Нормално е жена да поведе БСП, изтъкна Манолова

"Дамите са по-ефективни в условия на криза"
Обновена: 21 юли 2014 10:08 | 21 юли 2014 10:07,
69
Нормално е жена да поведе БСП, изтъкна Манолова
Снимка: БТА

Би било нормално жена да поведе БСП в тази трудна ситуация, в която се намира партията.  Това заяви зам.-председателят на НС Мая Манолова в ефира на Нова тв. Според социалистката жените са много по-чувствителни, по-справедливи и по-ефективни в състояние на криза.

Ние, жените в БСП показахме, че можем да водим битки, да защитаваме каузи. Очаквам делегатите на Kонгреса да осъзнават огромната отговорност, която имат, не просто за да изберат лидер, но и да определят бъдещето на БСП, коментира тя. 

Още по темата
Манолова направи и уточнение защо влиза в битката за председателския пост в БСП.  „Ядосах се от опита лидерът на БСП да не бъде демократично избран, а буквално да бъде назначен, да бъде посочен”, заяви тя.

Зам.-председателят на НС обеща, че ако ѝ бъде гласувано доверие на 27 юли, ще даде на местните структури правото да излъчат своите водачи на листи за предстоящия вот. „Обещавам да е така. Досега "Позитано" определяше листите на София, Варна, Бургас и други градове“, обясни Манолова.

Според нея, „ако местните структури могат сами да изберат своя лидер, който да ги води, това ще мобилизира енергията на хората.“

Ще прекратя практиката важните решения да се взимат извън БСП, от определен тесен кръг, категорично заяви острието на левицата.

Според нея на 27 юли делегатите ще изберат лидер, който да може да изправи партията на крака. „БПС ще бъде оглавена от човека, който убеди делегатите на Конгреса, че може да води партията към изборите на 5 октомври.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: бспМанолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много патки искат да командват
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дамите са по-ефективни в условия на криза" E, разбира се, че са по-ефективни... Все пак "куцо, кьораво и сакато ****а има ли е злато " Ше извинявате ако има нещо...
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е жена да отведе БСП в отвъдното
28
1
 
8
 
! Отговори
gost преди 9 години
VOLEN , BAREKOV , MAIA !!! UJAS !!!
27
1
 
19
 
! Отговори
www преди 9 години
ДА ГИ ПОВЕДЕ - КЪМ СЕВЕРНА КОРЕЯ ХОДОМ МАРШ...
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България ще се оправи към по добро, само ако тази партия БСП изчезне завинаги!!!!!!!!!
25
2
 
11
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Ще използвам една поговорка- Сега и дупе даваш само да те изберат за лидер на БСП. До сега Станишев беше най добър,БСП най демократична. Сега всички са лоши. Ти ще ги оправиш.Сега ще ти врачувам- няма да те има в листите за новите избори.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по принцип е редон да разграничим нещата - има жени и жени, както има мъже и мъже. Има жени като Индира ганди и тансу Чилер. но има и жени като надето михайлова или миглена Кунева, за които нищо добор не може да се каже. Същото - и за мъже. Има мъже като тони Блеър или като Сергей Станишев. не може всичик от един пол да ги слагате на един знаменател
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22 - никога не съм ходил по твотята терминология *** трещи бойко. Мутрафона е твъред елементарен, човек всеки средноитилигенен човек не би трябвало да гласува за *** който не може д държи удно мнение два часа. това обаеч не значи че партиите не дължат дебат на обществото - и по партиите разбирам ВСИЧКИ по значими партии - БСп, герб, Атака, реформатори , ББц, дори АбБ. не включвам ДПс защото те не са партия.
22
1
 
6
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Това са пълни глупости.Излезе пророчеството, че жена ще помогне на България и всички жени се втурнаха да властват...Мъжете са ръководители - на държава, партия, фирма и т.н., жените им помагат и понякога ги предпазват.Съжалявам, дами, но въпреки че жените са хитри и манипулативни - мъжете са по-умни и неподдаващи се на емоционалност...
21
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Нормално е жена да поведе БСП, изтъкна Манолова"Абе то според нея беше и нормално досега гей да води БСП-то, ама както и да е. Те си знаят. Вътрешна политика на БСП-то както се казва.Не виждам причините, поради които тази смята, че жена би трябвало да управлява БСП-то, ама на болен мозък какви ли не идеи му идват и какви ли не факти му идват, за да си подкрепят твърденията и действията си.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са тези сексистки изказвания? Къде са феминистките да искат равноправие сега, да отправят остри критики срещу подобни изявления, за да се поддържа балансът между половете???
19
0
 
4
 
! Отговори
Санчо От Прованса преди 9 години
Да Мая, определено жените са много по-чувствителни, по-справедливи и по-ефективни в състояние на критическата.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нормално щото оня добрев каза че другарките в компартията ги ползвали за други неща!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тази бангия за жена ли се има ??
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако смисълът да влязат във власта е заради самата власт - ще последват пътя на СДС. Трябвата ИДЕИ . Каков ще се случи в образование, здравеопазване, сигурност, демография.... как ще се развиваме в тези зони, откщъде ще се намерят пари, ако се правят реформи - какви ще бъдат те? Пратиите дължат дебат на обществото
15
0
 
8
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Всеки стар бардак се нуждае от труженички и една Мама, която да ги ръководи.Всяко племе от вожд, шаман и заклинател-магьосник.А една столетна Партия се нуждае от фабрика за рециклиране на червените ***.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да има силон дясно трябав да има силон ляво....в момента обаче няма нито десни парти нито леви, а комунсти и антикомунисит което е още по смешно защо антикомунистите са неуспели комунисти......ОСвен това БСп е по-близо до социалдемокрация, негли до работниците....селяни вече всъщност няма.
13
0
 
3
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
Мая също така каза, цетирам: "ТРЯБВА ДА ВЪРНЕМ ВЛАСТТА НА БСП" по НОВА ТВ!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ктб отвориха ли