Останахме заради ангажименти, не заради постовете!

Орешарски: За мен беше чест да работя за по-добра България
Обновена: 24 юли 2014 12:28 | 24 юли 2014 12:27, Камелия Цветанова
63
Останахме заради ангажименти, не заради постовете!
Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Преди парламентът да одобри оставката му, премиерът Пламен Орешарски благодари и на опозицията за конструктивната и градивна критика, която са отправяли към него.

„Гледам на депутатите от ГЕРБ като на представители на български граждани, които искат да живеят в по-добра България. За мен бе чест и отговорност да работя в изпълнение на тази цел“, коментира той.

Още по темата
По думите му след насрочването на датата за предсрочни избори кабинетът е останал да работи, за да изпълни ангажименти си към следващото правителство, а не защото той или министрите му са се били вгледали в постовете си.

„Работихме в най-сложната политическа среда в новата ни история, въпреки това изпълнихме преобладаваща част от ангажиментите си за тази година, ръководихме се от интереса на хората въпреки съпротивата, която срещахме ежедневно, и постигнахме добри резултати“, похвали се Орешарски.

Според него вече всички бизнес индикатори отбелязват подобрение от края на миналата година, а някои са надвишили показанията от 2008 година.

Като пример той посочи борсовите индекси, които са нараснали с 40 на сто.

Наскоро реализираната емисия еврооблигации бе най-успешната в новата ни история, въпреки напрежението и насрочването на дата за изборите, добави Орешарски.

Той призна, че остава още много работа на следващите правителства в секторите на здравеопазването, администрацията и образованието, където реформите се бавят с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 9 години
Орешарски и правителството му постигнаха повече успехи за една година в тази сложна политическа обстановка отколкото ГЕРБ за целия си период на съществуване
52
1
 
1
 
! Отговори
Крас преди 9 години
Когато Бойко си подаде оставката не можеше да си намери място от яд, че е принуден от обстоятелствата, че е неспособен да се справи със ситуацията възникнала в държавата. А Орешарски първо се справи с кризата и после даде вузможност на народа да избере най-подходящия. Дано хората да са си направили извода
51
0
 
1
 
! Отговори
Ина преди 9 години
ГЕРБ да не се радват много, че след няколко месеца може отново
50
1
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
По времето на Бойко никога не можехме да чуем толкова интелигентно изказване от премиера, а слушахме само истории за "Конграчулейшънс "
49
0
 
1
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Добре, че на власт беше това правителство, за да се справи с тежката ситуация с КТБ. Ако на тяхно място бяха Борисов и ГЕРБ просто Боко щеше да си подаде оставката и да каже, че трябва някой друг да му решава проблемите
48
0
 
1
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Напълно съм съгласна с премиера и вече ситуацията започна да се подобрява
47
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Орешарски е един от най-компетентните премиери които сме имали. Жалко, че политическата обстановка е толкова тежка и той не можа да разгърне пълния си потенциал
46
1
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
България не стана по добра,така че можеше далеч по рано да спреш работа.
45
1
 
1
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Естествено, че заради ангажиментите към тандема Василев - Пеевски. Но когато този тандем се разпадна, вече не бяха ясни приоритетите на това правителство.
44
0
 
1
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Само хан Крум може да го оправи тоя народ....
43
0
 
5
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
...останахте и за едно 3 000 000 000 :)
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво направи за година и с какво е по добра България днес?Заплата по 2000 лева ,пенсии по 1000 лева, намали цената на тока и парното,абе приказка без край - браво ................
41
2
 
6
 
! Отговори
до ореха преди 9 години
най-сетне разпуснахте седянката да заповядат следващите и тях ще разтурим, когато му дойде времето.иначе всичките ни политици са слаб и негоден материал знаят и са научени само как да крадат,лъжат и мамят.народът скоро ще се научи да раздава юмруци и ритници учи го неволята.продажните *** трябва да се изритат по затворите...
40
2
 
7
 
! Отговори
Dido преди 9 години
Оооо ама разбирасе че заради ангажиментите, само, че признай си какви точно ангажименти и пред кого!Защото всички видяхме, че не е заради ангажименти пред и в името на народа и държавата!!!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Какви ангажименти, какви 5 лева бе ! Вие съсипахте държавата за нула време ! Защо не се махна Ореха по време на всички протести и размирици пред НС? Защото чакаше да се осъществи добре планирания 'ход' с банковата система и КТБ. Сега се оттегля като мултимилионер и ще го боли **** за народа. Дето викаше, че след като подаде оставка, щял да се маха от политиката завинаги. Хайде сега да видим дали наистина ще е така. То е най-лесно да се махнеш, след като си откраднал толкова много от народа си..
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най после се утарвахме от екпертите на този некадърник Ореха
37
1
 
5
 
! Отговори
ХХХХ преди 9 години
РАЗПРАВЯЙ ГИ ТЕЗИ НА СТАРАТА МИ ШАПКА .
36
0
 
2
 
! Отговори
Гого преди 9 години
един
35
15
 
8
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Малък, но изключително *** народ, да махнеш един от най - добрия икономист, интилигентен , знаещ можещ , а да тръгваш да избираш идин самовлюбен човечец, прочел една книга, ееее това не мога да го разбера.
34
4
 
4
 
! Отговори
асд преди 9 години
Има си балъци и това си е. Заковаха някаква цифра резерв 8 милиарда и ще си я повтарят всеки ден. Дефицитите по всички системи - неотложни са 10 милиарда! След 2 месеца тези 8 милиарда като ги похарчат за неотложните неща и ще има да повтаряте всеки ден, че сте оставили 8, а в последствие са станали по-малко... Затова се искаше актуализация на бюджет, ама ...