Бизнесът спря да работи заради предсрочния вот, обяви Чобанов

Бизнес климатът в страната се е влошил, отчете министърът в оставка
Обновена: 29 юли 2014 20:38 | 29 юли 2014 20:38,
40
Бизнесът спря да работи заради предсрочния вот, обяви Чобанов
Петър Чобанов. Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър в оставка Петър Чобанов обяви, че заради предсрочните парламентарни избори през октомври бизнесът е спрял да работи и бизнес климатът у нас се е влошил. Според него това е една от причините да се иска актуализация на бюджета.

„След като стана ясно, че ще има предсрочни избори, бизнесът спря да работи. Той сне доверието си и индикаторът за бизнесклимата падна“, каза министърът по време на дебатите по исканата от кабинета актуализация.

Още по темата

Чобанов обясни и че сегашният бюджет не е правен с презумпцията, че ще има предсрочни избори.

Въпреки исканата актуализация финансовият министър обяви, че има увеличен фискален резерв и доверие на международните пазари. „8 милиарда лева, както и да ги броим, са 8 милиарда и те са повече от 4 милиарда“, каза Чобанов.

Той отчете, че икономическото развитие се движи според прогнозите. „Наистина през първото тримесечие имахме 1,4% растеж, вътрешните инвестиции нараснаха с 4,6 процента. Бизнесклиматът се покачваше 7 последователни месеци, но това продължи до края на май“, каза министърът.

С промените в бюджета кабинетът предлага увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ УТРЕ СТАВАМ МЮСУЛМАНИН ДОСЕГА БЯХ ОТ ГЕРБ
11
1
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Към момента фискалният резерв на България е около 8 млрд. лв. и ако от него се премахнат неприкосновените пера, каквито са Сребърният фонд, парите за преструктуриране на енергетиката и парите от ЕС, които по същество са чужди пари, остават около 1-2 млрд. лв., които биха били напълно достатъчни, за покриване на дефицита в бюджета"Проф.Вучева преди няколко дни ясно каза -1-2 млрд.лв.!!!При условия,че се управляват тези пари добре.И няма заложени капанчета.
10
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИКОГААА ПОВЕЧЕЕ ГЕРБ САМОООО А Т А К А
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са протестиращите българи от днес ставаме още по бедни тия пари ни отиват върху гърба където сега ще ги похарчат
8
16
 
15
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Ало, протеституиращите, защо сега не протестирате срещу задкулисието ?Защо не скачате срещу Тиквата ?Защо платените псевдожурналисти не го преследват с въпроса ще прави ли коалиция с ДПС и защо, ако няма гласуват постоянно заедно след кафето в Кърджали ?Това не е ли задкулисие ? Не е ли факт задкулисната договорка между ДПС и ГЕРБ ?Ако има нещо по-лошо от това да те управляват комунисти и турци, това е да те управляват милиционери и турци, които се кланят на антибългарски външни сили !
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой няма да работи за мутро полицаите и еничарите от дпс. Няма балами чобанче.
6
1
 
10
 
! Отговори
кондю преди 9 години
отидоха за бира.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са протестиращите пред парламента?
4
8
 
15
 
! Отговори
Komunist преди 9 години
Да са честити на БСП новите 12/дванадесет/ депутати в следващият парламент!! Честито, другари!! Венсеремос!
3
9
 
12
 
! Отговори
Коалиция"БОСТАН преди 9 години
БОйко + меСТАН = БОСТАН :)
2
14
 
16
 
! Отговори
Коалиция "БОСТА преди 9 години
Коалиция "БОСТАН" е вече факт !ГЕРБ и ДПС отново гласуваха заедно и прокараха актуализацията на бюджета на първо четене.Ай, честито на всички овце, които гласуват за ГЕРБ !!!Тези на ДПС също могат да се чувстват излъгани.Лидерите на ДПС, които са доносници до един се прегърнаха с някогашните милиционери.
1
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам на живо по БНТ дебатите и гласуванията в парламента. Да ни е честита новата управа ГЕРБ + ДПС. Честито брата Турци !