Йовчев: По писма не правя проверки

МВР ще провери документа, за който Бареков твърди, че уличава Борисов
Обновена: 30 юли 2014 15:29 | 30 юли 2014 12:09, Веселина Йорданова
7
Йовчев: По писма не правя проверки
Цветлин Йовчев, Снимка: Булфото

По писма не правя проверки. Така МВР шефът в оставка Цветлин Йовчев отговори на журналистически въпрос за автентичността на документа на „България без цензура“, за който Николай Бареков твърди, че уличава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в трафик на наркотици.

Още по темата
Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече твърденията на лидера на ББЦ Николай Бареков. „Има документ с такъв номер, има такава проведена среща с информатор на тази дата, но наличието на информацията, която е в документа в съответното дело, не отговаря на информацията, която е публикувана. Името на Борисов не фигурира в този документ”, отсече Лазаров.

Главният комисар заяви още, че това, което се разпространява, трудно би нарекъл документ.

МВР шефът Цветлин Йовчев заяви, че няма съмнения, че съхранявания във ведомството документ, свързан с трафик на наркотици, е автентичен. Според лидера на ББЦ Николай Бареков в трафика е замесен председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, но документът е бил подправен в негова полза. От МВР до момента отричат тези твърдения.

За мен и за колегите ми няма съмнение, че документът, който се съхранява в МВР, е автентичен, тоест това, което първоначално беше извадено по медиите, е нещо, което е  фалшификат, заяви Йовчев след заседанието на Министерския съвет.

Той съобщи, че проверката продължава, а в хода й вероятно ще бъде направена експертиза, която ще отхвърли съмненията по въпроса.

След като документът и делото, в което се съдържа този документ, са свалени в архив, един-единствен път по искане на ръководител от МВР това дело му е било предоставено, след което е било върнато обратно, съобщи МВР шефът. По думите му след това то не е напускало архива.

Ако се е случвало нещо, то е станало може би в периода преди 2003 година, коментира той.

Министерският съвет не е вземал решение днес центърът за борба с корупцията БОРКОР да бъде трансформиран, след като преди време Йовчев изрази недоволство от постигнатите от него резултати.

Министърът изрази увереност обаче, че следващият кабинет ще предприеме тази стъпка, защото механизмите, които се залагат в подготвеното за това постановление, са много по-ефективни, а разходите на звеното ще се съкратят.

Не е вземано решение за трансформиране на БОРКОР, но е подготвено и Йовчев вярва, че следващият кабинет ще предприеме тази стъпка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Дано обаче направите проверката обективно, а не под натиск на тиквата!
4
0
 
0
 
! Отговори
Ъ преди 9 години
Проверката май трябва да се направи от независима институция като прокуратурата така мисля поне.
3
2
 
9
 
! Отговори
писна ни! преди 9 години
Стига с простотии ,бе,***? То не бяха флашки,Патрашки,сигнали от психично болни,а сега и вонята на един ЛЪЖЕЦ и наркоман.А вие хващате нещо и със седмици ни занимавате с това: ама вярно ли е,ама как е .Стига сте ни занимавали с поредния Пинокио?
2
4
 
3
 
! Отговори
Виж го ти преди 9 години
А по какво правиш , я кажи? Айде сподели с нас по сметка ли по кво ?
1
5
 
3
 
! Отговори
Я кажи преди 9 години
по какво- преведени пари в сметката ти ли ?