Всеки, който твърди, че БСП ще победи на изборите, лъже!

Кадиев: Партията има нужда от пречистване
Обновена: 25 юли 2014 10:06 | 25 юли 2014 09:58,
30
Всеки, който твърди, че БСП ще победи на изборите, лъже!
Георги Кадиев, Снимка: Булфото

Бившият депутат от "Коалиция за България" и кандидат за лидерския пост на БСП Георги Кадиев е категоричен, че левицата няма никакви шансове да спечели предстоящите парламентарни избори.

Всеки, който твърди, че БСП ще победи на изборите на 5 октомври, лъже, уверено заяви Кадиев в ефира на Нова телевизия. Според него „на много хора в БСП им хареса да са във властта през тази една година и искат някой да им обещае как партията ще остане във властта“.

„БСП има нужда от пречистване. Единственото, което мога да обещая, е много работа, много пот, силна опозиция”, каза подалият оставка народен представител. 

Още по темата
„Аз знам за себе си, че съм алтернатива. Не съм от кръга на Станишев, не съм участвал в неговите решения, не съм присъствал дори когато са се взимали”, заяви вътрешният опозиционер в левицата.

Всички кандидат-лидери, които разчитат не на собственото си присъствие и идеи, а само на подкрепата на Сергей Станишев, ще загубят, категоричен е социалистът. По думите му сред кандидатите, които подкрепя досегашният председател, са Михаил Миков и Драгомир Стойнев. Предположи обаче, че е възможно балотажът на Конгреса да бъде между Миков и Мая Манолова.

Според Георги Кадиев най-важно е делегатите да решат дали да продължава БСП по "Станишевски", или искат някаква нова алтернатива -  по-консервативна или по-радикална. По думите му голяма част от тях все още не са убедени за кого ще гласуват.

Социалистът анализира ситуацията в левицата и категорично заяви, че „край на БСП няма още, но партията е в изключително тежка криза“. Според Кадиев в партията има идеологически проблеми. „Това е може би единствената партия от бившия блок, която не се реформира след 1989 година. Липсва истинска идентичност“, обясни Георги Кадиев.

„Отивайки на село, ние се срещаме с хората там и им говорим като комунисти, защото те това очакват да чуят от нас, отивайки в малкия град, говорим като социалисти, идвайки в София и срещайки се с бизнеса, говорим като социалдемократи“, изтъкна той и допълни, че основната задача на новото ръководство е да създаде консилиум и работна група, която да даде идеологическа насока.

Кадиев коментира и позицията на Румен Овчаров, който официално заяви подкрепата си към Мая Манолова за нов лидер на БСП. Наскоро бившият енергиен министър се обяви за това следващият лидер на БСП да бъде жена. Кадиев обаче смята, че не полът, а това, дали кандидатът е, или не е лидер и реформатор, трябва да определи кой ще поведе БСП, смята Кадиев.

Ако бъде номиниран, Георги Кадиев ще се кандидатира и за парламентарните изборите през октомври.
„Мога да седна да говоря с всички, защото не съм зависим корпоративно от никого”, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Т.А. преди 9 години
ПЪРВИЯТ ОТ КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИ БСП Е ТОЗИ КАДИЕВ ДЕТО НЕ СПРЯ ДА ОБИКАЛЯ ТЕЛЕВИЗИИТЕ = НЕРАЗБРА ЛИ ЧЕ НОВА ТВ ТЪРСИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ КОИТО ЩЕ ГОВОРЯТ ПРОТИВ БСП И СТАНИШЕВ = ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ ГЛАСУВАХМЕ ЗА БСП НО АКО КАДИЕВ НЕ НАПУСНЕ БСП ПОВЕЧЕ НАМА ДА ГЛАСУВАМЕ
23
0
 
0
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
До N5.Чугунено главо!Хапчетата се пият редовно.Сега не си ги пил и виш какви щуротии пишеш.Хапчетата..незабравяй.
22
1
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Кадиев? С тези приказки нямаш шанс.Другарите искат да слушат друго.като:Няма криза в БКпТова управление беше успешно и др.Все пак БКП е единствената партия когато губи да изкарва това като победа и сплотяване на електората.С тия изказвания ще засегнеш другарите.Не така.
21
0
 
4
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Най турската партия е Атака.Със председател Сидероглу.Комуноидните тролчета на Кутев-не се опитвайте да облъчвате хората с лъжата ,че ГЕРБ ще се коалира с ДПС.Толкова много лъжи чухме от др.Станишев за една година,че вече дори и дечицата не му вярват.Но той е професионален лъжец с голяма практика,а вие сте жалки любители.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли значение дали БСП и ГЕРБ ще спечелят, и двете партии са на колене пред ДПС и Турция, а Бойко Борисов е най-голям приятел на Турция и Реджеп Ердоган. Като дойде ГЕРБ на власт и все едно ДПС са на власт заради надибългарската и туркофилска политика на Бойко Борисов с Турция.
19
1
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ!!! :D
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП ще спечели изборите, ако докаже, че наистина е българска партия за каквато се пише, че е социалистическа партия, а не дясна, че не е турска партия, че може да управлява без ДПС и че е по-добра от ГЕРБ. Тогава и аз ще гласувам за БСП. Същото важи и за ГЕРБ, ако искат да спечелят мнозинство Те трябва да докажат, че мислят за България, че няма да управляват с ДПС, че няма да имат нищо общо с Ердоган и Турция и че са по-добри от БСП. До момента не ни показаха, че са по-добри от БСП.
17
2
 
16
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Другарю Кадиев,няма да те изберат за лидер на БСП, защото се обяви против лъжата. На БСП и трябва лидер,професионален лъжец, че БСП е лява партия. Лъжата е запазена марка на БСП,така че нямаш шанс. За тази работа става Мая Манолова.
16
4
 
3
 
! Отговори
Васил Василев преди 9 години
До 16: Те са контингент на всяка мафиотизирана партийка каквато е и БСП.
15
8
 
3
 
! Отговори
намери си друга рабо преди 9 години
Ти не си никакъв политик, Кадиев. Политиците са длъжни да вярват и да се борят за победата, пък, каквото стане. Никога не се тръгва с нагласа за загуба. Смени си веднага заниманията и се занимавай с икономика, каквато е професията ти или с друго. На БСП ти донесе повече вреди, отколкото ползи. Понеже говориш срещу БСП, затова ти дават думата от медиите, да не мислиш, че, ако с глупавите си приказки не обслужваше опонентите на БСП, някой щеше да ти позволи да се изказваш под път и над път.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василе,нещо си объркал списъка.Част от тези които си изредил са контингент на Бойко.Аман от неграмотници.
13
5
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Ти май не си наясно с последните събития.Край с целувките между БСП и ДПС.Каквото били-било.Сега ДПС се целуват с ГЕРБ,а приятелството между Бойко и Пеевски се възроди отново.Чети,бе момче,изоставаш от събитията.
12
6
 
7
 
! Отговори
Васил Василев преди 9 години
Кой според Вас ще поеме лидерския пост в БСП?А) Михаил МиковБ) Младен Михалев МаджоВ) Мая МаноловаГ) Малкият МаргинД) Драгомир СтойневЕ) Алексей ПетровЖ) Антон КутевЗ) Велислава ДъреваИ) Алексей Борисович Миллер
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Кадиев,ти в кой отбор играеш?Докато ти си пречистваш партията ГЕРБ ще се наиграят,а след това ще гониш михаля.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕНЕГАТ
9
1
 
4
 
! Отговори
9 преди 9 години
до 5 - комунистически *** до 9-то коляно.
8
3
 
11
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Това момче се движи по опорните точки на Котараците, а не на Моника, това отдавна е ясно, но защо не върне парите от износ на електроенергия, които събра жена му? Поне разбрах, защо Черепа му е бил шамар в кабинета му като заместник-финансов министър
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на бссп и предстои страховита загуба - първанов ще им дръпне 4 процента и бкп на Внука на Васил Коларов - поне още 1 процент
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на кого му пука кой ще е шеф на БСП. Това е партия със затихващи функции и закрилница на маргинали. Това е проклятие за България, а целувката им с ДПС се превърна в двойно проклятие.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!