Абсурдно е кабинет в оставка да ремонтира бюджета

Кутев: Няма да позволим това
Обновена: 31 юли 2014 10:17 | 31 юли 2014 10:16,
38
Абсурдно е кабинет в оставка да ремонтира бюджета
Антон Кутев, Снимка: Булфото, архив

Абсурдно е правителство в оставка да прави актуализация на бюджета, категорично заяви депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев.

Няма да позволим това, отсече той в ефира на Нова телевизия. По думите му БСП има последователна позиция относно бюджета и никога не са подкрепяли грешните решения на кабинета „Орешарски“, а само правилните.

Не Чобанов, не Орешарски, брат ми да предложи 3 млрд., които не са нужни на държавата, няма да го подкрепя, заяви депутатът, като допълни, че правителството не е съгласувало актуализацията на бюджета с БСП.

Още по темата
По думите му в бюджета на този етап има достатъчно буфери и резерви, а изпълнението на приходната част върви по-добре, отколкото е вървяло по същото време на миналата година.

Кутев коментира, че исканията от преди време на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за теглене на 5-6 милиарда лева заем от МВФ не са били основателни.

„Сега знаем, че тези пари не бяха необходими”, смята Антон Кутев. Той допълни, че лидерът на ГЕРБ е обикалял из медиите, за да разказва, че държавата е фалирала. "Падна правителството и неистовото желание на Борисов да дойде на власт се засили", посочи той.

Кутев обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и в това, че тази седмица „за втори път се опитал да отмъкне от държавата 3 млрд лева”.

„В момента нямаме нужда от тези пари. Тази държава може да мине без тези 3 млрд. лева заем”, заяви Кутев.

Що се отнася до казуса с КТБ, депутатът от „Коалиция за България“ заяви, че има изходи от кризата.

„Гарантираните средства са около 3 милиарда и половина, а 2 милиарда от тях са в междубанковия фонд”, обясни Антон Кутев. „Преди седмица и половина финансовият министър обясни кои са буферите, в които могат да бъдат намерени останалите пари. В рамките на този бюджет могат да бъдат осигурени”, добави той.

Според него обаче предложението за одържавяването на банката може да предотврати масовото теглене на пари от КТБ.

„90% от българските граждани ще предпочетат да си държат парите в една банка, която е гарантирана от държавата, отколкото във всяка друга”, заяви Кутев.

Той посочи, че листите за изборите в БСП вече се редят и се издигат кандидати за депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: БСПбюджетГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
До До ИСТ преди 9 години
Ще си позволя да ти кажа, че и ти не си пример за божествен ум. Парламента гласува проектобюджет предложен от МС, така че вкарай малко мисъл в бозата.
27
2
 
4
 
! Отговори
BG преди 9 години
Значи искам да заявя пред МОН че трябва да организират практиката и стажа на всички студенти по политология по света да се кара в България ! Щото другаде такава "политика" като тая на комунистите просто НЯМА !БКП е единствената партия която започна да плюе освен по политическите си противници, а и по ..... собственото си правителство :))) Сега да попитам другарите, на Бузлуджа тая година министрите от кабинета Орешарски ще бъдат ли поканени или не :))) А,коалиционния партньор ?!? :)))
26
1
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Кутев,миналата година събора на Бузлуджа премина под надслов"България-на хората"."Тези,които протестират казват"оставка",ние казваме:знаем,че е трудно и няма да дадем правителството на Орешарски да стане плячка на задкулисни политически и икономически интереси,и реваншизъм.-СтанишевМного хора имаше с тениски на една банка.Защо дадохте правителството,кое е задкулисието,оплетохте се сутринта,понякога мисленето без опора е непосилно.Стегнахте ли си чинията за 2 август или ще залягате в храстите
25
3
 
8
 
! Отговори
bobo преди 9 години
Кутев,Кутев,чули,че си пука!!!?? А,аз бих допълнил, ЧЕ СИ СКЪСАНА ПУКА !!!
24
1
 
7
 
! Отговори
*утев преди 9 години
А да назначава хора и да продава земя на безценица на свои хора? Кутев кутееев, голяма си пука!!!
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тролчета и като гледате вашия шев на снимката горе в знак на уважение ще стоите и пишете прави
22
2
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Съвсем доскоро кутевско-бузлуджанската матросовска команда пламенно и дръзновено защитаваше тезата, че е задължително бюджетният дефицит да се увеличи, че трябва да се вземат заеми, за да може да се вдигнат драстично (5-6 лв) пенсиите и майчинските (30-35 лв). След като позорно сдадоха властта, кутевци вече защитават точно обратното. Голям майтап как Боко ги врътна с актуализацията
21
5
 
10
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Колко е задръстен другаря Кутеулу. Буджета се актуализира не от правителството а от парламента,който още не се е разпуснал. Изказа се не подготвен-явно не се запомнил добра опорните точки на Моника Станишева. Слаба ракия.
20
4
 
20
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Кутев великан! Няма толко *** бузлуджанец
19
3
 
9
 
! Отговори
Just Man преди 9 години
Абсурдно е хора, като другаря Кутев да са политици и пресата ежедневно да ни занимава с техните опити да мислят. В една нормална държава, такива хора щяха да бъдат натирени още в начална фаза от опита им за издигане.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставам с впечатлението, че рабфака кутев нещо пунтира данчо ментата - мисли че като си сложи очила става по-умен?
17
6
 
17
 
! Отговори
Чудейко преди 9 години
"Велики" хора има тая партия. Преди оставката трябваше актуализация, а след оставката не! От тук следва, че едно листче променя икономическата и социалната обстановка.По-наглеци от комунистите на тоя свят няма - 1 година се гушкате с ДПС а сега крещите - вижте ги ГЕРБ се коалират с ДПС - абе ***, когато сте вие (с малка буква) нещата са ок, ама когато друг е с ДПС, вече нещата са нередни, така ли?
16
7
 
6
 
! Отговори
Геро преди 9 години
Не бойте се! Малко остана! 1300 годишната история на тази нация ще приключи скоро и няма да е дълга мъката. Като ги изберат пак същите, дето бяха - те ще се погрижат всичко да приключи бързо. Народа си знае работата!
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
крадлив , ама много крадлив ...нагъл , ама много нагъл..........с една дума...... КОМУНИСТ
14
1
 
11
 
! Отговори
Заминаващ преди 9 години
България си заслужава всеки един депутат щом няма акъл народа и не излиза на улицата, за да ги утрпе с камъни. Не знам как същесвтуват хора, подкрепящи някоя партия, като те самите живеят в тотална мизерия, в една крадлива и просташка страна. Цялата тази политическа *** е толкова проста и дори не разбира, че след 10 години вече няма да има какво да управлява, какво да краде и понеже не може да върши друго ще умре в кофите, където и е мястото. Който може да се спаси на запад или на изток...
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООО , добра "гушка" е направил човека , тя с праз и марули не става
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то ако обществото гласува трезво, герб не трябав да има и 5 процента, а реформаторите да извадят над 30. Тая паритя герб са комунист до комунист, а размахват антикомунстичесак реторика. ха-ха
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така, никакви пари за Плевньо и крадливата му шайка!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсурдон е разбира се - сега ще направят поправката, и после ББ ще хвърли вината за бюджета върух тях - ако бюджета не бе такъв.....нека дойдес ледващото правитлествои да сис меня бюджета както си иска, но ще си носи отговорността, - за дав месеца нищо няма да стане чак толокз трагично.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей тони знам че си специалист и затова пак ти предлагам работа на сергия за кюлоти на женския пазар