ГЕРБ - една година политическа чалга, оцениха от БСП

Мерджанов: Опозицията не ни остави да работим спокойно
Обновена: 24 юли 2014 09:56 | 24 юли 2014 09:52, Камелия Цветанова
65
ГЕРБ - една година политическа чалга, оцениха от БСП
Атанас Мерджанов Снимка: архив, Булфото

Предизвикателството, с което не успя да се справи този парламент, е ГЕРБ, която не искаше Народното събрание да работи, смята председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов.

Още по темата

„Една година говорене в стила на политическата чалга, една година саботаж, това бе предизвикателството ГЕРБ, с което 42-то Народно събрание не успя да се справи. Дано следващото да не е подложено на същото предизвикателство, защото парламентаризъм и ГЕРБ заедно са неприемливи“, заяви той по време на обсъждането на оставката на правителството.

Според него всяка парламентарна група и всеки депутат поотделно носи отговорност за случилото се или неслучилото се по време на мандата на този парламент.

Този парламент, това правителство можеха да работят успешно и по-дълго, ако хоризонтът им не беше преждевременно определен от страна на една от подкрепящите политически сили – тази на ДПС, посочи Мерджанов.

„Парламентарни кризи е имало и преди, и ще има и занапред, решението им е ясно, това са изборите и в тях няма нищо страшно, но въпреки приказките за финансов колапс и криминално предизвиканата банкова криза ситуацията в страната е стабилна и параметрите дори са по-добри в сравнение с миналата година“, заяви той.

Социалистът се оплака, че опозицията не е оставила правителството и парламентът да работят спокойно.

„Дори в моменти на кризи и бедствия управляващите бяха подложени на политическа атака – бойкот, вот на недоверие, вето на президента. Парламентът си отива не защото не можеше, а защото най-голямата парламентарна сила не искаше той да работи и ако има нещо страшно през изминалата година, то това е отказът на ГЕРБ да спазва Конституцията“, обвини социалистът.

Той нападна лично и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като го обвини, че е отправял не политически, а лични критики към управляващите.

„Борисов наричаше премиера "псевдоексперт", а министрите - "пощальони", а за собствените си депутати говореше, че цопнали тук и там“, отбеляза Мерджанов.

Накрая той честити рождения ден на вицепремиера и министър на правосъдието Зинанида Златанова, който съвпада с деня на гласуването на оставката на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
идиот преди 9 години
Архангеле, фена на герберите не е *** - просто платен ***. Иначе съм напълно съгласен с тебе - герб е политически изпразнена от съдържание партия - единственото, което ги обединява е келепира и лапаницата, властта за тях е самоцел.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot rom do 55 Arhangel! Naprotiv BSP e partiqta koqto predizvikva vatreshna voina v Balgariq! BSP e partiqta koqto vsqva omraza mejdu malcinstvata! Zashto BSP I DPS se razdeliha ei taka ot nishtoto? Zashto se sabarqt nezakonnite kashti na romite sega? Mai chudesata se sluchvat samo sreshtu izbori? BSP e partiqta s nai mrasnite race, ot kak sashtesvuva BG Parlament.
46
3
 
6
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 56 преди 9 години
До ФЕН НА ГЕРБ - Явно няма какво да преместиш в главата си, защото е куха като празна туба! Затова и сте фенове на главоча - защото сте на един акъл. Простакът се радва на друг ***. Него не го интересува нито какво върши другия ***, нито верни неща ли казва. Интересува го само това, че онзи не е по-умен от него, че да не разбира какво му говори!
45
6
 
11
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Защо ли не съм учуден, че тук пак е пълно със зомбита, ***, сатанисти и либерасти. С оглед на последните събития стигнах до решението, че всеки, който гласува за антибългарската чалга партия герб е мой личен враг!!! Изобщо не ме интересуват мотивите на съответния нечовек! За мен всеки, който гласува за герб е нищожество, участващо в плана на световните сатанисти за унищожение на България и БЪЛГАРИТЕ! Всеки фен на тиквата е подпалвач на гражданска война и антибългарин! Толкоз!!!
44
0
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Мъдрият ми дядо често казваше ,че волът като рие пръстта пада върху гърба му ...
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно в тази партия трябва да спиш с мъже за да имаш шанс да се издигнеш. Толкова гнусен фалцет отдавна не бях чувал!
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една година говорене в стила на политическата чалга, една година саботаж, това бе предизвикателството ГЕРБ, с което 42-то Народно събрание не успя да се справипълна истина!
41
3
 
14
 
! Отговори
akud преди 9 години
дпс чрез бсп и атака научиха ромите и *** само на Права и Свободи.....сега тези индивиди е време да научат и задълженията!!!
40
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най голямото зло за България са комунистите- БСП. Докато не ги изритаме в СИБИР, до тогава ще е зле. Нека вземем пример от Украйна и изгоним всички комунисти. НЕ НА КОМУНИЗМАНЕ НА РУСИЯ И РУСКОТО
39
2
 
3
 
! Отговори
58 преди 9 години
Не разбрахте, че плюенето по опонента не ви е помагало никога. Няма да ви помогне и сега.Започнете предизборната борба с позната тематика от клиповете ви до сега. Каквото и да говорите не забравяйте, че ние сме били тук и сме понасяли всичко. Както винаги вие сте отличници, победители и величковци, но отново не сте разбрани и оценени. Мислите ли, че нещо се променя с тази риторика и как да ви повярмваме, че ще сте други. Пеете един и същи рефрем деситилетия, а след вас крах и погром и мъгла
38
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
комунистите на бсп загубиха власта,сега на власт се готвят да дойдат комунистите от БКП,начело с бойко методиев борисов който се вживява и иска да управлява най бедната държава в ес като ФЮРЕР.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЛИ БАБА И ЧЕТИРИЙСЕТТЕ РАЗБОЙНИЦИ ДА СЕ ПОКРИЯТ ,ЗАЩОТО Е ДОСТАТЪЧНА И НАТРУПАНАТА УМРАЗА КЪМ ВАС-*** КРАДЛИВИ !
36
5
 
9
 
! Отговори
пенчо преди 9 години
Чалгата бе сътворена и развивана в началото на прехода не от ГЕРБ. Чалгата в политиката е също е това , че втората и третата политичиски сили си въобразиха , че могат да управляват без първата политическа сила. Те опорочиха изборите. когато се говори за чалга , нека авторите й се съобразяват ! Рухването на банка , след обещания за просперитет на държавата от управляващите ,какво е?Не е ли чалга?
35
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
По-голям наглец и лъжец от този комунист не бях виждал! За всичко са му виновни другите , а те не можели спокойно да крадат !Много рано започна предизборната агитация , но провалът ви е в кърпа вързан!Жалко ,че Сергей избяга,та няма кой да обвинявате след това!
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е,че ГЕРБ са тъпата издънка на БКП....Мерджанов,нали опозицията е за това да ви ръчка по з----е..... лошото е ,че и те са като вас....Отвратен е народът от всичката политическа шайка!!!!!Разбихте държавата за 25 години,плюете се като простаци,всички в Парламента.....Ох народе ,народе ....кого да избереш....?!Обаче истината е ,че всичката тази *** е избрана от същият този народ....
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пълен майтапTOZI URODLIV SASEL GOVORI ZA POLITITCHESKATA TCHALGA NA GERB, NO ZABRAVIA DA KAJE ZA POLITITCHESKATA PERVERZIA NA KOMUNISTITE. MEJDU TCHALGA I PERVERZIA, AZ IZBIRAM TCHALGA.
32
7
 
7
 
! Отговори
Ганка Коева преди 9 години
До ЛЕЛЯ ПЕНАВсичко друго е по-добро от БКП, което си смени само името на БСП, но нищо социално няма. Социална програма може да предлагат страни, в които има работеща икономика, които са богати, а не една трета от хората, които работят да осигуряват средства за останалите две трети.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakvo ovche umilenie, pravitelstvoto padna idva GERB!!! HA-HA-HA. Burzo zabravihte za cenite na toka, gorivata, lekarstvata, za smazsniq Maluk I Sreden biznes, za faliralite 140 000 fitmi, za novite 400 000 bezrabotni, za iznudvaneto na uspeshnite biznesmeni, za bezobraznoto kradene ot magistralite koeto pokaza, che komunizite sa postroili poveche ot chlena na SIC, za otkradnatite ot nego 4 milqrda, za naguzvaneto na Turciq, za sluginaja kum USA, za kipenite BTV I NOVA, I jurnalisti-slugi.
30
6
 
17
 
! Отговори
Гюнтер преди 9 години
По подходящо определение от Мерджанов за "политическа чалга" в НС, разигравана от т.н. "политици" от ГЕРБ до сега не е имало. Примитивизма и чалгата вървят ръка за ръка. Първосигнални люде са населили това "политическо образование", наречено ГЕРБ- състава му е от 70 % бивши членове на БКП(БСП) и един значителен процент бивши партийни секретари. Последните в комунистическо време са се облагодетелствали по подобие на чалга-певиците в днешно време. А ние чакаме коректно политическо поведение. Срам
29
9
 
17
 
! Отговори
Айнур преди 9 години
Мерцедесов,с непрекъснатото плюене по Герб и арогантното ,на моменти просташко държане на вашите БСПейски представители ,как искаш да имате конструктивна опозиция .Нещо не схващам -Вие ще заливате Герб с *** и помия ,а те да ви целуват ръцете и да ви се кланят ,да ви ръкопляскат когато теглите заеми които само Аллах знае кога и как ще се връщат и за какво ще се използват