Започват "совалки" за бюджета

Тежка битка очаква депутатите от левицата в НС
Обновена: 28 юли 2014 07:42 | 28 юли 2014 07:39, Веселина Йорданова
3
Започват "совалки" за бюджета
Снимка: архив, БулФото

Тежка битка за бюджета очаква тази седмица депутатите от левицата. Те вече разиграват няколко сценария, по които да се опитат да се противопоставят на неговото актуализиране, съобщава "Стандарт".

Първият е да оспорят резултатите от поименното преброяване на кворума, извършено в петък. То бе поискано от "червеното острие" Мая Манолова точно преди гласуването за извънредното заседание във вторник. Именно тогава ще бъде гледана актуализацията на бюджета на държавата.

Още по темата
Червени депутати се съмняват, че председателят на Народното събрание Михаил Миков е преброил точно депутатите от ДПС и ГЕРБ и всъщност те са били по-малко от нужните 121.

Според юристи обаче този сценарий е трудно реализируем. Социалисти обмислят и вариант да бойкотират заседанията и да спрат да влизат в пленарна зала до края на живота на 42-ото Народно събрание.

Партийните стратези обаче се опасяват от неминуемото сравнение с парламентарната група на "Атака", която направи същото.

Според народни представители от "Коалиция за България" най-вероятният ход е все пак икономистите в БСП да подготвят силни пледоарии и да се опитат аргументирано да "громят" предложената от кабинета "Орешарски" актуализация. При този вариант те ще настояват дебатите да бъдат излъчвани директно по българската национална телевизия и радио, за да могат аргументите им да бъдат ясно чути от всички граждани.

От ГЕРБ са твърдо решени да бъде приет ремонт на бюджета. Ще направим промени в приходната част между първо и второ четене, заяви в интервю пред  вестника икономистът на ГЕРБ Делян Добрев. От ДПС също изразиха съгласие с актуализацията на финансовия план на държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НСбюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
5
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 години
Коалицията БОСТАН на ГЕРБ и ДПС ще вкара България в още по-голяма задлъжнялост. То не ни стигаха всички дългове, дето ги направи Орешарски, ами сега ГЕРБ и ДПС ще правят още. Гербаджии, нали уж не искахте нови заеми,защо сега заедно с ДПС създавате още повече задължения, които ние да плащаме вместо вас?
1
3
 
6
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Де ги сега ония, дето миналата година скачаха да протестират срещу актуализацията на бюджет 2013? Защо ги няма при настоящата актуализация? Причината е явна: били са платени протестърчета, като са им плащали ония, дето не искаха актуализацията миналата година.....