БСП се опъва за ремонта на държавния бюджет

Румен Гечев: Резервът е 6 млрд. лева и има достатъчно средства
33
БСП се опъва за ремонта на държавния бюджет
Румен Гечев Снимка: архив, Булфото

БСП няма да подкрепи предложението на правителството за актуализация на държавния бюджет, която предвиждаше да се намали приходната част в бюджета с 500 млн. лева и да се увеличи таванът на държавния дълг с 3,425 млрд. лв., предимно за стабилизация на Корпоративна търговска банка.

Според левицата във фискалния резерв има достатъчно средства, за да се платят оттам 1,7 млрд. лева на вложителите в КТБ с депозити до 100 хиляди евро.

Още по темата
В момента резервът е 6 милиарда лева и има достатъчно средства, за да се посрещнат неочаквани разходи, увери  Румен Гечев. Червените депутати обаче ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 милиона лева.

Оказа се, че въпреки че бюджетът на НЗОК е в централния, според юристи е напълно възможно да се приемат промени само в бюджета на НЗОК, без да се поправя централната хазна.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че се опитват да оказват ултимативен натиск и заради отказа им да участват в заседанията на парламента се проваля приемането на няколко важни закона.

Сред тях Корнелия Нинова посочи този за търговските вериги, за висшето образование, за отпадъците, за собствеността и ползването на земеделските земи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Силви преди 9 години
БСП скоро няма да имат за какво да се опъват. Времето им изтече!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП да не се опитват да правят неща, които не им се отдават, сиреч да мислят, а да си събират нещата и да се махат!
21
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Толкова много заеми дръпнаха, че вече едва ли има някакъв резерв ако върнат парите. Всичко около БСП е една голяма лъжа.
20
0
 
1
 
! Отговори
Тина преди 9 години
Отново се четат опорните точки на моника!! Имам чувството, че поддръжниците на БСП не виждат дори фактите, не чуват глупостите, които изричат лидерите им, защото напоследък имат много лидери като гледам...!
19
0
 
1
 
! Отговори
mihaela85 преди 9 години
Опъва се защото знае ,че ако направят актуализация и с тях е свършено
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГогоБраво гоги. Радвам се че има мислещи ;)
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега въпроса е кой ще си нахендри нов заем. Понеже комунистите харчеха 1 година безразборно, и сега като видяха че са некадърни, решиха да избегат. Обаче бюджета им тотално се хакна. И искат някой друг да го коригира, за да не излезе че те не са си направили сметката. Сметката е ясна, обаче комунистите разчитат на неграмотните, да не вдянат какво са сътворили. Тия разходи които правеха, не могат да се покрият от приходите. И оня анимационен очилат бобър-финансовия .....Отваряй си очите българино
16
0
 
1
 
! Отговори
don_toni1979 преди 9 години
Долни комунистически *** ОСТАВКА
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадове не щът да дигат дълга, искат от резерва .Пссс алооо ам Боку слънцето от де шъ харчи беееее
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22, не не беше финансов министър. А доларът стана 3000 лв. заради тези, които извадиха парите от банките и ги върнаха след като Софиянски стана премиер.Иначе Гечев хич не ми харесва и мога да ти кажа някои работи за него.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румен Гечев не беше ли финансов министър в правителството на Жан виденов ? Не направи ли той заплатите по 5-7 долара ? Не вдигна ли курса на долара от 80 лв до 3000 лв за долар ? Не го ли изгониха с камъни ?Какво разбира това същество от финанси ? Та дава акъл ....Той е специалист по фалиране на държави.
12
4
 
5
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Когато ИЗМРАТ всички финансисти, които разсъждават като РУМЕН ГЕЧЕВ, България ще спре да ФАЛИРА! Световната банка ПАК трябва да ни изпрати ДЯНКОВ за да можем да си вързваме бюджета без да фалират банките и държавата!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DUBLINВие в Дъблин освен да се напивате и повръщате по улиците за друго не сте, ама всеки полунормален знае че при Виденов не е имало никакъв фалит, освен в някои болни евроатлантически мозъци.
10
0
 
4
 
! Отговори
Молекулярен Разпад преди 9 години
Има ли въобще капитан на прогнилата гемия БСП? Или новият им девиз е - пълни гуши, независимо от изборния резултат.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледат да пре*бат следващите и после ще викат ама това е реваншизъм защо така ни правите
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
появи Румен Гечев , оп .....банкова криза
7
2
 
4
 
! Отговори
справедлив преди 9 години
Бойко нали беше против връщането над 100 хил евро.....сега защо пак се извърта и се дърпа....може би цялата игра е служебното правителство да се спаси от недоволните останали без заплати от некомпесираните влогове над 100 хил евро.Ами тези недоволни да попитат ДАНС защо са проспали тази гигантска кражба....ами там работят над 3000 човека с големи заплати....да си размърдат задниците и да хванат крадците.Откъде накъде държавата ще издържа МВР с 1 млрд, а сега пък ще компенсира и открадното ...
6
1
 
10
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Румен Гечев: Резервът е 6 млрд. лева и има достатъчно средства. Кога най после в тази вмирисана държава провалените икономисти ще спрат да са във властта и да спрат да се изказват.Ами при такъв резерв направете го отново финансов министър да видите колко ще остане,и не се мъчете с фалита на КТБ-върнете него и "невинния" Виденов на власт да ви покажат как се фалира цяла държава ,а не да се мъчите банка по банка.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената цел на престъпниците от БСП и ДПС е да загробят България та да не могат следващите да направят нищо.
4
3
 
8
 
! Отговори
обикновен преди 9 години
в случая не мисля,че БСП трябва да бъдат упреквани.Напълно резонно е да не комменсират вложителите над 100 хил. евро.А ако има неплатени заплати на 80 хил. то поне десет пъти повече са пострадали от какви ли не кражби и измами.Тях кой да ги компенсира....Така е при капитализма...всеки да си прави сметката и да се оправя както може.А Тренчев като е много загрижен за заплатите,да поведе хората пред МВР и да иска бързо разследване и връщане на откраднатите от банката пари....