Актуализацията на бюджета не е жест към служебния кабинет

Росен Плевнелиев приветства гласуването в Народното събрание
Обновена: 29 юли 2014 22:10 | 29 юли 2014 22:10, Елка Василева
80
Актуализацията на бюджета не е жест към служебния кабинет
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

"В трудни за страната моменти истинските политици и отговорните партии се разпознават именно по това дали могат да поставят националните приоритети над всичко, да загърбят партийните си интереси и да бъдат честни с нацията“. Това заявява президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод приетата днес на първо четене от НС актуализация на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава. Плевнелиев приветства актуализацията.

Държавният глава посочва, че актуализацията на държавния бюджет не е самоцелно действие, нито е жест към служебното правителство, а е стъпка в правилната посока, която обаче не решава напълно проблемите в непредсказуемата среда, в която се намира страната.

Още по темата

Липсата на политическа воля за реформа на здравеопазването постави целия сектор в критично състояние, посочва Плевнелиев. Приетите изменения днес дават възможност секторът да получи глътка въздух, но нуждата от качествена реформа едва ли може да бъде поставяна под съмнение, оценява той.
 
Президентът пояснява, че предвидените в изменението на бюджета средства ще са необходими на общините за осигуряването на финансовите корекции, които да размразят разплащанията на средствата от европейските фондове и да дадат на страната ни шанс да усвои близо 3 милиарда лева до края на следващата година.

Това е отговорното отношение към българските граждани и към страната, категоричен е държавният глава.
 
„Актуализацията на бюджета ще помогне българските граждани да не усетят цялата тежест на кризата, в която се намира страната. Това решение на Народното събрание ще бъде инструмент, с който може да се даде възможност да се противодейства срещу извличането на политически или икономически ползи на гърба на българския народ“, посочва Плевнелиев в изявлението си.
 
Призовавайки депутатите да подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г. и на второ четене, президентът заявява, че това е една правилна стъпка към стабилизиране на страната и осигуряване на плавен преход към повече стабилност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Национално отговорните политици НЕ БЪРКАТ в джоба на гражданите при първа възможност особено когато са се провалили. Това е първото правило! Второто правило е ако трябва да се бърка в джоба на хората, това задължително трябва да е съпроводено с реформи. Днес само ви бръкнаха в джоба дълбоко... не разбирам, защо президентът е вдъхновен...
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-принципният президент в историята на вселената! В две поредни години по един и същи казус заема коренно противоположна позиция! И на всичкото отгоре суспендира парламентарната демокрация! Нашият демократ президент. Вие сте позор! Оставка и затвор!
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев, какво стана с референдума и задължителното гласуване? Защо не се проведе заедно с изборите? Защо въобще спряхте да говорите за това и ти и ГЕРБ? Дали не е жест към ДПС защото беше ясно, че те ще са най-потърпевши?
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевня, кажи какво става със санирането. Колко ще се нагушат фирмичките на жена ти и Прокопиев. По колко бона трябва да се бръкне бедният българин за да увеличи милионите ти.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки българин скоро ще е натоварен отгоре с по 3 бона дълг и е хубаво това да го знае!
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе геберасти гнусни, опищяхте света, че Орешарски изтегли 800 млн за да плати пенсиите на родителите ви, след като Дянков открадна 1.5 млрд от Здравната каса, 1.4 млрд от Пенсионния фонд и 2.3 млрд от Сребърния фонд.Сега този жалък гнусар иска да загроби децата ни със 7 млрд, а вие му ръкопляскате.Жалки нещастници сте.
21
0
 
2
 
! Отговори
valentin преди 9 години
До политологkoga za posledno si bil napsihiqtar?i molqte ako ti ekazal 4e si dobre mu predai savetat mi da ide da sepregleda i toi.nau4i se da izlaga6 sobstveno mnenie,ako ima6 takova,a,ako ne po dobre se skrii nqkade
20
0
 
15
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Като приказки за лека нощ ни разправя г-н ПрезидентЪТ, само че кошмарни, от който не ти се заспива.Преди 10 дни - не, как актуализация, а сега - трябва актуализация ... защо ли, по-точно за кого ли?! За българският народ, как не!Срам ме е от ... политиците ни, даже не искам да ги нарека български!
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалка карикатура на президент ...
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишок, Мутрата вече продиктува ли ти новия служебен кабинет или още очакваш включване ?
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E kak za pyrvi pyt otkak e taq mijiturka napravo me e gnus
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За първи път ме е срам от български президент. Жалка работа. А казват, че президента имал само представителни функции и е обединител на страната. Този *** май не се вписва в тия казаници
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАСТИРКЕ СТЕГАЙ СЕ И ТЕБЕ ТЕ ПОЧВАМЕ НЕМА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ ***
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологТи си политолог колкото аз съм трамвай. Но това е типично за мутренско милиционерската чалгарска партия герб
13
1
 
16
 
! Отговори
дентист преди 9 години
До лекар-психологДнес мутро-ибрикчийския дует глaсувa не пaри зa Бългaрите, колегa, a пaри зa Вaсилев, a глaд и мизерия зa децaтa ни!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жест било значи! Нещо като: "Нека гребежа започне сега"?
11
17
 
9
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Интересно как за един ден ГЕРБ навреди на хората като подкрепи актуализацията на бюджета за да има пари тъкмо за народа. Тия червени *** начело с Кутев-спина съвсем са изперкали.
10
3
 
23
 
! Отговори
aтaкист преди 9 години
Днес докaто Бойко мaчкaше комунистите, ГЕРБ и ДПС смaчкaхa Бългaрите!
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жест е към бате му Бойко ,който трябва да сложи в джоба 5-6 милиарда,както се изразява Тиквата
8
3
 
15
 
! Отговори
Овчо преди 9 години
Тоя бих го напънал и ще му го бутна до макарите.