Ангел Славчев се "развежда" с ББЦ, нападна Бареков

Малко ли му се струваха 9000 лева заплата, контрира лидерът на ББЦ
Обновена: 20 юли 2014 19:39 | 20 юли 2014 11:58, Александър Попов
277
Ангел Славчев се "развежда" с ББЦ, нападна Бареков
Снимка: Ангел Славчев

Заместник-председателят на "България без цензура" Ангел Славчев подава оставка и напуска партията, като решението си той обяви в отворено писмо до медиите.

Славчев снема политическото си доверие от Николай Бареков, като отправи доста остри критики срещу лидера на партията.

По думите му в партия ББЦ текат процеси, които говорят за съвсем други намерения, които нямат нищо общо с красивите обещания.

"Направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение „Граждански контрол” да легитимираме фалшивия образ на този „голям” борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци", пише в писмото.

Според Славчев "България без цензура" се е превърнала в диктаторска и всяко решение се взима еднолично.
"Незачитането на колективния орган доведе дотам, в публичното пространство да се лансират противоречиви тези, като желанието да се възстанови ту монархията, ту народната република. Пласират се и абсурдни идеи, а някои са направо идиотски. Примерите как Бареков ще е следващият министър-председател и как ще натика политици в затвора след 5 октомври са напълно достатъчни и красноречиви", казва Ангел Славчев.

Той твърди, че Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казва Делян Пеевски. Като доказателство той сочи ролята на секретаря на партията Стефан Кенов, който имал за цел да изхвърли от структурите всички нормално мислещи и борещи се за каузи хора. Кенов е син на кмет на ДПС.

Славчев припомни, че Движение „Граждански контрол”, на което е председател, е дало своя принос "България без цензура" да придобие популярност, като е вляло над 15 хиляди души в структурите на партията.

"Идната седмица официално ще призова всички лидери на движението в страната да направят допитване до нашите членове и симпатизанти сами да вземат решение дали да останат част от един политически субект, обслужващ чужди интереси", заяви Ангел Славчев.

Не закъсня и отговорът на Бареков.

"Г-н Ангел Славчев отдавна не членува нито в органите на "България без цензура", нито в нейното ръководство. През последните месеци неговото членство е чисто формално, след като той се оттегли от партийния живот и доброволно спря да взима участие в решенията на партията и работата със структурите. Това поведение вече се обяснява с факта, че г-н Славчев направи опит да дублира функциите на главния секретар на ББЦ и да изгражда структури от свое име. След като не получи подкрепа за действията си, Славчев взе решение да се оттегли сам, а днес формално ще бъде изключен от Изпълнителния съвет на ББЦ и като член на партията", заявиха от политическата формация.

От ББЦ определиха думите му за Делян Пеевски като "нелепи твърдения".

В разговорите с него винаги му е изяснявано, че "България без цензура" никога няма да бъде част от никакви корпоративни, задкулисни схеми и битки, защото е партия от нов тип, която иска цялостно обновление на политическата система. Нито един член на ББЦ, без изключение, не е вземал позиция в конфликта Пеевски - Василев, както и във всички гнусни атаки, които се изсипаха върху нас. Бълнуването за Пеевски е жалък опит на Славчев да изпълни политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС, като нанесе удар по партията, се казва още в позицията.

Николай Бареков пък отправи директни въпроси към подалия оставка зам.председател на ББЦ.

"Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец от "Ноу Фрейм Медия България"? Малко ли му се струваха 9 хиляди лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 хиляди лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България бе цензура"?"

По-късно на пресконференция в Бургас лидерът на ББЦ обяви, че Славчев е изключен от партията.  Той добави, че решението е взето на заседание на изпълнителния съвет на партията.

Според Бареков, Ангел Славчев след изборите от дълго време е в дълбока нелегалност. А що се отнася до днешното му отворено писмо до медиите, то било пълно с клевети, според Бареков. Той каза още, че ще заведе няколко дела за това. Същото се закани да направи и друг активист на политическата партия от Бургас - Стефан Кенов. Срещу него в писмото на Славчев също има нападки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
9
 
! Отговори
лошо преди 9 години
поредната фурнаджийска лопата
129
1
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
aiidee, hvanaha se za gu6ite .
128
0
 
5
 
! Отговори
ха, ха, ха преди 9 години
много балък в това Республика ве! Кълве ли, кълве на сек'ви спасители и екстрасенси.
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роенето е характерно за новоизлюпените проекти на олигархията като тези.Отначало е пълно с *** и нормални, но скоро нормалните са махат и остават ***.Както стана с Атака.
126
7
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
най-интересно ми е на тая *** Ангелчо кой му вярва та и структура прави, или свършиха паричките и вече ми дай развод и той ми бил лице на протестите, само като му видиш физиономийката .....
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРЕЙ ТОЯ ДУДУК ДВА РАЗВОДА ЗА ЕДИН ДЕН ! МНОГО КАДЪРЕН БРЕ РАЗЖЕЖДА СЕ С ЕДИН ОТ СЪИГРАЧИТЕ МУ В ПАРТИЯТА И С ЖЕНА СИ !
124
0
 
10
 
! Отговори
bf преди 9 години
Аааааааааааааа...........най после некой да се осъзнае без да му плащат а кой незнае че Бареков е кучето на ПЕЕВСКИ ...........САМО ПРАСЕТО
123
1
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Най-интересното в случая че хора които мразят ДПС гласуваха за ББЦ, демек за Пеевски, демек за ДПС.
122
1
 
6
 
! Отговори
Reostat преди 9 години
Ангел Славчев се "развежда" с ББЦ, недостатъчен му е та си търси вече по голям
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се кръстиш "Че", на името на един сатрап убил собственоръчно над 200 души включително жени и деца..........няма какво да коментирам....
120
1
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 9 години
Значи викаш Бареков е ДПС-2 Ние едното не можем да разкараме те второ ни натресоха
119
1
 
1
 
! Отговори
lolita преди 9 години
AMi kato se videshe kakvi shlenove ima v Blagoevgradskata si struktura , osajdana za izmami v ogromni razmeri VIOLINA ASENOVA IVANOVA / vilneeshe edno vreme s komunistisheskata arhitektka na obshtinata Spasova kolko hora izmamiha kolko pri otkradnaha// i shernokojiqt kriminalno proqven sin DENISLAV IVANOV sashto zanimavasht se s neshisti dela , negovata izgora ANI / AISHE/ rodoliubkata ot selo CEROVO a tam se znae kakvi rodoliubci sa e tova e BAre
118
1
 
6
 
! Отговори
всичките преди 9 години
Всичките са еднакви, стига сте се деляли на червени, сини, розови... Хвани единия, удари другия мама им дееа.
117
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами понеже в България политиката е най-доходният бизнес всички като чуят за политика тичат през глава да се пласират някъде ,а МНОГО ОТ ТЯХ СЕ ОТРЕКОХА И ОТ РОДИНА И ОТ НАРОД ЗАРАДИ ЛИЧНОТО СИ ОБОГАТЯВАНЕ/Данчо ментата,Христо Бисеров ,Пеевски ,Бареков, Станишев! Добре ,че този се освестил навреме ,защото всички свестни хора виждаха ,че Барека не е читав!
116
0
 
25
 
! Отговори
крив макарон преди 9 години
Браво бе ! Най-после се появи съвременния Левски и точно на рождения ден . То бяха концерти,пиари и какво ли не ... А истината била ПЕЕВСКИ !!!!
115
1
 
0
 
! Отговори
Край преди 9 години
МДА прав си за ценза. Може да е маскиран с машинното гласуване. С едни падащи менюта и бабите ще се откажат. Пак обаче е осъдително от Европата. Мажоритарния избор обаче не е осъдителен защото половината европейски държави го правят - прочети в Гугъл. А вече мажоритарно избраните депутати могат да имат мъжеството да въведат и други начини на избиране - вкл. задължително, машинно, ценз и пр.
114
0
 
19
 
! Отговори
jolo преди 9 години
Имаме новина както казва Бареков !
113
0
 
11
 
! Отговори
dim преди 9 години
всичко е много просто бареков му дава заплатата тоѝ си я внася в ктб после бареков взима от там и му дава следващата заплата,а сега всичко свърши.
112
8
 
4
 
! Отговори
край преди 9 години
Странжа каква честност в картофения гинерал. Пожарникар, които не е гасил пожар вживота си - каратист без никакви успехи посредствен даже и като мутра/лейтенант а не паша/. На фона на Бареков обаче направо ми се вижда добро момче. Оня моаже да е сутеньор на майка си на околовръсното.
111
1
 
25
 
! Отговори
РЕВИЗОРО преди 9 години
БАРЕКОВ В ***