Борисов увещава БСП: Подкрепете си кабинета за бюджета

"Ако кабинетът е на ГЕРБ, Чобанов, идвай да ти давам задачи"
29 юли 2014 16:00,
96
Борисов увещава БСП: Подкрепете си кабинета за бюджета
Бойко Борисов Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова БСП да подкрепи правителството в искането му за актуализация на бюджета на Здравната каса и на републиканския бюджет. Това стана в началото на дебатите по актуализацията, които започнаха на извънредното заседание в парламента.

Обсъжданията бяха насрочени с гласовете на ГЕРБ и ДПС. БСП се обявиха против, а днес окончателно решиха да не подкрепят промени в бюджета на държавата, както иска кабинетът, а само в този на Здравната каса.

Още по темата
„Нека подкрепим накрая това, което правителството предлага. В противен случай излиза, че вие не си подкрепяте правителството“, обърна се от трибуната Борисов към БСП.

„То е ваше“, отвърна някой от пленарната зала. „Ако е наше, ела, Чобанов, в нашата стая да ти дам задачи“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Така той си заслужи забележка от страна на председателстващата заседанието Мая Манолова. Тя предупреди Борисов, че дължи повече уважение към финансовия министър, а той отвърна, че много уважава Чобанов.

Според Борисов да се подкрепи искането на правителството ще е отговорна позиция както на БСП, така и на ГЕРБ и ДПС. Той призова социалистите да поискат почивка и да преосмислят позицията си. Борисов се ангажира, че той ще убеди депутатите от ГЕРБ да подкрепят исканата от кабинета актуализация.

„В дебатите ще кажем всяка една цифра по перата на бюджета. Единственото, което ни води да сме тук в залата в този момент, това са думите на президента“, каза Борисов и припомни, че в следващите три месеца държавният глава ще отговаря за служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙКО ПРОДАВА НАРКОТИЦИ С МУТРИТЕ!
76
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 9 години
МЛЪК БЕ ТИКВО
75
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моля Европейския съюз да ни спаси от трагедията която ни очаква като гласува тъпия български народ. Мнозинството от него де. :-)Нали знаете че умните винаги са прави но са малцинство.
73
0
 
0
 
! Отговори
Край преди 9 години
Хора вие овци ли сте че ви трябва овчар за началник. Да направим чисто МОЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ и да пратим в парламента народни представители а не послушковци на този и на Миков и на Бареков. Истинските избори са мажоритарни това дето сега ни е разрешено еизбор между "листа" с тикви и "листа" с кратуни.
72
0
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС???? преди 9 години
КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ КАКВО РАЗБРА ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА Б.БОРИСОВ В ПАРЛАМЕНТА ДНЕС??????АЗ НЕ САМО ЧЕ НИЩО НЕ РАЗБРАХ ДАЖЕ МИ СТАНА НЕУДОБНО ЗА НЕГО САМИЯТ КАТО ГО СЛУШАХ КАК НЕМОЖЕ ДА ГОВОРИ ЕДНО И СЪЩО НЯКОЛКО ПЪТИ - ГОРКИЯ ТОЛКОВА НЕ СА МУ ЯСНИ НЕЩАТА А ИСКА ДА УПРАВЛЯВА - ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно и за малките деца, че Бойко иска тези пари за да започне пак мегаломанското строителство на магистрали и каквото се сетите. По-простите хора си мислят, че всичко беше построено с пари от еврофондове, което е една голяма заблуда. Всичко се строи с държавни пари, а след това се чака дали изобщо някакъв процент от похарчените пари ще бъдат възстановени от еврофондовете. Много ми е интересно сега онези елементарници, които си скубаха косите, че ще плащат заемите на БСП, какво ще кажат.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP SA MINALO ! SBOGOM NA 100 GOD PRESTAPNICI ! KATO V WESER FILMITE NALEPETE PO SOFIA NAGRADA ZA GLAVITE IM , PLAKAT SAS SNIMKA...IZDIRVAT SE !
69
4
 
8
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Октомври ще има пак я минискуса, я коленцето, я кръвното..
68
5
 
9
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Банкянски циркаджия..
67
2
 
9
 
! Отговори
rait68269 преди 9 години
До социологможе да има мнозинство ама друг път когато нито ти ,нито аз ще сме м/у живите.Забрави да има мнозинство няма да искара и 1 год на власт помни ми думите ще го свалим и него.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AKO ISKATE GLAD, STUD I MIZERIQ AKO IDSKATE POSTNA PICA I KOLAN DA SE OBESITE IZBERETE SI TIKVUN A ZA NEGO 7.000.000 MILQRDA KOITO SHTE VRYSHTATE PAK VIE MATRIALA
65
3
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Преди месец-два скачаше, да не се взимат заеми, че ще се заробят и децата ни, пък сега като разбра, че може той да ги харчи и ДАВАЙ!
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO PREMIER AMA NA BANKQ SAMO TAM SHTE UPRAVLQVA TIKVITE
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 69 DA DE EVA U TYPIQ SOCILOG
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIKVATA STOQ KMET BEGA STOQ PREMIER BEGA SEGA ISKA FARAON DA GO IZBEREM DOJIVOT DA NI QDE
61
18
 
18
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Голяма мъка налегна другарите от БСП. Тяхната партия загина, а патерицата им ББЦ тотално се провали. При това положение единствената утеха на червените *** е да псуват Б.Борисов. Да ама не. На тези избори ГЕРБ ще има пълно мнозинство. Този номер от миналите избори с компромата за Костинбродската печатница няма да се повтори. Ще се гласува масово за Б.Борисов.
60
4
 
17
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Пази Боже сляпо да прогледа!Абе няма ли кой да попита Бойко нещо по въпроса за инвитрото, май само по тази тематика не е осветлил науката с умотворенията си!?Да дойде довечера да ми свети, може акъл да даде!?
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PARLAMENTARNIQT VI CIRK E PYLEN I SHTE PRODYLJI I SLED IZBORITE VSE V TOQ DUH MI SHTO LI NE SE XVASHTATE DA RABOTITE VERICATA VI NA VSICKI DE DYRVO NEKASTRENO SAMO PARI SHTE TROSHIM PO IZBORI KOITO GI ISKA DA GI PLATI
58
2
 
4
 
! Отговори
да си гласуват дини преди 9 години
бостанчетата да си гласуват, да си правят правителство и заедно да бъдат изпратени скоро.