Очаквано НС остана без кворум. Нов опит – утре

В залата бяха само 110 народни представители
23 юли 2014 09:11,
27
Очаквано НС остана без кворум. Нов опит – утре
Снимка: архив, БТА

Очаквано парламентът не успя да събере кворум за начало на заседанието. Председателят му Михаил Миков насрочи следващото за утре.

За пореден ден депутатите от ГЕРБ и „Атака“ не влязоха в пленарната зала, а БСП и ДПС не успяха да съберат нужния минимум от 121 народни представители. На банките имаше 110 депутати.

Още по темата
Въпреки съгласието отпреди две седмици между ГЕРБ, БСП и ДПС парламентът да работи, миналата седмица Бойко Борисов отново изтегли депутатите си от пленарна зала.

Поводът беше нежеланието на управляващите да актуализират републиканския бюджет и да дадат исканите 328 млн. лв. за Здравната каса. Кабинетът склони да отпусне 220 млн. лв. за актуализация на бюджета на Касата.

Борисов обяви, че ще се върне в залата само за оставката на кабинета и ако БСП и ДПС отменят законите за МВР и Сметната палата.

Очакванията са кабинетът да подаде оставка след днешното си заседание на Министерския съвет. Председателят на парламента Михаил Миков обаче обясни, че за да се вкара точката с оставката в дневния ред на депутатите, отново ще е нужен кворум. Без кворум това няма как да стане, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: парламенткворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 24 не се заигравай да не видиш комунистически тоталитаризъм по демократично време
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До макетоХаха, сигурно са били в затвора, но политическите затворници, а комунистическите престъпници на свобода. Не се ли смяташ за отговорен, че допусна комунистическите крадци да ограбват Родината ни? Вярно е, че аз не съм имал нищо, защото съм бил малък на години и не съм могъл да направя също нищо. Комунистическите престъпници като теб трябва да влязат в затвора, иначе аз пак няма да имам нищо, а на теб ще подхвърлят трохички да тролстваш и да изгоните заедно всички мислещи българи!
20
2
 
7
 
! Отговори
За кворума преди 9 години
Манолова възропта:" ГЕРБ бойкотират мнозинството!" Прочетете пак израза! Какъв парадокс!Колко малоумие е събрано в едно късо изречение!
19
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Спокойно. Дръжавата пропада нормално. Хората, на които би трябвало да разчитаме да я възстановят и спасят - депутатите са недъгави и не могат и не искат да го направят. Нищо ненормално като погледнем последните години. Чат-пат и от Европата и някакви световни сили ни притискат със санкции, за да не би случайно или умишленно да се оправим.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безсрамник, само си търси повод да не влиза в парламента. Той е този който не си изпълнява обещанията. Какво се е загрижил за лекарите като самият той им каза че "Доктор под 3000 лева заплата няма" и не виждал защо стачкуват.... Не може една партия да е един човек. Ако ББ го няма няма и ГЕРБ - други личности и имена не присъстват в медиите. Как ще ме убедите после, че това не е тоталитарна партия и е анти БСП да речем?
17
1
 
4
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 16 абре за дрът дрът съм и съм папал и още си папам га съм имал вила волга и лека кола горубляне сигур прав под масата си минавал викаш тоталитъризъм е било мое и така да се каже ама по наше време крадците бея у затворо а ся ги пращате у парламенто ваша си работа
16
5
 
1
 
! Отговори
Бойковист преди 9 години
Като ги няма в парламента - да ги освободим.Как така 110 депутата?На работа ли не им се ходи на останалите?Искам и аз да ходя на работа когато си искам и да поставям условия.КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ!!
15
1
 
4
 
! Отговори
Все пак преди 9 години
Това управление даде нов смисъл на някои понятия, като:1.Премиер-марионетка/кратко,но изчерпателно/ 2.Правителство-организирана престъпна група 3.Председател-гей или аукохоуик/по избор/ 4.Зам. председател-пернато с диплома на юрист 5.Парламент-*** 6.Гл. секретар-***/неумен/ 7.Спортен министър-индивид говорещ на непознат език 8.Здравен министър-болен индивид 9.***-компютърен вирус тиражиращ малоумия по форумите 10.Кутевщина-бой с храчки 11.Експерт-много *** дума 12 ***-властелин
14
4
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Къде е Атака? Защо чакат само на ГЕРБ за кворума?Г- Орешарски, парламента ви чака, а вие какво чакате ?Другарят Михов се е загрижил,че пак трябва да ги събира и да ги брои като пилци в залата и да включва точки в дневния ред.То пък един дневен ред- точка ПЪРВА И ЕДИНСТВЕНА -ОСТАВКА !
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До макетоЕ, какво щастие е било при тоталитаризма за теб. Щом си го спомняш с добро явно не са били теб, а ти си бил. Дрът комунист ли си или комунистически ***? Кажи си, маке!? Искаш още да папкаш от матушка Рашка, а? Сладко ли беше! Бесилото идва за такива като теб - национални предатели и руски дупедавци!
12
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 9 години
До къде я докарахме,цирк балкански в българския политически живот.Политиците ни са под всякаква критика, лидерите им са изкуфели в стремежа си към власт власт и власт.Ще заровят България, ще унищожат родината ни.По всичко личи че вече държава няма
11
1
 
11
 
! Отговори
Зак преди 9 години
Гърчът парламентарен комунистически е радост за душата. Да ги гледаш вътре как зависят от други - безценно. Да си докарват "премиера" и да се приключва, че по-долу не могат и да искат да паднат.
10
3
 
10
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Хайде другарко Мая Манолова , защо не управляваш. Цяла година повтаряш, че можете и без ГЕРБ сега защо ревеш, управлявай ама то не е като оная работа , за тая се иска акъл ама де го.
9
1
 
3
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 10 абре ти не яде ли киотек от Русите бре га беше сигур си забравил па мое и да ти го припомнят
8
1
 
4
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 6 а не мислиш ли дека мое да станем част от руската федерация едно референдумче и финито ля комедия ако ся се гласува познай резултатите и при бай Тошо немаше таквия
7
6
 
6
 
! Отговори
морски преди 9 години
Браво,политолог,получаваш максимума 10 Псаки(мерна единица за тъпотия).Добре че бяха герб на власт 4 г.та сега още 10 г.не можем да се оправвим.
6
14
 
16
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги ми червени тролчета, каквото и да говорите само Б. Борисов може да измъкне Държавата от калта в , която е навряха БСП-ДПС-Атака. Помислете си ако ГЕРБ няма пълно мнозинство и откаже да управлява в коалиция какво ще стане в Държавата. Отново вихрушка на кражби и престъпност и край на България. А така както върви може и да стане.
5
11
 
10
 
! Отговори
морски преди 9 години
*** работа,герберска,колкото е *** вожда им по-прости са депутатите му и още по-*** електората му.
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А откъде сте сигурни чекабинета ще подаде оставка?!Аз не бил подал такава!Ако желае НС да бъде сваленкабинета-има си ред!Иска се вот на недоверие,депутатите го одобряват иготово!Кабинета е аут!Но при добре свършена работа-каква оставка!А колко е добре свършенатаработа-то цифрите говорят!Всичко друго е бля-бля!
3
5
 
8
 
! Отговори
макето преди 9 години
хи хи хи а токо *** чекаха оставката абе да вземе орешарски да си изкара мандато докрай така и така нема кой да избереме