Коалиция ГЕРБ-ДПС? Политическо самоубийство!

Дончев: Заради колебливата позиция за комисар изпуснахме възможности
Обновена: 28 юли 2014 14:06 | 28 юли 2014 11:30, Веселина Йорданова
92
Коалиция ГЕРБ-ДПС? Политическо самоубийство!
Томислав Дончев. Снимка: архив, БулФото

Eвродепутатът Томислав Дончев нарече "политическо самоубийство" варианта за коалиция между ГЕРБ и ДПС.

По думите му партньорство е възможно след изборите с Реформаторския блок, но не е задължително. Евродепутатът определи всички останали формати като невъзможни.

„Партньорството трябва да е на база споделяне на общи принципи, политическа култура“, заяви той пред БНР.

Още по темата
Дончев обясни, че има ангажименти във връзка с предсрочните избори на 5 октомври.

„В момента пишем програма. Миналите два дни с повече от 20 експерти се опитвахме да финишираме нещата със сектор „Здравеопазване“. Не мога да изпусна изслушването на комисарите, но през септември ще се опитам да бъда тук и да помагам в кампанията. По-скоро няма да участвам като кандидат в нея“, обясни той.

Според него с колебливата си позиция за еврокомисар България е изпуснала много възможности.

„Напълно нормално е всяка страна-членка да се бори да получи максимално добър ресор, мобилизирайки всякакъв потенциал. В случая това не се случи и името на комисар Кристалина Георгиева беше коментирано по-скоро вследствие на високите й персонални и професионални качества“, коментира евродепутатът.

По думите му напълно е възможно да се търси политическа сделка между леви и десни, което не ерозира категорично шансовете на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика, защото при всички случаи личните качества имат огромно значение.

„Постът на върховен представител не е единственият възможен. Напълно възможно е да се коментира ролята на заместник-председател и най-малкото отново комисар, но с много солиден портфейл“, каза още Дончев.

По думите му не по-малко от 1.8 млн. до 2 млрд. лева са разплатени през последните 7 - 8 месеца, които не са възстановени от Европейската комисия заради спрените оперативни програми и оттук могат да се очакват проблеми с бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Томислав ДончевГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди всички избори БСП правят някаква гигантска манипулация и избирателите биват лъгани отново и отново. Накрая БСП управляват с ДПС, каквото и да говорят. Излъганите винаги сме ние. И си заслужаваме всичко. Така както и Волен Сидеров излъга избирателите си, така и избирателите на БСП биват лъгани, а десните избиратели биват разколебавани. ДОкато сме късопаметни, заслужаваме си да ни лъжат.
21
13
 
3
 
! Отговори
комунист преди 9 години
Сега БСП умря, приснавам си!Вече ще гласувам ГЕРБ!Особено доказани партийни кадри като Плевнелиев, кандидат член на вузовския комитет на БКП при ВМЕИ В.И. Ленин", не просто редови член на БКП!Фронтиери като Цачева, която даже не се срамува, че е била секретарк на ОС на БКП Плевен!Аню Ангелоев Делегат на 13-ия и 14-ия конгрес на БКП и член на ОК на БКП в Стара Загора. ГЕРБ ПОБЕДА, идеята е жива!!Напред, хоризонтът е скромен пред нашата ВОЛЯ !!
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откак е станал политик, на Бойко все му пришиват коалиции - избереш ли Борисов, печелиш Костов, брадви по екрана летяха, сега пък с Местан..а безспорен факт е, че Герб винаги управляват сами и това е проверено през годините. Спечелиха изборите и пак останаха в коалиция. Ако искаха да управляват с ДПС още сега щяха да вземат властта и да се съберат в рамките на този парламент. Просто с алабализми и внушения пак отиваме на вариант управление БСП и ДПС. Още много имаме да ревем, докато не поумнеем
19
1
 
10
 
! Отговори
До Хайде да сме точн преди 9 години
Ами много просто - няма да управлява Бойко. Както и сега, партия с най-много гласове, но остана опозиция. И на следващите избори ако няма мнозинство, ще остави властта отново на ДПС и БСП, които ного циркове разиграват сега, но ще използват заблудата ни да си легитимират властта с едни нови избори и дори право на протести да нямаме. Отново ще се съберат, както са го правили вече повече от 10 г - БСП и ДПС отдавна са една партия. Другото е за наивниците.
18
6
 
8
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
ГЕРБ не желае да управлява, защото както усетиха..когато са в опозиция...и лапането като най - многобройна партия им е сигурно... и отговорност не носят - нали са опозиция..и рейтинга им расте - нали са опозиция срещу "лошите"(разбирай тия, които управляват)и вълка цял... и агнето сито..хахахаха
17
3
 
15
 
! Отговори
Х преди 9 години
Ако ГЕРБ и ДПС се коалират ,Борисов ще отговаря на въпроса "Кой предложи Пеевски."
16
1
 
11
 
! Отговори
един преди 9 години
Неразбира!Хем всички казват, че нямат нищо против турците, даже всички ГЕРБери искат Турция да влезе в ЕС, че ги уважават и т.н.!В същото време тяхната партия много ви е чернее!Като е анти-конституционна защо Бойко не я махна или някой друг или всичките ни видове съдилища?Ядете мазни дюнери, гледате по цял ден турски сапунки, слушате гюбеци, хвалите Турция, па плюете по Русия!Ако искате да махнете ДПС, което няма да ви оправи държавата, просто махнете недоразумението ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО !
15
6
 
4
 
! Отговори
Точно така е? преди 9 години
САМО ТАКА ДАСКАЛЕ ЕВАЛА,А БЕ УМНИЯ СИ Е УМЕН,не като задръстените болшевики дпс-ето ги онождаше ден и нощ докато ги унищожи!!!
14
8
 
14
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
Дончев, вземи си скрий плешивото теме с една ***, ще ти отива!
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи задкулисно ,повече от няколко месеца.Шмекера Божйко не смее да каже това,защото е бъзльо и гони само личните си интереси.
12
4
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Фактите - добре. Но е редно сега да обясниш защо от ГЕРБ се свързвате с престъпната партия ДПС и гласувате заедно с тях. Нали открай време са бандити, как така изведнъж станаха 'спасители на държавата' (по думите на Борисов)?
11
3
 
10
 
! Отговори
БНР преди 9 години
Радио Ереван попитал ГЕРБер:- Какво е мнението ви за т.нар. афера Констиброд и печатницата МултриПринт на гербера Йордан Бончев?-Това беше е една плитка заблуда на обшеството, номер на комунистите, ясно е, че нямаше никакво нарушение и само *** би се вързал на тая работа! Ако не беше тая работа ГЕРБ щеше да има много по-висок резултат!-Какво искате да кажете?-Искам да кажа, че много хора се подведоха и негласуваха за ГЕРБ!-Значи, според вас, много ГЕРБери са били *** и са се хванали?
10
2
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
КО ? НЕ ! Остави двете турски партии да се обединят бре чалгар .....Герб близо една година им осигуряваше кворума на ходжите , заедно отхвърлиха предложението за отнемане на лиценза на ЕРП .......заедно казаха че е абсурдно да се вдигнат заплатите и пенсиите (абсурдно а техните си ги вдигнаха ) ..просто имаш ли достатъчно пари може да втълпяваш на народа куп глупости и той да вярва !
9
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Като е политическо самоубийство, защо се коалирахте за:1. Промяна в Изборния Кодекс2. Наказанията за 'разпространяване на слухове' за банките3. Актуализацията на бюджета и правенето на нови дългове (които ние да плащаме)ЗАЩО, Дончев, ЗАЩО??? Споразумението с ДПС е факт, не се мъчете да го отричате. А ДПС е като дявола - веднъж направиш ли подобни стъпки, ще си плащаш докрай, питай БСП, ако не вярваш. Бъдещият кабинет отсега е под сянката на споразумяването с ДПС.....
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умна глава коса не търпи.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Герб е създадена от ДС. Това личи само като се видят кои са начело в тази партия. Ноявно българинът все още не го разбира или това му е угодно.
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутевските *** трябва да налазват. Има статия за ГЕРБ. Е, не е за Бойко, но все пак е за ГЕРБ. Безпочвеното плюене по възможно коалиране с дпс може да започне сега! А фактите са следните:1. ДПС беше създадено под давлението на Андрей Луканов - виден БСП престъпник.2. ДПС беше вкарано във властта в безпринципното съглашение Луканов-Доган, което бутна Ф.Димитров и докара Беров на власт3. ДПС разшири своята мощ под прякото покровителство на БСП.
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажи защо са спрени плащанията? Ако бяхте на власт щяхте да ни подъните ушите, че другите са виновни. А сега. Парите са спряни заради нарушения при провеждането на обществените поръчки от кметовете на Бургас, Русе, Стара Загора и др. гербаджийски неграмотници. Защо София има в настоящия момент над 500 мил. лв. дълг при това ваше управление на общината? Винаги сте се опитвали да прехвърлите вината на другите, но основните причини са във вашето недемократично управление.
4
18
 
12
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Миналата година беше Костинброд, тази година диверсантите от БСП и отскоро ББЦ ще тръбят как Герб ще прави коалиция с ДПС и как ББ бил ДС, въпреки че всички факти говорят за обратното. Бюреков преди време показваше една снимка на която уж билл ББ пък се оказа че Бюреков е за очен лекар. Всичко в името на това да се отнемат гласове от Герб. Мисля, хората разбраха подмолните методи на мерзавците червената хунта и повече няма да се вържат. Столетницата я чака пореден разгром а ББЦ няма да влезе.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само че е политическо самоубийство, но и ако ви се управлява и на вас под непрестанни протести, направете коалиция с ДПС, направете я, не знаете какво ви чака после