Ангел Славчев се "развежда" с ББЦ, нападна Бареков

Малко ли му се струваха 9000 лева заплата, контрира лидерът на ББЦ
Обновена: 20 юли 2014 19:39 | 20 юли 2014 11:58, Александър Попов
277
Ангел Славчев се "развежда" с ББЦ, нападна Бареков
Снимка: Ангел Славчев

Заместник-председателят на "България без цензура" Ангел Славчев подава оставка и напуска партията, като решението си той обяви в отворено писмо до медиите.

Славчев снема политическото си доверие от Николай Бареков, като отправи доста остри критики срещу лидера на партията.

По думите му в партия ББЦ текат процеси, които говорят за съвсем други намерения, които нямат нищо общо с красивите обещания.

"Направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение „Граждански контрол” да легитимираме фалшивия образ на този „голям” борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци", пише в писмото.

Според Славчев "България без цензура" се е превърнала в диктаторска и всяко решение се взима еднолично.
"Незачитането на колективния орган доведе дотам, в публичното пространство да се лансират противоречиви тези, като желанието да се възстанови ту монархията, ту народната република. Пласират се и абсурдни идеи, а някои са направо идиотски. Примерите как Бареков ще е следващият министър-председател и как ще натика политици в затвора след 5 октомври са напълно достатъчни и красноречиви", казва Ангел Славчев.

Той твърди, че Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казва Делян Пеевски. Като доказателство той сочи ролята на секретаря на партията Стефан Кенов, който имал за цел да изхвърли от структурите всички нормално мислещи и борещи се за каузи хора. Кенов е син на кмет на ДПС.

Славчев припомни, че Движение „Граждански контрол”, на което е председател, е дало своя принос "България без цензура" да придобие популярност, като е вляло над 15 хиляди души в структурите на партията.

"Идната седмица официално ще призова всички лидери на движението в страната да направят допитване до нашите членове и симпатизанти сами да вземат решение дали да останат част от един политически субект, обслужващ чужди интереси", заяви Ангел Славчев.

Не закъсня и отговорът на Бареков.

"Г-н Ангел Славчев отдавна не членува нито в органите на "България без цензура", нито в нейното ръководство. През последните месеци неговото членство е чисто формално, след като той се оттегли от партийния живот и доброволно спря да взима участие в решенията на партията и работата със структурите. Това поведение вече се обяснява с факта, че г-н Славчев направи опит да дублира функциите на главния секретар на ББЦ и да изгражда структури от свое име. След като не получи подкрепа за действията си, Славчев взе решение да се оттегли сам, а днес формално ще бъде изключен от Изпълнителния съвет на ББЦ и като член на партията", заявиха от политическата формация.

От ББЦ определиха думите му за Делян Пеевски като "нелепи твърдения".

В разговорите с него винаги му е изяснявано, че "България без цензура" никога няма да бъде част от никакви корпоративни, задкулисни схеми и битки, защото е партия от нов тип, която иска цялостно обновление на политическата система. Нито един член на ББЦ, без изключение, не е вземал позиция в конфликта Пеевски - Василев, както и във всички гнусни атаки, които се изсипаха върху нас. Бълнуването за Пеевски е жалък опит на Славчев да изпълни политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС, като нанесе удар по партията, се казва още в позицията.

Николай Бареков пък отправи директни въпроси към подалия оставка зам.председател на ББЦ.

"Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец от "Ноу Фрейм Медия България"? Малко ли му се струваха 9 хиляди лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 хиляди лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България бе цензура"?"

По-късно на пресконференция в Бургас лидерът на ББЦ обяви, че Славчев е изключен от партията.  Той добави, че решението е взето на заседание на изпълнителния съвет на партията.

Според Бареков, Ангел Славчев след изборите от дълго време е в дълбока нелегалност. А що се отнася до днешното му отворено писмо до медиите, то било пълно с клевети, според Бареков. Той каза още, че ще заведе няколко дела за това. Същото се закани да направи и друг активист на политическата партия от Бургас - Стефан Кенов. Срещу него в писмото на Славчев също има нападки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
винету любовта в партията ви ,май минава праз леглото на лидера ви
149
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прав си винету при вас в герп е най-истинската любов,жените не отказват на лидера ви ,а като гледам и индианците сте му навити и готови
148
19
 
23
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Ха-ха-ха, всички партии се разпадат, само ГЕРБ е стабилна, защото е най-истинска.
147
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жалко са ббц,напускат е хората със съвест,а остават кеновите
146
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
идеята беше добра,но се *** в образа,които и дадаха стефан кенов,георги ковачев и другите ендесеве кадри,бареков поне спаси другите партии от тях,за това трябва да му благодарят другите формации
145
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
партията не е армия и някои хора се излагат на събрания да гожорят за генерали,полковници и редници,господа в една партия се членува доброволно,а не срещу заплащане и по договор,няма такава изродена картина
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тази партия е на 68% ендесеве кадри на кенов,от там на къде не е ясна посоката
143
1
 
26
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Демокрацията не ни е виновна за нищо . В цяла Западна Европа има демокрация, но има и ред и най важното никога не са управлявали комуно-социалисти. Вече 70 години БКП-БСП е проклятието на България. Толкова прости и крадливи мандраджии няма никъде по света. До 1944 г. крадяха сирене и кашкавал от мандрите, а сега крадат банките и всичко до което се докопат. А Ангел е прав, но какво правеше една година при Бареков.
142
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво ангеле с кенов работа не става,той си мисли за ендесевето и само това му е в главата,а на разбирачите ще им кажа,че анонимно е лесно да се коментира,но няма достойнство,ангел показа достойнство и напусна партия ,която се ***.не всичко в живота е пари,има и чест и достойнство
141
1
 
18
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Демокрацията не ни е виновна за нищо . В цяла Западна Европа има демокрация, но има и ред и най важното никога не са управлявали комуно-социалисти. Вече 70 години БКП-БСП е проклятието на България. Толкова прости и крадливи мандраджии няма никъде по света. До 1944 г. крадяха сирене и кашкавал от мандрите, а сега крадат банките и всичко до което се докопат. А Бареков е ясен, за пари и майка си ще продаде.
140
1
 
24
 
! Отговори
Hacho преди 9 години
Свършиха паричките и ордата се разтури. Наред са Нешка-Безсребърната, бъдещия вътрешен министър, оная, дето и тоалетна не може да управлява и цялата останала пасмина.
139
1
 
12
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Ачката да внимава какви точно ги дранка по медиите,че бързо може да му потърсят сметка за кинтите дето му снасяха до сега.....я някоя запалена кола,я някоя гора бой,я разни други приоми,ама той трябва да ги знае най-добре все пак пообиколи доста партийни организации.Пълен ***.....не си кротува там в Мегалана на сносна заплатка,тръгнал политик да става,ама поне да е честен до край.....На къде задуха и той на там тръгва,ааааааааа Ачка така не дават бате,всичко си има край и някой си плаща!
138
1
 
27
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Лисицата Барекофф да не се прави на ни лук ял,ни мирисал.Цветан Василев му е финансирал ГМО -то ББЦ,парите на КТБ са на ДПС.Да си посипят главата с пепел тези които гласуваха за него и да препрочетат "Бай *** прави избори"..След Ангел,скоро ще го напусне и Росен Петров - мераклията да го возят със синя лампа ,който се размина с ЕП както Курумбашев..подлъгани от парите на Станишев и Пеевски..обаче сметките ги замразиха и пръчовете се разсмърдяха
137
0
 
23
 
! Отговори
123 преди 9 години
Къде били парите на КТБ? 9 000 лв за водещ на нискорейтингово предаване - тези нормални ли са, немъчени пари лесно се раздават, а после народа ще плаща ... През 1990 трябваше да дойдат танковете, и сега да дойдат, но няма армия, още 25 год. няма да се оправим и децата ни ходят в странство и няма да искат да се приберат, та за какви ли ...?
136
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя сигурно не е свет(както пишете),но признайте си,че и слай*нар Бараков....не всеки може да се разбере,като изключим разбира се (бсп и дпс)дс,кгб - които си го създадоха...()))))
135
2
 
20
 
! Отговори
asd преди 9 години
Политически ***. Който им плаща, с него са. Като свършат парите и започват да стават много принципни. А късата памет на българина е пословична.
134
1
 
6
 
! Отговори
Киров преди 9 години
*та взе да се пропуква .
133
0
 
26
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
Ангелчо като си почнал разкажи ни сега и за февруарските платени протести,колко взе от дебелянчо и дпс и колко от сърГейчо и бсп,а цацаратурата да си подава Оставка немедленно защото положението за нея е черезвичайно!!!
132
0
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Добр'утро ! За всеки с поне грам мозък беше ясно, че ББЦ е организация на политически ***, продаващи всичко, което може да се нарече "морални и национални ценности" за финикийски знаци, без изобщо да им пука откъде идват парите-от Путин, Пеевски, Доган или Аятолах Хомейни и с каква цел.Славчев, Бареков, Роско Безноско, Каракачанов, всички те се продават, сипят щедри обещания, само и само да се доберат до добре платената роля - "златен пръст" на българската и руска мутро-олигархия!
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кирил и Методий дето казва: пише се" ***",българино! откъде пък се разбира че 123 е българин