Актуализацията на бюджета не е жест към служебния кабинет

Росен Плевнелиев приветства гласуването в Народното събрание
Обновена: 29 юли 2014 22:10 | 29 юли 2014 22:10, Елка Василева
80
Актуализацията на бюджета не е жест към служебния кабинет
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

"В трудни за страната моменти истинските политици и отговорните партии се разпознават именно по това дали могат да поставят националните приоритети над всичко, да загърбят партийните си интереси и да бъдат честни с нацията“. Това заявява президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод приетата днес на първо четене от НС актуализация на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава. Плевнелиев приветства актуализацията.

Държавният глава посочва, че актуализацията на държавния бюджет не е самоцелно действие, нито е жест към служебното правителство, а е стъпка в правилната посока, която обаче не решава напълно проблемите в непредсказуемата среда, в която се намира страната.

Още по темата

Липсата на политическа воля за реформа на здравеопазването постави целия сектор в критично състояние, посочва Плевнелиев. Приетите изменения днес дават възможност секторът да получи глътка въздух, но нуждата от качествена реформа едва ли може да бъде поставяна под съмнение, оценява той.
 
Президентът пояснява, че предвидените в изменението на бюджета средства ще са необходими на общините за осигуряването на финансовите корекции, които да размразят разплащанията на средствата от европейските фондове и да дадат на страната ни шанс да усвои близо 3 милиарда лева до края на следващата година.

Това е отговорното отношение към българските граждани и към страната, категоричен е държавният глава.
 
„Актуализацията на бюджета ще помогне българските граждани да не усетят цялата тежест на кризата, в която се намира страната. Това решение на Народното събрание ще бъде инструмент, с който може да се даде възможност да се противодейства срещу извличането на политически или икономически ползи на гърба на българския народ“, посочва Плевнелиев в изявлението си.
 
Призовавайки депутатите да подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г. и на второ четене, президентът заявява, че това е една правилна стъпка към стабилизиране на страната и осигуряване на плавен преход към повече стабилност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА ти къде си СЕГА?
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що ривете бе, къде бяхте когато Оглупарски и сие актуализираха 2013г. бюджета без основание и заделиха 500 милиона в ПИП, като 2005г. и ги краднаха, къде бяхте когато за една година тройната ламя направи 4 милярда допълнителни заеми и ги краднаха, без да заделят и един лев за здраве или за нещо друго??? М--- ви да е - а комуно-депесаро-ДС агентурна зган!!!!
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами не е жест към служебния кабинет я. Тези пари са за Боко и тайфата.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто искате да платите на вашите хора,нали!!! Проблемът с КТБ ще бъде разрешен прекрасно за сметка на нашия джоб!!! Не се ли срамувате от бедните хора, които изнемогват, 3/4 са на ръба на оцеляването! Аз вече нямам никакви илюзии какви "добрини" ни чакат оттук нататък.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормален ли сте, г-н ПРезидент! Да връщаме парите на олигарсите в КТБ, НИЕ да ги връщаме, не вие. Е от това по-голям банков обир няма! Не само това, ами дори няма реална оценка на активите на банката, няма доклад няма отчет. На базата на какво ги искате тези пари, ***?
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И днес Капиталци и Праспресчовци ще се цитират. ГОРЧИВО!И днес Босфор ТВ и Кулезич ТВ ще задават удобните въпроси ала Цънц със сервилен текст и кимване на главици.Оруел - 1984. Четете и сравнявайте. Такава медийна среда не е имало и при идола на батко ви.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при 14 милиарда външен дълг тие сега искат накуп 7. Итова е нормално ли гербери, я се обяснете малко. Дайте няква опорна точка ли е, друг вид инструкция ли е?
60
1
 
5
 
! Отговори
до герберете преди 9 години
Вие се отличавате с това че винаги сте прави както войводата си. На много места БСП се пречисти от доста *** като се създадохте и дръпнахте най-крадливи кадри от БСП, като в Перник, Кюстендил, Враца, Плевен. Халал да са ви.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се съмнявам че и това служебно правителство ще е като предишното от зам. министри на ГЕРБ и от гербава президентска администрация плюс кариериста Близнашки-топ ренегат.Да ни е честито ПРЕД кулисието. Такова правителство няма парламент, сиреч опозиция - идеално е за предкулисието.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цънцърова отново слугува на ГЕРБ. С половин уста зададе въпроса на Менда има ли нова коалиция, а когото тя се оплете, Цънци взе да отговаря вместо нея, че било съгласие по "важни въпроси" и пак даде микрофона на Менда, като взе усърдно и сервилно да кима с главица. Направо взех да се плаша да не и се откачи вратлето от 30 кимвания за 15 секунди. А Менда заяви че на второ четене ще искат още повече милиарди, явно Ва банк ще го играят.Умните и красивите къде сте Ве, мишки???????????
57
1
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Кво толкова ревете бе.Тези пари ще ни стигнат поне до изборите, а за после Бойко вече внесе предложение за тегленето на няколко милиарда.Няма само БСП да тегли милиарди и ние имаме нужди...
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От два дена Местан го няма в парламента! Защо ли?Май падишахът ще ритне великия си везир барабар с Дебелян Певески?Става интересно!
55
1
 
12
 
! Отговори
Маги преди 9 години
До кога ще се газят безогледно законите? Какви са тези извън конституционни правомощия на служебно правителство, което се назначава, а не се избира? До кога ще мълчим и ще разрешаваме на глутница самозабравили се ***, наричащи се политически елит да живеят на наш гръб, да ни мачкат и унижават? Хора да се събудим! Време е! Утре ще е късно!!! Няма леви, няма десни, няма националисти... Има един народ докаран до ръба на мизерията от уродливите и без морал управници от всички цветове на дъгата...
54
1
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Продължавам:" Към началото на 2014 г. влоговете в следните банки са гарантирани от ФГВБ:................8.Корпоративна търговска банка АД.... Е, господинът нещо да каже! Или ГЕРБ искат да плащат и на приятелчетата си като Веждито, дето щял да получи удар, че ще загуби милионите си? И всичко това на наш гръб?
53
1
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Но този господин да не ни мисли за балъци, защото съществува Фонд за гарантиране на тези вземания на вложителите, който гарантира до 200 000".Фондът за гарантиране на влоговете в банките (с абревиатура ФГВБ) е юридическо лице, създадено със Закона за гарантиране на влоговете в банките (ЗГВБ), приет от 38-то НС през април 1998 г. ФГВБ е на адрес: п.к. 1606, гр. София, ул. Владайска 27.Фондът гарантира пълно изплащане на влоговете в левове и в чуждестранна валута в 24 български банки..."
52
1
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Поредните лъжи на ГЕРБ продължават в опитите да оправдаят исканите милиони: "Не се знае какво е състоянието на Корпоративна и търговска банка и трябва да имаме пари, за да платим задължителните по закон влогове до 200 000 лева. Това каза в студиото на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Светослав Иванов."
51
1
 
5
 
! Отговори
иво преди 9 години
,,Актуализацията на бюджета не е жест към служебния кабинет." а към ПРЕЦЕДЕНТА !
50
1
 
19
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Погледнете и това, мили хора: ГЕРБ иска увеличаване на дълга ни с 3.4 милиарда леваОсвен милиардите актуализация на републиканския бюджета, ГЕРБ иска и това! И тези милиарди още преди да са на власт? Или са на власт? Сами си правете изводите!
49
0
 
11
 
! Отговори
se преди 9 години
На мало о големо му е ясно че се краде! Герберу и депесару че пълнат гуши а комунару шъ стяга партизан за бой! Да съ стягаме у коланъ че с голи дъта ша нъ е срам! А забравих и ония вагабонтин президеншъ и он е мушморок!
48
1
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Абе, народе, спиш ли? Този индивид ме е гнус даже да го гледам! Срам за държавата и нас като нация! До вчера едно плюеше за актуализация на бюджет, а сега приветствал бил! Е...и гнусната фигура! Ще ни окрадат наедро едни индивиди, дори още преди да са дошли на власт и то чрез висша фигура в политическия живот - т.н. президент! И ние седим и гледаме! А някои дори се прехласват по това, текат им лигите!