Не позволихме да въвлекат МВР в политически битки!

Йовчев: Нямаше СРС-та и флашки, планът на МВР е изпълнен на 100%
Обновена: 30 юли 2014 13:53 | 30 юли 2014 13:52, Веселина Йорданова
19
Не позволихме да въвлекат МВР в политически битки!
Цветлин Йовчев Снимка: архив, БТА

Не позволихме МВР да бъде въвлечено в политически битки. Нямаше СРС-та, нямаше флашки, отчете вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев на заключителната пресконференция на кабинета „Орешарски“.

Всичко, което беше заложено в програмата и в управленския план на МВР за тази година, вече е изпълнено на 100%, декларира той.

Сред свършеното той нареди деконцентрацията на власт и постигането на гаранции, че политическият натиск е намален значително върху разследванията и подслушването.

Имаме много по-високи гаранции за законност, смята още Йовчев. По думите му в миналото има стотици случаи, в които не са спазени указанията за употреба на сила и помощни средства, и това вече е история.

МВР шефът в оставка изтъкна, че послушванията са намалели повече от 2 пъти. Той допълни, че е постигната много по-голяма ефективност и даде като пример задържаните наркотици. Йовчев отчете и спад на общата престъпност с 9,1%.

Вицепремиерът каза още, че ДАНС работи много добре и това се признава от международните ни партньори. МВР шефът отчете и справяне с кризата с бежанците.

По отношение на протестите, белязали управлението на кабинета, Йовчев заяви, че е бил намерен балансът между защитата на законността и спазване на правата и свободите на хората, оценка, която се споделя и от партньорите ни.

По-близо сме до хората, подчерта той и допълни, че доверието в полицията според различни социологически проучвания е между 32-40%.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как да има флашки, като вие управлявахте? Сега като се върнат пак ГЕРБ ще почнете да ги пускате :-)
13
0
 
6
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
САМО ДВЕ ДУМИ ИСКАМ ДА КАЖА ЗА йОВЧЕВТози беше; "НАЙ-ЗЛИЯ и НАЙ-РАДИКАЛЕН" Вътришен Министър от прехода насам!
12
0
 
6
 
! Отговори
ИЗУМЕННННННННН! преди 9 години
ГЛАВНИЯ ТИ СЕКРЕТАР Е КРЪСТЕН ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ С ПРЯКОРА "КРАСИВ УМ"! СТРАННО, ЗАЩО ЛИ? МАЙ ДОСТА МУ ПРИЛЯГА ПРЯКОРА!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАЗЕН, НАГЪЛ, ЛАКОМ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИЗМАМЕН ***!
10
0
 
8
 
! Отговори
@@ преди 9 години
А, бе, какво стана с Бисеров?? И власт имащи и медии много странно мълчат.
9
0
 
6
 
! Отговори
бивш граничар преди 9 години
какви сто процента.оградата все оште се приема и всеки ден се отлага за вдругиден.сис сакраштенията се запази администрацията за сметка на недокомплекта и незаетите ваканции.С премахнатото конкурсно начало по отношение кариерното развитие на високи постове назначихте хор които не са се реализирали като инжинери и учители навън. Атези от Академията гидискриминирахте.дано следваштото ръководство на МВРпреразгледа кадровата ви политика.ЧРсе управлява отедни съшти хора в продалжение на 19 год.
8
0
 
2
 
! Отговори
КТБ дупка преди 9 години
Изплащането на гарантираните депозити да започне 2 месеца след затварянето на банката" НО НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ КОГА ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ ТОВА ИЗПЛАЩАНЕ - тоест може да стане като компенсаторките,30 години да си чакате парите.Никога няма да върнат парите, защото крадеца не връща откраднатото, затова и постоянно променят законите и ще удължават срока, докато накрая и лева и еврото се обезценят.И след5,6 години ще Ви се обадят да си търсите парите от кредитните институции, тъй като има нов закон приет в ЕС
7
0
 
4
 
! Отговори
tva e bg. преди 9 години
goliama chast ot naselenieto znae i tam kolko ste korympirani kato pochnesh ot sadebnata sistema meveretata posolstvata poslanicite depytatite vsichki sa moshenici s firmi komisionni kolsyltanti i prochie paraziti dalaveri za broqchite na pari nachelo s partii i tehnite prestapnici .zaedno s kragovete ot firmi rakovodeni ot sashto samnitelni tipove bisnesmeni kradci.
6
0
 
14
 
! Отговори
ROSEN преди 9 години
ЗНАЕМ ЗАЩО НЯМА ФЛАШКИ - всички знаем кой изнасяше записи и ги манипулираше и кога спря. Когато стана министър. Всички знаем кой е Къртицата.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овчееееф пак лъжеш измамникооооо, точно ти въвлече МВР и жандармите в политически интриги, кат огради НС с ограда пък оставихте границата без такава!!! Флашки нямаше щото ти и агентите от ДС ги правите, освободихте от "страха" само *** и преди това арестуваните бандити кат Маргините, умишленно се туткахте за да дадете време на Галеви и Бисерчето да се скатаят!!! Ти за *** ли ни имаш бе, тъпо комуно-депесарско милиционерче????
4
0
 
11
 
! Отговори
ranarsa преди 9 години
Сега МВР, Данс и други подобни, са повече политически обвързани /следователно повече зависими/, отколкото преди 1989 г. Трябва да се търси преди всичко икономическата зависимост
3
1
 
22
 
! Отговори
Kuncho преди 9 години
И кой ти повярва!?То не бха бели автобуси, то не бяха обиски на банки та взехме, че ти повярвахме!ПЪЛЕН ПРОВАЛ!!!
2
1
 
14
 
! Отговори
N преди 9 години
Дааа сигурно не ги въвлякохте,всички мафиоти хванати за последните 4год. ги пуснаха за 1 месец,те ви пазиха до последно от народа да не ви одере живи и после им вдигнахте заплатите(чист подкуп).Само тъпите комунисти които гласуват за вас може да ви повярват,защото имат IQ на картоф.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИ НАЛИ ТИ ДО ВЧЕРА КРЕЩЯ ПО МЕДИИТЕ ЧЕ БАНКИТЕ СА СТАБИЛНИ БЕ ЙОВЧЕВ.ТИ НЕ ВЪВЛЕЧЕ МВЕ Р ПОЛИТИЧЕСКИ БИТКИ,ТИ ВЪВЛЕЧЕ МВР ВЪВ БАНКОВИ ОБИРИ,ВСИЧКОЛОГА НА БСП,САМО ДЕТ НЕ ИЗРАЖДА РОДИЛКИ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ