюджета, заяви Петър Кънев от левицата, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси.

По-рано днес комисии в НС одобриха на първо четене ремонт на бюджета на Здравната каса, но не подкрепиха актуализацията на държавния бюджет, предложена от кабинета вчера.

Кънев беше категоричен, че няма защо да се бърза с редакцията на финансовия закон и че няма драма.

Още по темата
„По-важното беше да направим актуализация на бюджета на НЗОК – това беше направено днес. Беше обяснено, че не е нужно на 100% да се приемат и двата бюджета, за да може Здравната каса да разполага с едни 225 млн. лв.“, заяви той пред БНР.

По думите на Кънев депутатите от левицата поели ангажименти за 2 цифри – 225 млн. за Здравната каса и да се вдигне таванът на дълга с 1,7 млрд. лв, за да се изплатят депозитите до 100 хил. евро в КТБ.

„Ние твърдим, че тези 3,4 млрд., които искаше правителството, са прекалено много, не са обосновани и не е нужно в момента да се прави това. От друга страна, от ГЕРБ казаха, че те няма да подкрепят тази актуализация, тъй като настояват за 7,5 млрд.“, коментира депутатът.

По думите му мнозинството гарантирало плащанията на Здравната каса за октомври, ноември и декември, когато ще има кабинет, ще има и парламент, но такъв ангажимент е бил поет и съответно изпълнен.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пък определи като комично това, че мандатоносителят бламира собственото си правителство, като отхвърля предложението за актуализация на държавния бюджет.

Ако следващата седмица мандатоносителят внесе вот на недоверие към собственото си правителство, това вече ще бъде върхът и ще остави трайна следа в световната история, не само в националната, коментира Атанасова пред „Фокус“ думите на председателя на НС Михаил Миков, че ако кабинетът не подаде оставка, „има и други начини“.

Тя заяви, че възможностите за оставка на правителството са две - подаването и гласуването й в парламента и вот на недоверие.

„Ако сега от БСП обмислят да внесат вот на недоверие, да речем за цялостна политика на правителството, това ще бъде наистина поредната точка от серията комични случки и действия в последните седмици от това управление“, смята Атанасова.

Тя напомни, че преди дни правителството се разграничи от своя здравен министър, като изпрати съобщение до медиите, че във връзка с актуализацията на бюджета на НЗОК Таня Андреева симулира дейност пред обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До купонджияДа ти кажа си го дръжте при вас. Хем ви ходи :)))
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой от КТБ си е направил нови сметки в други банки като на голяма част всичките им пари са в ктб и пари няма ! БЕЗУМНО ИЗКАЗВАНЕ
16
1
 
2
 
! Отговори
купонджия преди 9 години
Ало,гербаджиите,вземете си Орешарски при вас и си го направете премиер,той и без това сменя партиите както си иска.....А може би се страхува за живота си ,ако не спонсорира КТБ
15
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Госпожата Атанасова и тя голям "политик"стана.И тя акъл почна да раздава.Тази женица е толкова отвратителна и нагла че повече няма накъде.Вмъкна се в Герб-протеже на Цветанов,оправи фирмата на мъжа си по най безкрупулния начин и започна да ни поучава-да си види нейния акъл накъде е и тогава акъл да раздава.Гадна,нахална и безочлива-но такива са сегашните ни политици около тях само морал.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И НЗОК и КТБ на практика не работят и са затворени. За какво са им тогава пари на тия пиявици. Болниците и без това прибират вече тлъсти такси за лечение, а всички с блокирани сметки в КТБ отдавна си откриха сметки в други банки. Като дойдат ГЕРБ на власт, може да направят нов бюджет за 2015 г.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koi aza che pravitelstvoto e v sotavka??A?A?A Takava niama vse oste
12
0
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"мандатоносителят бламира правителството си"-допринесохме и с още нещо за политиката в световен мащаб.Мандатоносителят крепи ли си правителството и кое крепи всъщност?Объркаха се тотално,кворум нямат,управляващи ли са,опозиция ли,да си признават ли провала или да не го признават-все пак идат избори...Айде една"оставка",да разтуряме седянката,че станахме за смях пред света.С неработещи и заробващи институции.И ограден парламент."Орешарски:Забравяме защо съединението прави силата"16.04.2014
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5 и 6. Вие май нещо не разбирате. Ситуацията с коментара от страна на ГЕРБ е малко "присмял се хърбел на щърбел. Именно това е комично или по-скоро трагично ...
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам долу някакви се подиграват на пожарникарите. Само ще ви кажа, че във всички страни в които има ред професията Пожарникар е на особена почит в обществото. Те са редом до учители, полицаи, лекари и тн. Ако ви се запали къщата пак ли ще плюете така по пожарникарите ми е интересно..
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно пристрастно- БСП си подава оставката, после съд, затвор, след 50 години ако сме се пооправили, може да им се даде пак малко аванта, за да покрадат.
8
6
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Абсолютно неутрално - за една година аз не видях един път НЯКОЙ от управляващите да поеме отговорност. Да излезне, да тропне по масата мъжки и да каже - АЗ БЯХ ВИНОВЕН, ЗАРАДИ МЕН СЕ СЛУЧИ. Вместо това имаме едни безкрайни оправдания, едно постоянно прехвърляне на топката. Кабинета бил в оставка. Ми да я подава и да ремонтират бюджета тогава, какво се бавят? Пролича си колко са некадърни, за една година досъсипаха държавата.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинета олигарски не е в оставка защото оставка все още не е подавана. По-точно това е кабинет пред оставка но кога само порът станишев знае!
6
7
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Слушайте ГЕРБ!Бойко ще ви направи европейци!Вие само гласувайте за ГЕРБ!И вервайте!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2Като гледам партията е работили в насока образование-как да лъжем и мажем изкусно, компромати. Друго не се сещам да превеха 1 година
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2А твоя СтаниШеф, като е учил в москва, да не е станал Путин. Само си остана ***.о
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2Пак не си разбрал. Комичното е че парламентарната група на БСП, не подкрепа тяхното си правителство. Сега всеки се спасява кой както може. Гледайте сеир през следващите седмици. Сега ще цъфне всичко гнило. Следете внимателно действията на БСП- парламентарна група и министри. Жалко че пак нас дупят...ама ние си знаем...
2
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ГЕРБ май не си дават сметка, че са по-зле и от БСП.
1
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комично е да съществува партия ГЕРБ с лидер, който току що е слязъл от дървото, хапнал е филия с мас, станал генерал и министър председател. Ако не живеех тук щях много да се смея.