Живко Георгиев: Утре може да видим "бунт на мравките" в БСП

Конгресът може да се развие по контролиран начин
Обновена: 26 юли 2014 20:54 | 26 юли 2014 20:50,
82
Живко Георгиев: Утре може да видим "бунт на мравките" в БСП
Снимка: архив, Булфото

На конгреса на БСП можем да наблюдаваме „бунта на мравките” с всякакви нюанси. Това каза за Агенция „Фокус” социологът Живко Георгиев.

Още по темата

„За утрешния конгрес на БСП нямам много ясни очаквания. Конгресът може да се развие по апаратен контролиран начин. Може пък и да наблюдаваме „бунта на мравките” с всякакви нюанси между тези два полюса. Не мога да кажа, кое ще е по-вероятно. За мен е по-важно коя от тези хипотези ще се случи, отколкото кого ще изберат”, каза още Георгиев.

По отношение на това дали има вероятност БСП да не избере свой председател, той заяви, че е в рамките на възможното това да се случи, но ще е глупаво и самоубийствено и че няма сила, която може да попречи на една партия „да се самоубие, ако реши да го направи”.

Според социолога бъдещият председател на БСП ще повлияе на парламентарните избори през октомври. „Има кандидати, които по-убедително могат да отправят сигнали за промяна, за проблеми, за нов стил, нови надежди за новия електорат. Има и други, които не могат да направят това. Те ще продължат досегашния модел и тогава резултатът не просто ще е нисък, но и една значителна част от актива със сигурност няма да излязат да гласуват”, подчерта Георгиев.

По повод загубеното доверие към институциите и какво трябва да направи следващият парламент за да го възвърне, социологът отговори: „То не може да повлияе върху рейтинга на Съдебната система, на БНБ, Президентството. Там е неговата зона. Това, което със сигурност едни избори ще обновят, е парламента и изпълнителната власт, разбира се и регионалната власт в лицето на областния управител. Няма лесен отговор на въпрос какво трябва да направи следващото правителство. Във всички случаи това са управленческа ефективност и морал”, каза още Живко Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: БСПконгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
19
 
! Отговори
Топ идиот преди 9 години
Няма ли кой да предложи Пеевски бре?Тоя е доказано вървежен.
28
3
 
13
 
! Отговори
така сиго направихте преди 9 години
така си го направихте мръсни комунисти !! сега си сърбайте попарате и МАРШ в Анадола !!!
27
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Благоев преди 9 години
Над 100 години се въртя в гроба като ги гледам тия моите хубостници, ама в последно време вече свят ми се завива от бесните обороти. То през годините кой ли не ни заставаше изотзад, ама дочакахме да ни яха и турска партия ... ей Божеее ... да те язди фашист, звенар, народняк ... ***-дойди, ама тия последните цяла година изкараха в партер и максимално разкрачени.
26
2
 
6
 
! Отговори
да бе преди 9 години
Червените прашки ще победят...
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Списъка с кандидати за лидер на БСП ми прилича повече на бюлетина на ФБР "MOST WANTED".Пък и защо ни занимавате с тези крадливи ***?На кого му пука че ще си избират главатар на разбойническата глутница?Единственият свестен при тези червени чугунени празноглавци е Георги Кадиев и се чудя какво прави все още там...
24
2
 
11
 
! Отговори
Фен червен преди 9 години
Аз съм за Мая - като ще е цирк, да е пълен.
23
3
 
8
 
! Отговори
Хазартен тип преди 9 години
Тъй като гледам, ако изберат Корнелия или Мая ще имат "по-мъжкар" за лидер отколкото останалите.
22
1
 
19
 
! Отговори
Тия са бита карта преди 9 години
***, кифла, пиянде, пелтек и главоч. При този богат избор, по-добре да си изберат Цар Киро - той поне ще им спечели изборите в Пловдив, Катуница, Марково и част от Стамболийски.
21
0
 
13
 
! Отговори
Уйлям Шекспир преди 9 години
"Много шум за нищо."
20
2
 
9
 
! Отговори
ай,канари преди 9 години
До АнонименТой пелтекът е по-добър вариант отколкото кокошката от порода "червена кюстендилска"
19
6
 
6
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ=ББ преди 9 години
ИФ я разкараха - комунисткаЦЦ не е ЦвЦв, а КОЯ е - комунисткаББ го знаем КОЙ е! ТОЙ е!КОМУНИСТ с билетКОЙ предложи ПЕЕВСКИ пак ТОЙ! ББ!ЦИРКаджии?Крадци на преходаКОИ са милионерите, а милиардерите?
18
2
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Утре Апарата БСП ще емитира нов лидер и ще имитира промяна.Обичайно и пак, както се случва на всеки конгрес, пленум и партиен форум.Другарките и другарите ще подкрепят решенията на вождовете почти единодушно и с бурни ръкопляскания Партията ще продължи да крачи по същите пътеки стогодишни.Ще има слънчево изригване и марсиански вятър.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SHTE STANE PREDSEDSTEL[TSENTAR NAPADATEL]
16
4
 
15
 
! Отговори
Дай Боже! преди 9 години
И нека утре дойде онзи, който ще забие петолъчката върху гроба оцапаната с кръв на стотици хиляди невинни българи изродена партия.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката - предствители на Новия световен ред.
14
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Ако изберат Мая,има вероятност да...забременее,нали е...младоженка.Това ще бъде първият...председател...родил и направил нещо...полезно.
13
3
 
2
 
! Отговори
янко бръснаря преди 9 години
българино не се заблуждавай всичко на утрешния конгрес е една голяма постановка вскичко е се знае предварително новия председател който ще победи наужким оспорвано ще е бай ЯНАКИ СТОИЛОВ това го казвам директно от кухнята на бие се пие който го чете като види че стане янакиту новия председател на до столетницата да се сети за този коментар аз съм готвача на партията които иска да се срещне с мен началото на август месец ще съм на бузлуджа на 15 скара ще съм търсете янко бръснаря готвач съм!
12
6
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Аз съм,да издигнат за...шефф свинарят Гергов.Със свинете се е...разбирал добре и има опит.Не виждам да не може да работи с...електората и с...дивият глиган Боко.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На стената, най-горе пише първо за "социална" Европа и чак след това за "социална" България!Еми ясно е защо - БСП винаги е била член на международната червена мафия.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аллоууу, всезнаещите социолози нищо не казаха по въпроса! Засечка, а? Така е, когато не е нагласено като изборите.