Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет

Той намекна, че е говорил с президента да оглави правителството
Обновена: 28 юли 2014 20:22 | 28 юли 2014 19:05, Красимир Ангелов
105
Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет
Снимка: Булфото, архив

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки на практика призна, че има сериозна вероятност да оглави служебния кабинет. Това намекна самият той в предаването "Лице в лице" по bTV този следобед.

"Води се този разговор, но нека се извърти колелото. Нямаме отказ от ДПС все още, мисля че след това ще мога да дам еднозначен отговор“, посочи той.

Още по темата
Юристът все пак не отговори директно дали президентът Росен Плевнелиев му е предложил поста на премиер, или на министър в новия служебен кабинет. "Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право“, посочи професорът и допълни:

"Да, аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има свобода на действията през тези няколко дни, за да намери най-точното решение“.

Професор Георги Близнашки бе един от организаторите на подписката за провеждане на референдум за изборните правила, който президентът Росен Плевнелиев предложи в началото на годината.

Самият той сподели, че няма да се върне в БСП, въпреки че партията има нов лидер в лицето на Михаил Миков. "Мисля, че не може да се случи. Колелото се върти напред, а не назад", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Този професор не виждам кой...сектор ще управлява в един служебен...кабинет.Ако го сложат за правосъден министър,защото е правист,за 2-3 месеца...там,сигурно ще успее само да се запознае със секретарките и кибиците в...министерството.
5
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето за това бяха гнусните напъни на тая ***, осребри си ***!
4
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага на протест, ако този комунист стане служебен министър-председател. Не искаме със стари.. да се прави нов бардак. Този е болшевик от класа и не признава друго мнение. Хамелеоните вън от политиката. Това се отнася и за ББ.
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този не беше ли комунис и човек но Гоце?
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
почваме с изцепките...
1
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е отвратителен мазняр.