С управляващите ще говорим само за оставката им, отсякоха ГЕРБ

Опозицията: За година 11 министерства са раздали бонуси за над 13 млн. лв.
Обновена: 22 юли 2014 17:37 | 22 юли 2014 16:02,
59
С управляващите ще говорим само за оставката им, отсякоха ГЕРБ
Десислава Атанасова Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ потвърдиха намерението си да влязат в пленарната зала само за оставката на правителството. Това стана малко след като партията на Бойко Борисов бойкотира преговорите за дневния ред на Народното събрание тази седмица. Вместо да пратят свой представител на разговорите с БСП и ДПС в кабинета на Михаил Миков, ГЕРБ дадоха пресконференция в централата си.

Още по темата
„С тези несериозни хора няма смисъл да влизаме в дебат по никакъв начин освен за оставката им“, каза депутатът Десислава Атанасова. Тя припомни вчерашната позиция на премиера Пламен Орешарски, че няма нужда от актуализация на бюджета, както и решението на кабинета от миналата седмица да има актуализация. Атанасова обясни, че ГЕРБ продължават да искат ремонт на парите на Здравната каса и промяна в републиканския бюджет, но в реални размери.

По време на пресконференцията си ГЕРБ изнесоха информация за раздадени бонуси и сключени консултантски договори за големи суми от сегашното правителство. Данните са подадени от министерствата в отговор на въпроси на депутати от ГЕРБ.

За една година 11 министерства са раздали бонуси и други награди и стимули за над 13 млн. лева, каза депутатът Лиляна Павлова. По данните й някои от ведомствата вече са изхарчили парите за режийни и затова се налага да пренасочват от други разходи, за да могат да покрият ежедневните си разходи.

На базата на получените данни ГЕРБ направиха и извода, че сегашната власт масово е сключвала договори за консултантски и експертни услуги, като по този начин е делегирала своите стандартни дейности на експерти срещу заплащане.

Един от скандалните примери е сключен договор от министъра на инвестиционното проектиране за осъществяване на функции за изпълнение на държавната политика за инвестиционно планиране. „Излиза, че министърът е сключил договор сам със себе си или с някого, който да изпълнява функциите на министър“, възмути се Павлова. Тя обясни, че договорът за първите три месеца е бил на стойност 2800 лева, а за следващите два е имало нов на стойност 2600 лева.

Павлова даде пример и от регионалното министерство, където са делегирани дейности чрез договор за подготовка на материали за участие на хора от министерството в международни конференции, при положение че има цял отдел с 13 души, които се занимават с това.

Десислава Атанасова съобщи, че здравният министър Таня Андреева е искала становища на стойност 11 000 лева, устни консултации на стойност 15 000 лева, както и е изплатила 465 400 лева за постигнати резултати в министерството.

Депутатът Ивелина Николова информира, че в МОСВ раздадените бонуси за една година са 1,9 млн. лв., а парите за външни услуги близо 16 млн. лв. Министерствата са генерирали и огромни разходи за реклама в медиите на стойност 6,2 млн. лв., съобщи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
16
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
То за оставката на управляващите едва ли ще искат точно вашето мнение... въобще за какво сте в този Парламент като не си вършите работа!? Е*ати парламентаристите!
14
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавната хранилка е най-сладка. Дали *** са на власт или герберасти няма значение - и в двата случая се раздават безбожни пари ей така за стимулиране на партийните другари. Поне да бяха свършили нещо полезно, а то пари за нищо.
13
29
 
23
 
! Отговори
ІІІ преди 9 години
Никаква оставка. ГЕРБ да си гледат работата, ако ще да влизат в парламента и без това от тях файда няма.
12
0
 
15
 
! Отговори
иконома преди 9 години
Харченето не е проблема, Парите да се въртят е добре за икономиката.Несъбирането на мита и такси, назначени *** и парашутисти по роднински начала на постове за които нямат и един ден работен опит е големият проблем. Крайно време е за професионална държавна администрация.А не който дойде на власт да уволнява и назначава наново.Две крачки назад и една на страни, но никога напред за 24 години преход.
11
21
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Който гласува за ГЕРБ трябва да не се показва по улиците от срам ! ПРАЗНОТИКВЕНИК само би гласувал за тях ........а за бсп и дпс то си е ясно ! Тази тройка е*ава мамата на държавата и народа !
10
3
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
БАаааааааааах тва ламтене аз ....значи само за оставката им ще говорите ? ами то само това ви вълнува властттттт парииии имотиии колииии и тъпкачи яки мъжаги нали ?!?!?!?!И ВИЕ ЩЕ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКА АКО ПАК СТЕ ГОРЕ ....НАЛИ ВИ ВИДЯХМЕ КРАДЛИВОТО ПОТЕКЛО А СЕГА И ПОКАЗНО ТУРСКО !
9
7
 
27
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 9 години
Деси от Дулово, колко милиони окраде с мъжа си, комсомлке червена, майкопродана ??
8
15
 
26
 
! Отговори
нрб преди 9 години
Крайно време е Боко и неговите крадливи съпартийци да получат голам щут в дебелия си алчен *** от голям ботуш , но не червен ботуш , не и ботуш с пискюл и не бареко-сидеров лумпезиран ботуш ,а ботуш от целия Български изстрадал народ !!!!ТОЧНО В ЦЕНТЪРА НА КАФЯВАТА ТОЧКА !!
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се приеме закон за търсачите на опорни точки и след поста сдадох следва раиран костюм!
6
10
 
15
 
! Отговори
mitko преди 9 години
Прави ли ви впечатлене,че за бонусите се дават примери само от министерствата на ДПС т.е. на бъдещия ортак.Освен това-показват се "договори" без точно опрделние...Ле-мале,що ни чака,особено от бъдещия здравен министър...
5
19
 
27
 
! Отговори
Аз преди 9 години
А при управлението на ГЕРБ колко се раздадоха бонуси. Сега ни правят на ***. Май бяха около 30 млн. за две години, а ние стискахме *** и търпяхме Данков и сие.
4
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне са раздали пари! Вие от герб направо ги откраднахте!!!
3
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С комунисти разберете най-накрая, не се разговаря. С комунисти се бие.
2
28
 
32
 
! Отговори
Breaker преди 9 години
Герберастите съвсем се оплетаха в собствените си герберастий.
1
34
 
32
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Мачкай ги Бойко :))