Актуализацията на бюджета не е жест към служебния кабинет

Росен Плевнелиев приветства гласуването в Народното събрание
Обновена: 29 юли 2014 22:10 | 29 юли 2014 22:10, Елка Василева
80
Актуализацията на бюджета не е жест към служебния кабинет
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

"В трудни за страната моменти истинските политици и отговорните партии се разпознават именно по това дали могат да поставят националните приоритети над всичко, да загърбят партийните си интереси и да бъдат честни с нацията“. Това заявява президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод приетата днес на първо четене от НС актуализация на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава. Плевнелиев приветства актуализацията.

Държавният глава посочва, че актуализацията на държавния бюджет не е самоцелно действие, нито е жест към служебното правителство, а е стъпка в правилната посока, която обаче не решава напълно проблемите в непредсказуемата среда, в която се намира страната.

Още по темата

Липсата на политическа воля за реформа на здравеопазването постави целия сектор в критично състояние, посочва Плевнелиев. Приетите изменения днес дават възможност секторът да получи глътка въздух, но нуждата от качествена реформа едва ли може да бъде поставяна под съмнение, оценява той.
 
Президентът пояснява, че предвидените в изменението на бюджета средства ще са необходими на общините за осигуряването на финансовите корекции, които да размразят разплащанията на средствата от европейските фондове и да дадат на страната ни шанс да усвои близо 3 милиарда лева до края на следващата година.

Това е отговорното отношение към българските граждани и към страната, категоричен е държавният глава.
 
„Актуализацията на бюджета ще помогне българските граждани да не усетят цялата тежест на кризата, в която се намира страната. Това решение на Народното събрание ще бъде инструмент, с който може да се даде възможност да се противодейства срещу извличането на политически или икономически ползи на гърба на българския народ“, посочва Плевнелиев в изявлението си.
 
Призовавайки депутатите да подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г. и на второ четене, президентът заявява, че това е една правилна стъпка към стабилизиране на страната и осигуряване на плавен преход към повече стабилност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсни коалиционни помашко-гербави крадливи ***.
46
2
 
22
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Толкова години не се оправяме, а едно служебно правителство за което АЗ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ще ни оправи за няколко месеца!? И то със пари на заем????? кво стаа ве хора....
45
2
 
14
 
! Отговори
ИМПИЙЧМЪНТ преди 9 години
ВСИЧКИ АНАЛИЗАТОРИ КАЗВАТ ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ МВФДОЛУ МАФИЯТАДОЛУ МАФИЯТА ДОЛУ МАФИЯТА
44
1
 
15
 
! Отговори
ИМПИЙЧМЪНТ преди 9 години
НА МАФИЯТА КОЯТО ИСКА ДА НИ ОГРАБИ
43
0
 
4
 
! Отговори
APOKALIPSIS преди 9 години
ДАНО ТЕ ОГРАБЯТ!
42
0
 
12
 
! Отговори
MRASNIK преди 9 години
КРАДЕЦ!
41
1
 
12
 
! Отговори
PLEVELAENEKADAREN преди 9 години
ПРОДАЙ СИ КОЛАТА И РАЗДАВАЙ ПАРИ ВМЕСТО ДА СЕ ХИЛИШ И ЛЪЖИ ПО-МАЛКО!
40
1
 
10
 
! Отговори
antiGERB преди 9 години
Да го погна с тояги!
39
2
 
15
 
! Отговори
GERBPRDATELI преди 9 години
*** ГНУСНИЯ ПЛЪХ!
38
2
 
14
 
! Отговори
GERBSERAZPADA преди 9 години
По малко ще слагаш в джобчето ПРЕЗИДЕНТЧЕ!
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Роденият да се подчинява се подчинява дори седнал на трона." Докато му следя действията на така наречения държавен глава откакто отиде на Дондуков все за това се сещам
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Актуализация означава да се вземат едни пари от гърба на голия и бос народ и да се дадат на нашите хора Олигарсите - естествено, само на тези които са от гърбавите, не на всички.
35
2
 
24
 
! Отговори
Леки жени преди 9 години
А на 07.08.2013 антибългаринът/небългаринът Плевнелиев наложи вето срещу актуализацията на бюджета с 1 милиард лева. "Протестърите" блокираха народното събрание и т.н.Днес Плевня е съгласен на актуализация с 3,5 милиарда. "Протестъри" няма никакви пред народното събрание.Това е поредният случай в който небългаринът/антибългаринът Плевнелиев демонстрира изключително лицемерие, а "протестиръте" доказаха своята долна, жалка и подкупна душица.*** ***. Да горите в ада!
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с референдума бее герберугоо нали щеше с изборите да бъде ейййй как ще избягам от тая герберска държава
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе пастирке на теб главата какво ти разбира от бюджет бе нали Бойко те набута
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Актуализацията на бюджета ще помогне българските граждани да не усетят цялата тежест на кризата, в която се намира страната", подчерта президентът." Еб..си, ами вземете 100 милиарда и готово, стигнали сме ги европейците. Що трябва да се мъчим да работим??? Извинявайте, ама този човек нормален ли е?
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък защо ли си мисля, че Плевнелиев натиска Народното събрание и служебното правителство да вземат заемите, които иначе трябва да взима Борисов ако стане есента премиер. Че иначе Слънцето ще се чуди какво да лъже матриала за заемите си. То е ясно де, ще се оправдае с предишните.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберското *** пак се изказа неподготвено. КОЕ налага актуализация в такъв размер и КОГА това недоразумение е адекватно-когато реве да не се търси външен заем (защото нямало нужда) или когато реве да се актуализира бюджетът (защото имало нужда). И ще ми ломоти и пищи за непредсказуемостта в България.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само до преди няколко седмици г-н президента беше противник на актуализация и вземане на заеми. Сега сигурно е изживял катарзис (модерно е напоследък) и еволюция на мисленето си. За следващия мандат може да му сложат Алиосван Имамов за вицепрезидент Първанов беше кръстник на тройната коалиция. Плевнелиев е кръстник на ... как ще се казва новата коалиция?
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следва ФАЛИРАНЕ на КТБ, умирачка за дължимите 700 милиона от прасето, както и всички други кредити, разпродаване на активите на банката и ОПГ ГРОБ ще прилапа Виваком, а Доганоолу ще лапне Булгартабак. И всичко ще мине за сметка на бюджета, т.е. за наша сметка. Едно истинско пладнешко обирджийство, а спомнете си само какви ги вършеха по улиците бандите на Боко, когато Орешарски поиска да актуализира бюджета на Постната Пичка с 800 милиона. Сега ще се вземат нови заеми, но не полихвите на Орешарски, по-малко от 3%, а с лихви от 10% и познайте кой ще прибере комисионите. *** народ, слаба държав