Живко Георгиев: Утре може да видим "бунт на мравките" в БСП

Конгресът може да се развие по контролиран начин
Обновена: 26 юли 2014 20:54 | 26 юли 2014 20:50,
82
Живко Георгиев: Утре може да видим "бунт на мравките" в БСП
Снимка: архив, Булфото

На конгреса на БСП можем да наблюдаваме „бунта на мравките” с всякакви нюанси. Това каза за Агенция „Фокус” социологът Живко Георгиев.

Още по темата

„За утрешния конгрес на БСП нямам много ясни очаквания. Конгресът може да се развие по апаратен контролиран начин. Може пък и да наблюдаваме „бунта на мравките” с всякакви нюанси между тези два полюса. Не мога да кажа, кое ще е по-вероятно. За мен е по-важно коя от тези хипотези ще се случи, отколкото кого ще изберат”, каза още Георгиев.

По отношение на това дали има вероятност БСП да не избере свой председател, той заяви, че е в рамките на възможното това да се случи, но ще е глупаво и самоубийствено и че няма сила, която може да попречи на една партия „да се самоубие, ако реши да го направи”.

Според социолога бъдещият председател на БСП ще повлияе на парламентарните избори през октомври. „Има кандидати, които по-убедително могат да отправят сигнали за промяна, за проблеми, за нов стил, нови надежди за новия електорат. Има и други, които не могат да направят това. Те ще продължат досегашния модел и тогава резултатът не просто ще е нисък, но и една значителна част от актива със сигурност няма да излязат да гласуват”, подчерта Георгиев.

По повод загубеното доверие към институциите и какво трябва да направи следващият парламент за да го възвърне, социологът отговори: „То не може да повлияе върху рейтинга на Съдебната система, на БНБ, Президентството. Там е неговата зона. Това, което със сигурност едни избори ще обновят, е парламента и изпълнителната власт, разбира се и регионалната власт в лицето на областния управител. Няма лесен отговор на въпрос какво трябва да направи следващото правителство. Във всички случаи това са управленческа ефективност и морал”, каза още Живко Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: БСПКонгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ala-bala e statiqta
8
0
 
7
 
! Отговори
gost преди 9 години
партията си е партия друг е въпроса че последните 15 години наслагаха *** давам пресен пример толерират се пални неграмотници за сметка на кадърните хора те затова и се създадоха толкова партии.Ще се радвам да доживея някои ден да видя как се слагат кадърни а не *** дето разсипаха малките градове дано да го видя някои ден това че гледам лансират се пални *** за сметка на хора дето знаят и затова тия дето знаят бягат другаде
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая е рейтингова, Миков подготвен.
6
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тая статия е написана само заради заглавието. А като се прочете съдържанието, става ясно, че този пишман социолог не може да каже нищо определено. Не знам защо изобщо го цитират.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санувах конгрес на БСП се провежда на връх Бузлужа. Насядали на една поляна и ядат печени агнета, панаиржийски захарен памук, пият Алтай.Имаше и панаиржийско стрелбище.На виенското колело се въртяха кандидатите за лидер и всеки се кълчеше да даде въртеливо движение или да стопира, така, че да спре и той да е на върха.По едно време падна една тиква с форма на чинията и ги затрупа.Появи се Бойко с бакър светена вода, чемшир и започна да ръси каквото се показваше от тях.Маг Ала от К3 вещае коалиция
4
2
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Само не разбрах,кои са...мравките.Ако има в предвид...редовите делегати на конгреса,сигурно е че не са...мравки,а оядени...търтеи.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато ПаКогато ПаКогато Пааадне БСП,Не искам аз да съм отдолу,за да не падне върху мен.
2
22
 
8
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Мая Мая новата Ангела Меркел -Мая Мая
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това някаква секта ли е?